Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ζώδια & Χωρισμός… Ποιος λέει καλύτερα το Αντίο .. by F’Ariel!

Ένας χωρισμός, είτε μας αρέσει, είτε όχι είναι ένα γεγονός, σχετικά δυσάρεστο για όλους, όμως υπάρχει στη ζωή και μπορεί να συμβεί στο καθένα από εμάς, μπορεί όμως
και όχι!

Κατά τη ταπεινή μου άποψη, όλα ξεκινούν από το οικογενειακό περιβάλλον που ανήκει ο καθένας! Μια δεμένη οικογένεια, είναι τελείως διαφορετική από μια που δεν είναι! Δε κρίνω κανέναν, όλοι έχουν τα δίκια τους, όμως η αλήθεια, όσο πικρή και αν είναι, είναι μια!

Το ηθικό δίδαγμα της μιας ιστορίας, είναι ότι ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προκύπτουν, μέσα από την αγάπη και την ομαδικότητα, θα αντιμετωπιστούν, παρέα με εκείνους τους συμβιβασμούς που λέγαμε.. Συνεπώς υπάρχουν άνθρωποι, που δε προτιμούν ένα χωρισμό, αντιθέτως θα κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν το σύντροφό τους και την οικογένεια τους μαζί!

Ή άλλη πλευρά της ιστορίας, είναι όταν το παιδί μεγαλώνει με εκείνη τη μια φιγούρα, που σίγουρα αξίζει και σίγουρα μπορεί να είναι ο καλύτερος άνθρωπος όλου του κόσμου, όμως τα στοιχεία εδώ πέρα, είναι διαφορετικά! Το αντίο ίσως να λέγεται πιο εύκολα, η αλλαγές να είναι πιο ευπρόσδεκτες και ένας χωρισμός, ίσως να ειπωθεί με μεγαλύτερη άνεση, αφού πάντα θα υπάρχει εκείνη η μια φιγούρα…

Αστρολογικά τώρα, το κάθε Ζώδιο, αντιμετωπίζει το χωρισμό, διαφορετικά! Οι ιδιοτροπίες που έχει ο καθένας και η άποψη για τη ζωή, είναι στοιχεία που δημιουργούν ποικίλες συμπεριφορές.

Ας δούμε λοιπόν..


Κριός
Ένας τέτοιος τύπος, φεύγει και αφήνει πίσω του συντρίμμια! Όταν είναι δυστυχισμένος, του κόβεται το οξυγόνο και δε μπαίνει καν στη διαδικασία, να συμβιβαστεί, ή να δώσει ακόμα μια ευκαιρία! Το διαζύγιό του θα είναι τόσο γρήγορο που κανείς δε θα καταλάβει τι έγινε! Είτε έχει δίκιο, είτε άδικο, δε θα ζητήσει ποτέ συγγνώμη, περισσότερη φασαρία θα κάνει, θα φύγει, θα χτυπήσει τη πόρτα δυνατά, όμως μετά ούτε γάτα, ούτε ζημιά! Οδηγείται από τον αυθορμητισμό του και τη παρορμητικότητά του, για αυτό ξεφεύγει από τα συνηθισμένα!

Ταύρος
Δε τον κουνάει ούτε γερανός! Εννοείται ότι δε χωρίζει καθόλου εύκολα και μισεί κάθε έννοια αυτής της λέξης! Ο τύπος αυτός, όταν έχει νιώσει κάπου άνετα, του είναι πολύ δύσκολο να ξεβολευτεί! Θα προτιμήσει να περάσει κάμποσα χρόνια δυστυχίας, να φτάσει το θέμα στο απροχώρητο και μετά από ανάγκη να πει το αντίο! Μπορεί να γίνεται ιδιαίτερα πεισματάρης και ξεροκέφαλος, ακόμα προτιμάει να ζει κάτω από την ίδια στέγη και ο καθένας έχει το δρόμο του! Για τόσο κόλλημα μιλάμε, αλλά επειδή έχει αξίες και ήθος, θα φύγει έτσι και αλλιώς! Όλα θέμα χρόνου είναι..

