Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Αιγόκερως, ένας σύγχρονος Νοστράδαμος, by F’Ariel!

Παράξενο ζώδιο, παράξενος άνθρωπος.. Αιγόκερως, να ξεκινήσουμε από τη λέξη, που ουσιαστικά αναφέρει το «εγώ». Αυταρχικός, απόλυτος, υπερβολικός,
απαισιόδοξος και καταστροφολόγος.

Είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος, σκληρός, ψυχρός και απόμακρος. Εντάξει έχει και χαρίσματα, αλλά πρέπει πολύ να τα ψάξει κανείς, ας πούμε σε πολύ βάθος, για να ανακαλύψει ότι ένας τέτοιος άνθρωπος, έχει και βαθιά συναισθήματα.

Συνήθως είναι μοναχικός τύπος. Όμως, όταν έχει τα κέφια του, λέει αστεία, που λίγοι τα καταλαβαίνουν, είναι αυτό που λέμε, black humor. Ασχολείται με οτιδήποτε βαριούνται οι λοιποί να κάνουν. Είναι υπομονετικός, πειθαρχημένος, αξιόπιστος και επίμονος πολύ! Όλα αυτά σε υπερβολική δόση, όχι έτσι απλά!
Όταν όμως βρίσκεται στα σκοτάδια, έρχεται και η καταστροφή. Γίνεται καταθλιπτικός, απομονώνεται από τον κόσμο και ξεκινάει και μετράει τα λεφτά του, μπας και νιώσει λίγο όμορφα και εκείνη την ασφάλεια που συνεχώς αποζητά!

Ναι τα λεφτά είναι η μεγάλη του αδυναμία. Θα κάνει τα πάντα για να τα αποκτήσει, αλλά όσο τα αγαπά, άλλο τόσο του φεύγουν, για αυτό καταλήγει να παίρνει το τίτλο του τσιγκούνη και του σπαγκοραμμένου, κάποια στιγμή μετά τα 40! Για τον εαυτό του, δεν έχει πρόβλημα να ξοδέψει, αλλά όταν πρόκειται για τους άλλους, βγαίνουν καβούρια στις τσέπες! Χα χα .. η αλήθεια να λέγεται, πάνω από όλα!

Τα αυθόρμητα του ταράζουν τον εγκέφαλο, αφού δεν έχουν συνήθως καμία λογική και πάντα πριν ξεκινήσει να κάνει κάτι το μελετά από εδώ, το ψάχνει από εκεί, θα θέσει πάντα τα υπερ και τα κατά και μετά θα δράσει αναλόγως! Δυσκίνητος πολύ, που μέχρι να το πάρει απόφαση, οι άλλοι έχουν φτάσει στο τέλος, ή έχουν βαρεθεί τη μουρμούρα.. χα χα .. υπάρχει και αυτό!

Άνθρωπος με ήθος και αξίες, σε σημείο, απίστευτα καταπιεστικό. Ο θεσμός της οικογένειας, πάνω από όλα. Οι παραδόσεις, πρέπει να τηρούνται. Οι νόμοι το ίδιο. Βέβαια, αν είναι να βγάλει περισσότερο χρήμα, τη λαμογιά του θα τη κάνει, αλλά παίζει και να τον πιάσουν, αφού δε το έχει στη πραγματικότητα. Όμως μπορεί και να ξεγλιστρήσει, ανάλογα με τον ωροσκόπο που έχει.

Ο πιο φιλόδοξος άνθρωπος από όλους! Εργασία και χαρά και καριέρα φυσικά. Αν στοχεύσει κάπου, θα είναι στο ακατόρθωτο για τους περισσότερους, θα το δουλέψει με πολύ πάθος και μεράκι και στο τέλος θα το πετύχει. Ή ήττα δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιό του. Του αρέσει να ανεβαίνει σκαλοπάτι-σκαλοπάτι, προτιμά πάντα το δύσκολο και δύσβατο δρόμο, γιατί μετά νιώθει την υπέρτατη ηδονή, όταν πλέον του ανήκει μια θέση στο κόσμο του χρήματος! Ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος, θέλει πάντα περισσότερα και να είναι και τέλεια, δίχως κανένα, μα κανένα κουσούρι. Το μπράβο, δε το λέει εύκολα στους άλλους και απεχθάνεται να ζητάει κάτι δυο φορές! Θα προτιμούσε να μη μιλούσε καθόλου, αλλά αυτό δε γίνεται χρυσά μου..


Ως εραστής ο Αιγόκερως είναι ο πιο αφοσιωμένος και πιστός όλων των εποχών. Η απιστία όχι απλά δε του ταιριάζει, δεν τον εκφράζει, δεν υπάρχει καν στα πλάνα του. Το φλερτ δε του αρέσει, αφού ως χοντροκομμένος άνθρωπος που είναι, δε τα πηγαίνει και καλά με τα λόγια, η απόρριψη είναι θέμα χρόνου και το γνωρίζει αυτό. Συνήθως μέσα από καλές παρέες, οι κοινά ενδιαφέροντα και με πολύ δυσκολία, θα βρει το σύντροφο της ζωής του! Σε όλες τις περιπτώσεις, παίζει ρόλο και ο ωροσκόπος, μη το ξεχνάμε ποτέ αυτό!!!! Είναι περισσότερο της μόνιμης της σχέσης, όχι δε του αρέσουν οι ξεπέτες και ως ύπαρξη παραξενεύεται πολύ όταν μαθαίνει ότι αρέσει σε κάποιον ή κάποιος είναι φουλ ερωτευμένος μαζί του.. Μπορεί να ψάχνει και πίσω από τη πλάτη του ένα πράγμα.. Το θετικό όταν βρίσκεται σε σχέση, είναι ότι σιγά-σιγά, ανοίγεται, βολεύεται, αράζει, χαλαρώνει, πετάει τους τίτλους και κάνει αστεία, ακόμα και όταν είναι ένοχος. Ψέματα δε λέει, τον προδίδουν τα μάτια και το κρυφό χαμόγελο στο στόμα. Διατριβή έχω κάνει στο ζώδιο αυτό..!!!!

