Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ζώδια & Αγάπη.. Ξέρεις να αγαπάς ή μόνο να ζητάς;;; by F’Ariel

Αγάπη.. μια λέξη τόσο δυνατή, τόσο ξεχωριστή, που κρύβει ένα συναίσθημα, μοναδικό, ουσιαστικό, χαρωπό, ίσως όμως και ψυχοφθόρο! Ναι αγάπη, πόσες φορές
την ημέρα νιώθετε πως αγαπάτε κάποιον άλλον άνθρωπο, πέρα από τον εαυτό σας;;; Με πιο τρόπο δείχνετε την αγάπη σας; Μιλάτε στο σύντροφό σας, γλυκά και όμορφα; Του προσφέρετε ένα πιάτο ζεστό φαγητό; Του δίνετε ένα φιλί για καλημέρα; Μια αγκαλιά με την επιστροφή στο σπίτι;

Αγάπη, τι σημαίνει;; Φέρομαι καλά στον άνθρωπο, που με κάνει χαρούμενη, ευτυχισμένη, με κάνει και χαμογελώ και ονειρεύομαι και ας είμαι στη δουλειά, δε πειράζει.. το ταξίδι είναι ελεύθερο, η καρδιά και το μυαλό το ίδιο.. 


Σ’Αγαπώ.. πότε το είπατε τελευταία φορά; Το εννοούσατε; Ήταν αληθινό; Ή έκρυβε από πίσω δόλο και συμφέρον; Πότε το ακούσατε το Σ’Αγαπώ; Πότε αισθανθήκατε την αγάπη, να σας κυριεύει, σε σημείο που να θέλετε να τη μοιράσετε και εσείς παραπέρα;;
Ναι είναι μια λέξη, που συνοδεύεται από πράξεις. Μεγάλες και μικρές. Όμως αυτές είναι τα αποδεικτικά στοιχεία, αυτές ξεδιπλώνουν εκείνο το κουβάρι, αυτές σου λένε πάντα την αλήθεια..

Γιατί η αγάπη, δεν είναι ο ήχος της φωνής σου, είναι το βλέμμα σου, το χαμόγελό σου, το χάδι σου, η φροντίδα σου, το άγγιγμά σου.. 



Όμως τελικά και εκεί.. «..παν μέτρον άριστον…»
Δηλαδή, ας αναφερθούμε στη περίπτωσή μου.. Πιο τέλειο παράδειγμα δεν υπάρχει.. Αγαπώ με όλο μου το είναι! Δίνομαι εξολοκλήρου! Σώμα και Ψυχή. Κοιτώ μέσα στα μάτια. Όχι δε θα το πω αμέσως, αλλά αν το νιώσω, έφυγε.. Το τέλειο θύμα, σωστά;;;
Σκέφτομαι, παρόλα αυτά, ποιος είναι ο κερδισμένος σε μια χαμένη υπόθεση. Η δική μου η περίπτωση, που ένιωσε την αγάπη στο απόλυτο;;; Ή η δική σου, που δεν την ένιωσες ποτέ;; Δεν τη ξεστόμισες;; Ζεις στο φόβο;;;

Και κάπως έτσι, με τις δικές μου απορίες, σκέφτηκα να γράψω ποια ζώδια, είναι αυτά που ξέρουν να αγαπούν, να δίνονται, να μοιράζονται και ποια είναι αυτά που ξέρουν μόνο να ζητούν.. δίχως δίνουν κάτι πίσω..

Love or Selfish Love..??


Κριός
Άντρας: Χρυσά μου σας έχω black list! Συγγνώμη που σας το λέω έτσι χύμα στο κύμα, αλλά αγαπάτε περισσότερο τον εαυτό σας, είστε και λίγο κακομαθημένα, τα θέλετε όλα δικά σας. Αγαπάτε, με διαφορετικό τρόπο και αυτό φαίνεται με τα ψέματα και τις απιστίες σας. Εντάξει υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Δηλαδή όταν η σύντροφός σας είναι μια δύσκολη περίπτωση, θα τη κυνηγήσετε, θα της στήσετε καραούλι, θα γίνετε ο τέλειος ντεντέκτιβ! Εμμονές, όχι αστεία!
Γυναίκα: Εσείς γλυκές μου είστε μια διαφορετική περίπτωση. Αγαπάτε μέχρι τελικής πτώσεως. Μόνο αλυσίδα και λουρί δε βάζετε στο σύντροφό σας, μερικές φορές, αλλά έτσι είναι η αγάπη για εσάς. Ναι τη προσφέρετε και με το παραπάνω, αν και δε το δείχνετε και τόσο συχνά. Δε σας αρέσουν και τόσο τα σορόπια, αλλά προτιμάτε τις πράξεις. Ναι πράξεις με αξία, με νόημα και προοπτική. Αγαπάτε όμως με πάθος! Εμμονή, ζήλεια και πολύ πάθος!

