Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Raqs Sharqi ή Belly Dancing.. η τέχνη του Χορού της Ανατολής!

Ο χορός είναι απίστευτα θεραπευτικός και προσφέρει πολλά στην υγεία μας. Η τέχνη του Raqs Sharqi ή belly dancing, είναι ένα είδος αρχαίου χορού που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική.
Οι κινήσεις είναι τόσο δυνατές, τόσου θηλυκές, με σκοπό να διδάξουν τις νέες γυναίκες τον αισθησιασμό, αλλά και
να αγαπήσουν το σώμα του, προκειμένου να τους δώσει τη ψυχική δύναμη της εγκυμοσύνης και της μητρότητας.

Είναι απολύτως γυναικείος χορός, ο οποίος εφευρέθηκε από τις γυναίκες που θέλουν να μάθουν περισσότερα η μια από την άλλη και επιθυμούν να χαίρονται την ομορφιά τους μέσα από ένα θετικό και ασφαλές περιβάλλον.

Το χορό Raqs Sharqi ή αλλιώς της κοιλιάς, μπορείτε όλες να τον απολαύσετε ανεξάρτητα από το σωματικό σας βάρος, το σχήμα ή την ηλικία. Είναι πράος χορός με πολύπλοκες κινήσεις σε όλους τους μύες του σώματος!

Οι γυναίκες μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν ξεχωριστά τα σημεία του σώματός τους με σκοπό τη μυϊκή εκτόνωση, κυρίως στη περιοχή της κοιλιάς. Αυτή η κίνηση έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους χωρίς ιδιαίτερη πίεση στις αρθρώσεις, σε σχέση με τους άλλους χορούς.

Ο χορός της κοιλιάς παρέχει αρκετά προνόμια στο ορμονικό μας σύστημα, προκαλώντας την απελευθέρωση δυνατών ενδορφινών. Αυτές οι ορμόνες εισβάλλουν στη κυκλοφορία του αίματος και θεραπεύουν το stress και την ανησυχία. Ο χορός αυτός μας βοηθάει να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, μαθαίνοντάς μας να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε το σώμα μας, έτσι όπως είναι, γεγονός που κάνει καλό στον ψυχολογικό και συναισθηματικό μας κόσμο.

Για αυτό μήπως να σηκωθείτε από το καναπέ και τη πολυθρόνα και να ξεκινήσετε το χορό..??


magicfariel