Το όνειρο ενός Αιγόκερου είναι να γίνει Ζάμπλουτος και φυσικά επιτυχημένος επιχειρηματίας! Ζει για να ηγείται μιας ομάδας, για να διευθύνει, για να κατευθύνει, είναι ο απόλυτος αρχηγός! Θεωρείται αδίστακτος, αλλά έτσι πρέπει, όταν έχει τα ηνία στα χέρια του. Αλλιώς μετά το καράβι θα αρχίσει να μπάζει νερά και αυτό σίγουρα δε παίζει, για ένα τέτοιο τύπο ανθρώπου. Από την άλλη όμως, όταν τα αποκτήσει όλα αυτά, έχει ένα παράλληλο όνειρο, να αποσυρθεί και να απολαύσει τη ζωή, απλά και όμορφα. Όμως το παιχνίδι της εξουσίας είναι γλυκό και να που δε μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό.. Ναι θα αποσυρθεί, όταν προκύψει ας πούμε ένα θέμα υγείας.. Εκεί, θα προτιμήσει τον εαυτό του, Αιγόκερως..!!!
Λατρεύει τα βιβλία και τις ταινίες, αλλά όχι ότι να’ναι. Θέλει να μαθαίνει την αλήθεια, για το παρελθόν, για την ιστορία, για τις ζωές των ανθρώπων. Προτιμάει τη πραγματικότητα από τα μυθιστορήματα! Προσγειωμένος ως εκεί που δε φτάνει!

Ως Σχέση τώρα ο Αιγόκερως, ναι έχει τα καλά του, είναι πιστός, ηθικός, οικογενειάρχης, σέβεται τις παραδόσεις, τα έθιμα, είναι ο πιο σωστός από όλους. Υπάρχει όμως η σκοτεινή του πλευρά, που τον κατατάσσει σε μια κατηγορία σκληρή, όμως αληθινή, του συμφεροντολόγου! Είναι ο άνθρωπος που θα προτιμήσει να παντρευτεί μια γυναίκα ή έναν άντρα, με λεφτά, με καλή δουλειά, με μια θέση στη κοινωνία αυτή και ας μην αγαπάει στο φουλ! Όλα τα λοιπά θα συμβάλουν, στο να λατρέψει το ταίρι του και να το έχει κορώνα στο κεφάλι του! Η ασφάλεια πάνω από όλα! Εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα, μη παρεξηγηθώ, από μερικές ψυχές..
Ένας Αιγόκερως θα απιστήσει μόνο, όταν δει ότι χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και μόνο όταν η σχέση του πλέον έχει γίνει ψυχρή κακή και ανάποδη. Και πάλι δε το ορκίζομαι και αυτό που λέω..

Του βάζω το τίτλο του Νοστράδαμου, γιατί λέει και το μέλλον, όμως όχι και με το πιο ευχάριστο τρόπο. Δηλαδή, σεισμοί, καταποντισμοί, φτώχια, πείνα, πόλεμοι, όλα αυτά είναι τα θέματα που τον απασχολούν καθημερινά. Μπορεί να παρακολουθεί αμέτρητα δελτία ειδήσεων, ή πολιτικές συζητήσεις και τις μεν και τις δε και να μεταφέρει τις απόψεις του, σε σημείο που τρομάζει πολλές φορές! Δε βλέπει τίποτα το αισιόδοξο, αντιθέτως βλέπει το τέλος του κόσμου.
Ένα τέλος με τα δικά του τα μάτια, η διαφθορά των αηδιάζει και τώρα που έχει βάλει και το χέρι στη τσέπη και πληρώνει νόμους, χαράτσια και ενφιά, μπορεί να στραφεί και προς την επαναστατική μεριά..
Το θετικό και το αισιόδοξο του αρέσει, αλλά τον τρομάζει συγχρόνως. Πάντα θα ψάξει κάτω από το χαλί, ίσα και με δέκα φορές! Λες;;;

Ο τζόγος είναι η μεγάλη του η αδυναμία! Χαρτιά, άλογα, πάμε στοίχημα, ότι βγάζει ο ΟΠΑΠ τέλος πάντων και ναι γνωρίζει από τα πάντα. Το καζίνο το αποφεύγει, γιατί μπορεί να ξεκληριστεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Προτιμά, πιο οικονομικές επενδύσεις.. και ότι προκύψει!

Αυτά τα ολίγα για αυτά τα παράξενα και δύστροπα πλασματάκια.. Κατά βάθος είναι καλές και αθώες ψυχές, που θέλουν αυτό που λέμε ισότητα και παγκόσμια ειρήνη, αλλά επειδή αυτό δε πρόκειται να συμβεί ποτέ, για αυτό έχουν αναλάβει τα ηνία, μπας και μας φέρουν λίγο από αυτό.. Καλή επιτυχία λοιπόν..



magicfariel@gmail.com