Ταύρος
Άντρας: Αγάπη για εσάς, σημαίνει αιώνια δέσμευση, πίστη, γάμος, οικογένεια και όλα αυτά τα φοβερά που υπάρχουν στη ζωή αυτή. Ναι αγαπάτε με όλο σας το είναι, δύσκολο βέβαια μέχρι να συμβεί, όμως όταν έρθει η ώρα, τότε κάνετε τη βουτιά και χάνεστε στη θάλασσα του έρωτα. Για εσάς και τα δυο ίδια είναι, αφού αν βρείτε το σύντροφο της ζωή σας, πέφτει η άγκυρα και δε ξεκολλάει με τίποτα!
Γυναίκα: Είναι αγαπησιάρα ύπαρξη και άκρως ρομαντική. Βέβαια με την Αφροδίτη να τη σιγοντάρει μπορεί να είναι και άτακτη πολύ. Δηλαδή να αγαπάει συχνά, ξεχωριστές προσωπικότητες. Θέλει παιχνίδια στο δάσος, εκείνο το κρυφτό, όπως τότε στον Όλυμπο. Αγαπάει με όλο της το είναι. Παθιάζεται με το αρσενικό. Δίνεται εξολοκλήρου. Όμως βασική προϋπόθεση να γοητεύεται συνεχώς και διαρκώς από το ταίρι της, αλλιώς θα κοιτάξει αλλού!

Δίδυμος
Άντρας: Αγάπη; Τι είναι αυτό; Εντάξει υπερβάλλω. Αλλά αγαπητά μου πλασματάκια, περισσότερο αγαπάτε τον εαυτό σας και την ανεξαρτησία σας, παρά το οτιδήποτε άλλο. Ναι μπορεί κάποια στιγμή στη ζωή σας, να νιώσετε αυτό το φοβερό συναίσθημα, όμως θα είναι για μια φορά και ποτέ ξανά! Μετά ξεκινάει το χάος, εκείνο που εσείς περνάτε καλά, αλλά οι σύντροφοί σας βασανίζονται!
Γυναίκα: Γλυκές μου, είστε δύσκολη περίπτωση. Δυστυχώς σε αυτό ταιριάζετε με τους άντρες. Δηλαδή, ποιες αγάπες και λουλούδια. Καλά να περνάμε. Δηλαδή ναι αγαπάτε και εσείς περισσότερο τον εαυτό σας και μετά όλους τους άλλους. Δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας την αγάπη, γιατί φοβάστε την αιώνια δέσμευση. Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν, αλλά οι αδυναμίες είναι αδυναμίες..

Καρκίνος
Άντρας: Είστε γεννημένοι για την αγάπη. Θέλετε να σας αγαπούν όσο τίποτα άλλο στο κόσμο αυτό, να σας θαυμάζουν και συνεχώς να σας συγχωρούν για τις ζαβολιές σας. Αγαπάτε από εδώ, αγαπάτε από εκεί, περισσότερο σας βρίσκω σα πεταλουδίτσα ένα πράγμα, αλλά η αγάπη πάνω από όλα! Ευγενικές και ρομαντικές ψυχές, που δύσκολα σας αντιστέκονται.
Γυναίκα: Είστε μυστήριες, να το παραδεχθείτε! Η αγάπη είναι το στοιχείο σας, η βαθιά, αιώνια και πιστή αγάπη σας σημείο που γίνεστε το τέλειο θύμα. Συνεχώς συμβιβάζεστε, υποχωρείτε και ξεχνάτε τον εαυτό σας, για την αγάπη. Αρκεί να τη δίνετε και να είναι ο σύντροφό σας ευτυχισμένος. Μέχρι να ξυπνήσει το αγρίμι από μέσα σας…

Λέων
Άντρας: Αν και άτακτοι στα νιάτα σας πολύ, είστε αγαπησιάρηδες τι να κάνουμε τώρα. Αγαπάτε, σας αγαπούν, δύσκολα σας αντιστέκονται. Είστε και εσείς γεννημένοι για την αγάπη και τον έρωτα. Οικογενειάρχες καλύτερα και από τους αξιόλογους. Αγαπάτε με όλο σας το είναι, προσφέρετε τα πάντα, γίνεστε ένα με το σύντροφό σας. Αρκεί να σας θαυμάζει!
Γυναίκα: Αγάπη ή χρυσός; Τελικά μεγάλο το δίλημμα. Είστε γυναίκα, βασίλισσα, τι να κάνουμε τώρα. Αγάπη, τη νιώθετε αλλά τη δίνετε μόνο εκεί που θέλετε. Άντρες αρκετοί όμως ίσως και ένας και μοναδικός. Σας αρέσει η οικογένεια, αλλά δε τρελαίνεστε και τόσο στην ιδέα, αφού ως χαρακτήρας είστε ανεξάρτητες πολύ και δε μπαίνετε εύκολα σε καλούπι.