Δίδυμος
Και άπιστος και φευγάτος! Ο τύπος αυτός επειδή του αρέσει πολύ το φλερτ, θα πρέπει να έχει δίπλα του ένα σύντροφο πολύ ανθεκτικό στα πάντα! Επειδή αυτό είναι ένα όνειρο απατηλό, πνίγεται και ξαφνικά εξαφανίζεται! Εδώ δεν υπάρχουν σημάδια, τίποτα απολύτως! Με το που ξημέρωσε και πολύ λέω, βαλίτσα και δρόμο! Βέβαια μέχρι να φτάσει εκεί, στο μεσοδιάστημα, θα τη κάνει την απιστία του, γιατί μόνο έτσι μπορεί να συμβιβαστεί, με μια κατάσταση που ουσιαστικά του προκαλεί δυστυχία και μιζέρια! Εννοείται ότι θα ζητήσει πολύ τρελή διατροφή!!!

Καρκίνος
Ούτε κουβέντα δε κάνει για το χωρισμό! Δεν υπάρχει πουθενά στο χάρτη, ενός τέτοιου τύπου! Πιστεύει στην αγάπη, στην οικογένεια και αν νιώσει ότι ο σύντροφός του είναι δυστυχισμένος και έτοιμος να φύγει, τότε του γίνεται βδέλλα και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα! Καταπιεστικός μέχρι αηδίας, υπομονετικός το ίδιο, ανεξάρτητα εάν πληγώνεται πολύ περισσότερο από όσο δείχνει! Αν συμβεί το μοιραίο, τότε μαύρο φίδι, κατάμαυρο! Τσακωμοί, καυγάδες και δόσιμο στεγνό, για τις λαμογιές του συντρόφου του και τύψεις καμία!

Λέων
Δε χωρίζει εύκολα, δε του αρέσει και θα συμβιβαστεί για να κρατήσει το σπιτικό του! Βέβαια ο τύπος αυτός είναι πολύ υπερήφανος, πολύ εγωιστής και δε θέλει σε καμία περίπτωση να φανεί ο αδικημένος και ο ηττημένος της παρέας! Δεν έχει σημασία ποιος φταίει, ή ποιος λέει το αντίο, η πράξη ως πράξη είναι αυτή που τον αναστατώνει και το τι θα πει στο κόσμο! Η ατάκα τύπου «..Δε σε έχω ανάγκη τώρα..», είναι ένα σημάδι ότι το πράγμα έχει ξενερώσει και ότι ο καθένας τραβά το δρόμο του, μέχρι να έρθει το τέλος!!

Παρθένος
Επειδή είναι από τους τύπους με εκείνη τη διπλή ζωή που λέγαμε, όσο την έχει, είναι όλα μια χαρά! Αν κάτι χαλάσει, τότε θα μπει στη διαδικασία ενός χωρισμού, όμως αφού έχουν ήδη έτοιμο τον επόμενο σύντροφο! Θα αφήσει την ασφάλεια για μια νέα αλλά σε ίδιο επίπεδο, ίσως και ακόμα καλύτερο! Ο σύντροφός του να περιμένει, να έχουν χωριστεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία, δίκαια και στην εντέλεια και μόλις φτάσει το χαρτί, η επόμενη ημέρα θα είναι εντελώς νέα και διαφορετική! Δε φεύγει εύκολα, όμως δε συμβιβάζεται και εύκολα!!

Ζυγός
Ένα βήμα μπρος και δέκα πίσω! Ο τύπος αυτός φοβάται τόσο πολύ να πληγώσει το σύντροφό του, που θα βρει χιλιάδες τρόπους για να πει το αντίο και να είναι όλα μέλι γάλα! Ποτέ δεν είναι σίγουρος, εκτός εάν του την έχουν κάνει, όμως συνήθως φεύγει επειδή οι επιλογές του είναι κάπως επιφανειακές! Ανήκει στα ζώδια, που κάνουν δεύτερο και τρίτο γάμο, γιατί έτσι τους αρέσει! Μπορεί να προσφέρει μεγάλο μέρος της περιουσίας του, αρκεί να απελευθερωθεί με γαλήνη και ησυχία! Δε κλείνει ποτέ τις πόρτες, αφού δε κρατά κακία και μια βόλτα στο παρελθόν είναι πάντα ανανεωτική!

