Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Η εποχή των Ξωτικών.. είναι τα Χριστούγεννα..

Γιατί όλοι γινόμαστε παιδιά μέρες που είναι.. Τα Χριστούγεννα είναι μαγικά, παραμυθένια και τα ξωτικά υπάρχουν εκεί στη φαντασία μας, όπως και οι καλικάντζαροι και οι νεράιδες..

Τι γνωρίζουμε για αυτά τα μυθικά τα πλάσματα; Έχουν
διάφορες μορφές, μεγέθη και χρώματα. Κάποιοι λένε πως είναι άγγελοι που ξέπεσαν, άλλοι πως είναι ψυχές αβάπτιστων παιδιών και τέλος πως είναι οι άθεοι νεκροί που δεν είναι αρκετά καλοί για να πάνε στο παράδεισο, αλλά ούτε τόσο κακοί για να βρεθούν στη κόλαση.

Σε όλες όμως τι περιπτώσεις τα ξωτικά είναι σκανδαλιάρικα πλάσματα, που προκαλούν με τα πειράγματά τους, τους απλούς θνητούς και μια ανακατωσούρα είναι σίγουρη!

Τα ξωτικά, αν και πονηρά και μοχθηρά, έχουν το χάρισμα να μοιράζουν και καλή τύχη, αλλά και κακή. Μπορεί να σου επιτρέψουν να κάνεις τις γνωστές τρεις ευχές, όμως κάποια παγίδα θα κρύβεται κάπου..

Στη χώρα των ξωτικών, υπάρχει έντονη η επιθυμία το κάθε ξωτικό να προστατέψει το σπίτι του και το πλούτο του. Αν κάποιος καταπατήσει τα χωράφια τους και καταστρέψει τις περιουσίες τους, τότε μπορεί να καταστραφεί η σοδειά του φταίχτη ή ακόμα και να τον βρει φρικτός θάνατος..

Ένα παράδειγμα είναι αυτό της Σταχτοπούτας. Η καλή νεράιδα τη βοήθησε να πάει στο χορό, αλλά της έβαλε το περιορισμό ως τις 12 τα μεσάνυχτα. Δε την άφησε να το απολαύσει όσο ήθελε. Αλλιώς όλοι θα μάθαιναν την αλήθεια..

Τα ξωτικά όσο παιχνιδιάρικα και ανέμελα και αν είναι, είναι δίκαια και αγαπούν τις αθώες ψυχές. Εκεί θα φανερωθούν, θα δείξουν τη μαγεία τους και θα προσφέρουν ένα κόσμο πολύ μοναδικό..

Το βράδυ, που είναι όλα σκοτεινά, αν κοιτάξετε εκεί, κάτω απο το δέντρο, ή ανάμεσα απο τα πυκνά τα φύλλα του, εκεί που τρεμοσβήνουν τα πολύχρωμα λαμπάκια, μπορεί να κρύβεται ένα ξωτικό, να σας παρακολουθεί, να δει θα αφήσει τα δώρα του, ή θα πάει παραπέρα, σε ένα καλύτερο παιδί..

Άλλωστε τα ξωτικά είναι τα αγαπημένα πλασματάκια του Αϊ Βασίλη.. εκείνα έχει στο εργαστήρι του.. αυτά φτιάχνουν τα μαγικά εκείνα τα δώρα..

ωραίο το ταξίδι.. πόσο μου αρέσει..

magicfariel