Παρθένος
Άντρας: Πολύ δύσκολη η περίπτωσή σας. Τόσα κρύα εκεί στη καρδιά που ναι θα αγαπήσετε κάποια στιγμή στη ζωή σας, μια και τέλος. Δεν είστε πολύ ανοιχτοί ως άνθρωποι και δε σας καταλαβαίνουν και τόσο. Περισσότερο ζείτε παρέα με τα πάθη σας, παρά με τα νορμάλ καθημερινά πράγματα. Αγάπη ναι, με το σταγονόμετρο δε..
Γυναίκα: Παράξενη αγάπη. Κάπως έτσι ξαφνικά σας έρχεται το συναίσθημα και με το πιο μυστήριο άνθρωπο όλων των εποχών. Αγαπάτε, όμως με καχυποψία. Ποτέ δε δίνεστε εξολοκλήρου, πάντα υπάρχουν καλά θαμμένα μυστικά. Αγάπη, ωραία λέξη, όμως δύσκολο συναίσθημα πολύ! Δε λέτε;

Ζυγός
Άντρας: Αγαπησιάρηδες όσο εκεί που δε φτάνει. Σας αρέσει να αγαπάτε και να σας αγαπούν όσο τίποτα στο κόσμο όλον. Όχι δε θα το πείτε το σ’αγαπώ τόσο εύκολα, αλλά αν το ξεστομίσετε θα είναι τόσο ρομαντικό, τόσο τρυφερό, τόσο μοναδικό, που πραγματικά θα λάμψουν αστεράκια παντού. Οι πράξεις για εσάς έχουν μεγαλύτερη σημασία, για αυτό προσφέρετε και ξανά προσφέρετε, αυτά που εισπράττετε από τους άλλους. Αμοιβαία αγάπη..
Γυναίκα: Γατούλες μου εσείς.. Αγάπη και διαμάντια, έτσι για να το πιάσετε το νόημα μια και έξω. Ναι αγαπάτε, όμως περισσότερο τον εαυτό σας. Είστε και εσείς μια μικρή Αφροδίτη, που θέλει τις ανέσεις της και τα γούστα της.. Σωστά;;; Αγαπάτε εκεί που περνάτε καλά, που χαμογελάτε, που δε σας χαλούν τα χατίρια, που είστε αρχόντισσα και κυρά. Προτιμάτε όμως να σας αγαπούν περισσότερο!

Σκορπιός
Άντρας: Τι να σχολιάσω εδώ πέρα! Εσείς χρυσά μου είστε τα πολυαγαπημένα σκοτεινά φιλαράκια μου. Αφού τώρα τα λέμε έτσι ξάστερα, ας τα πούμε ακόμα πιο πολύ. Το σεξ σας ενδιαφέρει και τίποτα άλλο. Πρέπει να είναι καλό. Εκεί είναι το ζουμί. Πουθενά αλλού. Όμως έχετε και ένα πρόβλημα. Σας αρέσει οι ποικιλία. Πω πω τραγικό.. Άρα καταλήγουμε πως αγαπάτε περισσότερο τον εαυτό σας και προτιμάτε να σας αγαπούν πιστά και με πάθος!
Γυναίκα: Μη χαμογελάτε για τους άντρες. Και εσείς δε πάτε πίσω. Με τη μόνη διαφορά πως ξέρετε να αγαπάτε αληθινά και πιστά. Σε σημείο ίσως αποπνικτικό, όμως αν το πάρετε απόφαση, δηλαδή αν δαγκώσετε τα λαμαρίνα, πάει σφράγισαν τα πάντα! Είστε γυναίκα που αγαπά, με πάθος, φαντασία όμως με εμμονές και ζήλειες ίσως και αδικαιολόγητες..

Τοξότης
Άντρας: Όχι δεν είναι ορεκτικό. Ούτε ο τίτλος κάποιου ποιήματος. Αγάπη, κάτι ξέρετε από δαύτην, αλλά τι πράγματα είναι αυτά. Εσείς βρίσκεστε ήδη σε άλλο επίπεδο. Ναι αγαπάτε τον εαυτό σας, την ανεξαρτησία σας, τις ιδέες σας, τα καλλιτεχνικά σας δημιουργήματα και μετά το σεξ. Η αγάπη υπάρχει ανάμεσα από όλους τους ανθρώπους και στο σύμπαν.. χα χα .. τι σας λέω..!!
Γυναίκα: Για εμένα η Τοξοτίνα είναι η Θεά του κυνηγιού. Ανεξάρτητη ύπαρξη που αγαπά αλλά με σαρκικό τρόπο, με μια αίσθηση πολύ διαφορετική από αυτές που γνωρίζουμε. Αγάπη, ναι θα τη νιώσετε κάποια στιγμή στη ζωή σας, με έναν άνθρωπο, ίσως και αρκετά μεγαλύτερό σας, πιο έμπειρο, το δάσκαλό σας! Αυτός που θα σας δείξει το δρόμο για το μέλλον. Μετά από αυτό, όλα τα άλλα υπάρχουν κάπως νοερά στο μυαλό σας..

