Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Βρες ένα Πηγάδι και κάνε μια Ευχή..!

Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει, όμως κάποιες ιστορίες παραμένουν και ίσως να είναι και αληθινές, αφού οτιδήποτε έχει σχέση με τη φύση και τον άνθρωπο είναι μοναδικό! Μια φορά και ένα καιρό, οι άνθρωποι πίστευαν ότι το νερό ήταν ιερό! Ο λόγος γιατί
όχι μόνο ήταν απαραίτητο για το κάθε ζωντανό πλάσμα επάνω στο πλανήτη αυτό, αλλά γιατί ήταν η αιτία για μεγάλες καταστροφές και θανάτους!
Έτσι θεωρούσαν, ότι μέσα στα πηγάδια, μέσα στο νερό, υπήρχαν πνεύματα, που τα προκαλούσαν όλα αυτά. Κάθε πηγή είχε και το δικό της πνεύμα! Και για να είναι ευχαριστημένα τα πνεύματα αυτά, έριχναν μέσα στο νερό ένα νόμισμα ή μια καρφίτσα λυγισμένη.

Τα ιερά πηγάδια, έτσι τα αποκαλούσαν! Σε αποικίες βρετανών σε διάφορα τροπικά νησιά, αποκαλύφθηκαν και θυσίες άλλου τύπου και σύμβολα αφιερωμένα στις παγανιστικές θεότητες! Φημίζονταν και για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, έτσι οι άνθρωποι, έπιναν το νερό τους, ή βρέχονταν ολόκληροι, ή έκαναν θυσίες, κάνοντας τις προσευχές που επιθυμούσαν!

Για αυτό αν βρεθείτε σε μια φυσική πηγή, ή ένα από εκείνα τα μαγικά τα ξεχασμένα τα πηγάδια, με δέος κάντε την ευχή σας, ρίξτε εκείνο το νόμισμα ή τη καρφίτσα τη λυγισμένη και μιλήστε σε εκείνο το πνεύμα, μπορεί να βρίσκεται κάπου εκεί και να σας ακούει..

magicfariel