Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Η Ζωή μας και το Feng Shui..

Ασιάτικη έννοια αφού οι Κινέζοι και οι Γιαπωνέζοι πιστεύουν στην ενέργεια αυτή, ρεύματα αλλιώς που μας διαπερνούν κάθε μέρα και αυτά πάνω κάτω μας φέρνουν τη τύχη, τον έρωτα, το πλούτο, την ευτυχία, την αρμονία και ένα καλό σπίτι! Το γνωστό Τσι!
Όπως υπάρχει η καλή ενέργεια, υπάρχει και η κακή, αυτό πάντα θα συμβαίνει γιατί
ουσιαστικά αυτά τα δυο φέρνουν την ισορροπία, μεταξύ όλων! Συνεπώς η θετική ενέργεια λέγεται Τσι και η αρνητική σα.

Το Τσι πρέπει να είναι ελεύθερο μέσα στο σπίτι μας, στο γραφείο μας, στους χώρους που ζούμε καθημερινά και να υπάρχουν διάφορα σημεία που να εμποδίζουν το σα να κυριαρχήσει στο κόσμο των ίσων γραμμών.. Καμπύλες φέρνουν ζεστασιά..

Λένε ότι αν διασχίζεις δρόμο με στροφές για να πας σπίτι σου, έχεις τύχη, αν όμως είναι μια ευθεία, τότε όχι και τόσο..

Μερικά πράγματα θα σας πω, έτσι για να έχετε το νου σας, αφού Σάββατο είναι σήμερα, όλο και κάτι θα αγοράσετε, όλο και κάτι θα σας μπει στο μάτι, τουλάχιστον ας σας φέρει θετική ενέργεια και πολύ χαρά..

Τα παπούτσια απαγορεύεται δια ροπάλου να βρίσκονται στην είσοδο του σπιτιού, από εκεί που μπαίνει ο κόσμος! Εκτός του ότι δεν είναι ωραίο θέαμα, φέρνουν γρουσουζιά..!!

Προτιμήστε τα τραπέζια του σπιτιού σας, ή ακόμα και του γραφείου σας, να είναι από ξύλο, εκείνο το ωραίο το σκούρο. Αποφύγετε μεταλλικές ή μαρμάρινες επιφάνειες, μόνο ψύχος φέρνουν και τίποτα άλλο!

Στο μπάνιο, πάντα να κατεβάζετε το καπάκι της τουαλέτας! Βάλτε ένα λουλούδι, στο παράθυρο, μικρό, με κόκκινα λουλούδια και στρογγυλά φύλλα! Ένας χώρος αρνητικός, όμως όταν το νερό τρέχει και ο φρέσκος αέρας μπαίνει από εκείνο το παράθυρο, επανέρχεται εκείνη η ισορροπία που λέγαμε..

Απαγορεύεται η τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο. Είναι η αιτία, που δε κάνετε έρωτα, δε μιλάτε, δεν ερωτοτροπείτε με το σύντροφό σας! Ναι δύσκολη απόφαση αυτή, για εμάς τους Ευρωπαίους, όμως πολύ σωστή ιδέα! Μόνο που δουλεύει με ρεύμα, είναι αρκετό! Θυμόσαστε εκείνες που ήταν κλεισμένες μέσα σε κάτι κουτιά έπιπλα, κάτι αιώνες παλιά..?? Κάτι τέτοιο δε θα ήταν άσχημη ιδέα.. Να εξαφανιζόταν έτσι ξαφνικά..

Οι καθρέπτες είναι ωραίοι, άκρως σεξουαλικοί, ιδιαίτερα για τους ιδιόμορφους της παρέας, που γουστάρουν να παίρνουν μάτι τον εαυτό τους.. Ωραίο χούι.. Όμως φέρνουν απιστίες, γρουσουζιά και καθόλου έρωτα! Άγριο σεξ ίσως, όμως ως εκεί! Δε κάνει να είναι ούτε απέναντι, ούτε δίπλα. Οποιαδήποτε αντανάκλαση, ιδιαίτερα την ώρα που κοιμόμαστε, φέρνει κάτι κακό, αφού η αρνητική ενέργεια φεύγει και ξανά γυρνά..

Ναι στα σιντριβάνια, στα ενυδρεία, σε οτιδήποτε αφήνει το νερό να κυλάει και να τρέχει.. Φέρνει τόση τύχη, τόση αρμονία, που τα προτείνω ανεπιφύλακτα.. Τα ενυδρεία όμως θα πρέπει να έχουν πολλές στρογγυλές διακοσμητικές πλευρές, γιατί οι γωνίες και οι ίσες γραμμές είναι αρκετές.. Όμως το θέαμα είναι απίστευτο, φανταστικό.. Ένας κόσμος, στο σπίτι σου, πολύ διαφορετικός!!

Τα κεριά, κυρίως τα κόκκινα και αυτά με τα απαλά τα χρώματα, φτιάχνουν πολύ την ατμόσφαιρα και ηρεμούν τα πνεύματα, αναλόγως φυσικά! Γιατί το κόκκινο κερί ανάβει περισσότερο τα αίματα, παρά να τα υπνωτίζει..

Οι παλ αποχρώσεις φέρνουν την αρμονία, τη γαλήνη και σε συνδυασμό, με τα λουλούδια, πάντα με πράσινα στρογγυλά φύλλα, κόκκινα, μωβ, ροζ, φούξια, όλα μας απογειώνουν μόνο με μια ματιά.. Και το ξύλο στη παρέα.. με λίγη πέτρα.. ποτέ μη το ξεχνάτε αυτό..

Να έχετε μια πολύ ωραία ημέρα..

magicfariel