Αιγόκερως
Άντρας: Είστε περίπτωση το ξέρετε αυτό; Δε φλερτάρετε, δε μιλάτε, μόνο κοιτάτε. Και περιμένετε ο άλλος να σας αγαπήσει, για να τον αγαπήσετε πίσω. Όλα για εσάς είναι μια συμφωνία, μέσα στο μυαλό σας φυσικά, αλλά έχετε μάθει να αγαπάτε περισσότερο τον εαυτό σας και μετά όλους τους άλλους. Αγάπη για εσάς, υπάρχει και είναι ο γάμος και η οικογένεια. Δεν είστε αφελής και αν σας πληγώσουν δύσκολα ανοίγεστε ξανά..
Γυναίκα: Παράξενη ύπαρξη, να λέμε την αλήθεια. Αγαπάτε με όλο σας το είναι και είστε και από τις πιστές της παρέας, αρκεί ο άντρας να έχει μυαλό, φαντασία και επιχειρηματικές ιδέες φυσικά! Αγαπάτε πολύ, αλλά περισσότερο τον εαυτό σας. Δε το λέτε συχνά, όμως οι πράξεις σας μιλούν από μόνες τους. Η περιποίηση και η φροντίδα του συντρόφου σας, είναι από τις αγαπημένες σας συνήθειες. Αγαπάτε με πάθος.

Υδροχόος
Άντρας: Να είμαι ειλικρινής δε θέλω να γράψω άλλο για εσάς! Είστε το ανεξήγητο το ίδιο και ότι και αν πω ίσως να είναι και λάθος. Αγάπη;;; Τι είναι αυτό;; Σαμπάνια ροζέ;; Είστε τόσο φιλόδοξοι, τόσο ανεξάρτητοι, τόσο ανταγωνιστικοί, που δε σας περισσεύει χρόνος για την αγάπη. Θέλετε να σας αγαπούν, όμως με το χρονόμετρο και κατά περιόδους. Αγαπάτε τόσο πολύ τον εαυτό σας και τον εγωισμό σας, που δε επιτρέπετε να ξεπεράσετε τα όρια που από μόνοι σας έχετε θέσει..
Γυναίκα: Είστε γυναίκα ναζιάρα και αγαπησιάρα. Και καθόλου σταθερή. Σας αρέσουν οι περιπέτειες και το σασπένς αλλιώς βαριέστε. Για αυτό και η επιλογή σας στους άντρες είναι από το κακό στο χειρότερο, αλλά κάθε φορά και πιο απολαυστικό από ποτέ. Εμπειρίες λέγεται αυτό και ζωή. Αγαπάτε με πάθος, αλλά πάνω από όλα τον εαυτό σας. Τις αλήθειες να τις λέμε..

Ιχθύες
Άντρας: Είστε οι ρομαντικοί της παρέας. Δηλαδή μπορεί ως νιάτα να θέλατε έρωτες, αγάπες και λουλούδια, από εδώ και εκεί και παραπέρα, αλλά όσο μεγαλώνετε θα βρείτε το άτομο που σας ταιριάζει στο όνειρο και στη φαντασία και θα αγαπήσετε όσο εκεί που δε φτάνει. Ναι αγαπάτε, όμως με το δικό σας μαγικό τον τρόπο, που ο άλλος φυσικά δε καταλαβαίνει τίποτα. Μιλάτε με τις πράξεις, αλλά μερικές φορές είναι και αυτές άγαρμπες. Αγαπάτε αλλά μπορείτε να γίνετε και πολύ ψυχοβγάλτες.. Από εδώ το κάστρο από εκεί το άλογο..
Γυναίκα: Γλυκές μου υπάρξεις, πιο αγαπησιάρες από εσάς δεν υπάρχουν. Είστε οι γατούλες της παρέας. Αγαπάτε τον άντρα που θα σας έχει σπίτι, θα σας προσφέρει τα πάντα, θα σας έχει βασίλισσα και δε θα σας χαλάει τα χατίρια. Ασφάλεια και ηρεμία να υπάρχει και εκείνο το μαξιλαράκι στη γωνία. Αγαπάτε με πάθος και είστε πιστές από μια ηλικία και μετά φυσικά… Γιατί στα νιάτα σας.. ο χαμός!!

magicfariel

Φωτογραφία από TRAN HUYNH από το Pixabay