Σκορπιός
Ο πιο ανελέητος τύπος όλων των εποχών! Για να δεσμευτεί σοβαρά, θα του πάρει κάτι χρόνια, για να χωρίσει ούτε καν προς συζήτηση! Όχι δεν είναι ο πιο τέλειος όλου του κόσμου, αφού λατρεύει το πόνο σε όλο του το μεγαλείο! Επειδή τα ταραγμένα τα νερά έχουν πιο ζουμί, προκαλεί καταστάσεις, κάνει το σύντροφό του να ζηλεύει, έτσι για να ανάβουν τα αίματα, φεύγει, ξανά γυρίζει, όμως όχι δε χωρίζει! Θα μείνει ως το τέλος μέχρι τουλάχιστον το ταίρι του να ξεψυχήσει! Αν θέλει να αποδεσμευτεί αληθινά, τότε θα ανοίξει τη πόρτα και θα φύγει. Αν όμως κάποιος τον διώξει τότε, μόλις ξεκίνησε πόλεμος!!

Τοξότης
Έχει ήδη φύγει! Δεν είναι της μεγάλης σχέσης, εκείνης της μακροχρόνιας! Δύσκολα δεσμεύεται και συνεχώς αποζητά τη περιπέτεια! Εάν του προκύψει ένας γάμος, μετά από πολύ πίεση και απίστευτη σκέψη, για να κρατήσει θα πρέπει να ταιριάζει στο απόλυτο στο θέμα της ελευθερίας, αλλιώς θα φύγει είναι σίγουρο αυτό! Το λάθος που κάνει είναι ότι ζει σε μια ψευδαίσθηση τύπου, ότι ο επόμενος σύντροφος που θα βρει θα είναι σίγουρα το άλλο του μισό! Όμως αυτό ποτέ δε συμβαίνει, για αυτό και ποτέ δε σταματά την αναζήτηση! Η επιλογή των πολλαπλών συντρόφων είναι μια καλύτερη ιδέα για εκείνον!!

Αιγόκερως
Όχι δε λέει το αντίο! Εφόσον μπήκε στη διαδικασία του γάμου και της σχέσης, πάει τελείωσε! Θα μείνει εκεί μέχρι θανάτου που λένε! Βέβαια, μπορεί να είναι πιστός, μπορεί να είναι σπιτόγατος, μπορεί να είναι πολύ καλά οργανωμένος, αν είναι δυσαρεστημένος, τότε θα ξεκινήσει τα διάφορα χόμπι! Ο τζόγος ως γνωστών είναι από τα αγαπημένα του, κόσμος στο σπίτι, χαρτάκι, άντε και κανένα καζίνο και πάει καταστροφή! Ή θα δουλεύει πολλές ώρες, ή θα κάτι θα παίζει! Πάντως για να τα μαζέψει και να φύγει, πολύ χλωμό!!!!

Υδροχόος
Σε αυτή τη περίπτωση είναι που λέμε .. all together..!! Ο τύπος αυτός ναι μεν αλλά! Οι σχέσεις του, γιατί ποτέ δε πρόκειται για μια, είναι δικές του και του ανήκουν! Θεωρεί δεδομένους τους συντρόφους του και ίσως και να γνωρίζονται και μεταξύ τους! Διακριτικός τύπος, απομονωμένος, δύσκολα βρίσκεται σε μόνιμη σχέση με ένα άτομο! Όταν όμως συμβαίνει αυτό, τότε δε χωρίζει και πολύ εύκολα! Προτιμάει το συμβιβασμό, αφού τρώει και από αλλού, παρά να χαλάσει το σπιτικό του! Το άτομο που θα του πει το αντίο, ίσως και να μη του ξανά μιλήσει ποτέ!! Παράξενη περίπτωση..

Ιχθύες
Ο τύπος αυτός είναι πάνω κάτι το ίδιο με τους Καρκίνους! Βέβαια είναι λίγο πιο ζαβολιάρης και πονηρούλης, αφού και αυτός γουστάρει τη ποικιλία στη ζωή του, για αυτό υπάρχουν και άλλοι γάμοι που προσμένουν να γίνουν! Δε χωρίζει εύκολα, όμως δε θα το αρνηθεί αν του το ζητήσουν! Από την άλλη αν αποφασίσει να φύγει, τότε είναι σίγουρο ότι έχει ήδη βρει τον επόμενο σύντροφό του! Και επειδή έχουν ενοχές, για αυτή τη τόσο κακιά πράξη, συνήθως δε κλείνει τις πόρτες και εμφανίζεται και ως μητέρα Τερέζα στις πιο απίστευτες στιγμές.. Να βοηθήσει πάνω από όλα!!

magicfariel

πηγή φωτογραφίας pixabay free photos