Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Πες μου πού έχεις τον Ερμή, να σου πω τι κεντρίζει τη σκέψη σου και τι σε κάνει να βαριέσαι, by F’Ariel!

Αναφερόμαστε συνέχεια στον Ερμή, γνωρίζουμε ότι ήταν ο Αγγελιοφόρος Θεός, αυτός που έφερνε τα μαντάτα, ξέρουμε όμως ότι είναι και ένας πλανήτης, ο οποίος μας επηρεάζει άμεσα. Όλοι μας έχουμε τον Ερμή μας κάπου, όσοι γνωρίζετε τον
αστρολογικό σας χάρτη, καταλαβαίνετε τι εννοώ. Αλλιώς, χρυσά μου, καλό είναι να τη μάθετε τη πληροφορία αυτή.

Ο Ερμής λοιπόν έχει να κάνει με τη διάνοια, είναι ο πιο σημαντικός πλανήτης που υπάρχει και αντιπροσωπεύει την ατομική σκέψη. Το ζώδιο που είναι ο Ερμής, δείχνει τον τρόπο που δουλεύει ο νους, το πώς αυτό βγαίνει προς τα έξω και πού βρίσκει ο καθένας ενδιαφέρον στη ζωή του. Επίσης φανερώνει και τη ταχύτητα που κάποιος θα συλλάβει κάτι, που λέμε πιάνει πουλιά στον αέρα.

Εν ολίγοις ο Ερμής έχει σχέση με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις πληροφορίες και πώς να καταλάβουμε καλύτερα τον κόσμο που συναναστρεφόμαστε καθημερινά.

Ας σας κάνω μια μικρή ανάλυση του Ερμή στα ζώδια, για να γίνω και πιο σαφής.


Ερμής και Ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι)
Η σκέψη τους είναι προσεκτική, αργή, σταθερή και έχουν τρελή εμπιστοσύνη στις αισθήσεις τους. Η γεύση και η αφή, είναι ο τρόπος που θα λάβουν την απάντηση που αποζητούν και θα προβούν σε σκέψεις λογικές. Απόλυτες απόψεις, όμως μέσα σε καλούπι. Δε ξεφεύγουν με τίποτα!

Ερμής και Ζώδια της Φωτιάς (Κριοί, Λιοντάρια, Τοξότες)
Η σκέψη τους τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Τις πληροφορίες δε, τις επεξεργάζονται σε χρόνο ρεκόρ και ήδη βρίσκονται παρακάτω. Για αυτό και συνήθως είναι πρωτοπόροι σε ότι κάνουν στη ζωή τους.

Ερμής και Ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι) Υψηλή νοημοσύνη! Τι άλλο να πω για αυτά τα πλάσματα! Πιάνουν πουλιά στον αέρα, αφού είναι άνθρωποι που διαισθάνονται τα πάντα. Οπτικοί, ακουστικοί και αφηρημένοι συγχρόνως. Πώς γίνεται αυτό; Εύκολο! Μέχρι εσύ να καταλάβεις τι έχει συμβεί, βαρέθηκαν και είναι ήδη παραπέρα!

Ερμής και Ζώδια του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες) Τα πλάσματα αυτά ζουν μέσα στο όνειρο και στη φαντασία. Πλάθουν το δικό τους τον κόσμο και δε βγαίνουν με τη καμία εκτός! Η σκέψη τους είναι μαγική, ευαίσθητη και οι αισθήσεις τους ξεπερνά το οτιδήποτε αφορά τη γη αυτή. Κάποιος να τους μαζέψει παρακαλώ!

Νομίζω έγινα υπερβολικά κατανοητή.. Και να σας πω και ένα μυστικό;; Ο Ουρανός επίσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.. Αλλά λέω να το αφήσουμε για μια άλλη φορά.. Και πάμε τώρα να σας αποκαλύψω ένα, δυο στοιχεία ακόμα..

Ο πλανήτης Ερμής στο κάθε ζώδιο..


Κριό
Εύστροφος & Πρωτοπόρος
Λατρεύει τη περιπέτεια και να οργανώνει μια φυσικά και βαριέται απίστευτα τις λεπτομέρειες

Ταύρο
Προσεκτικός & Αργόστροφος
Του αρέσουν οι πρακτικές και οι εύκολες ιδέες και βαριέται τα πολλά τα λόγια. Τον αντιπροσωπεύει η ατάκα «Προτιμώ τη πράξη, από τη θεωρία»

Δίδυμο
Άστατος νους
Θέλει να μαθαίνει συνέχεια νέα πράγματα. Του αρέσει να ακούσει συνεχώς για νέες ιδέες. Βαριέται τη καθημερινότητα και τη ρουτίνα.

Καρκίνο
Μνήμη Δυνατή
Δε ξεχνάει ποτέ τίποτα. Όλα τα κρατάει κάπου, αφού έχουν να κάνουν με το συναισθηματικό του κόσμο. Λατρεύει τα τρυφερά, τα γλυκά τα λόγια βαριέται οτιδήποτε είναι αόριστο!

Λέων
Απόψεις Έντονες
Προτιμά το δράμα. Και τις ιστοριούλες σε στυλ παραμύθι. Το αιώνιο παιδί. Βαριέται τα γεγονότα. Δε θέλει να ξέρει. Μπορεί να ζήσει δίχως δελτίο ειδήσεων. Άνετα.

Παρθένο
Αναλυτικός νους
Λατρεύει τα γεγονότα και τους αριθμούς. Βαριέται τις συζητήσεις δίχως νόημα και ουσία. Ποτέ δε θα λιώσει στο τηλέφωνο, με τις ώρες, να μιλά περί ανέμων και υδάτων.

Ζυγό
Ο τέλειος Δικηγόρος του Διαβόλου
Λατρεύει τις ιδέες και φυσικά τις διαφορετικές. Το μαύρο γίνεται άσπρο και το αντίθετο σε χρόνο ρεκόρ. Του αρέσει πολύ να παίζει με τις λέξεις. Βαριέται τις αερολογίες και τις ανούσιες κουβέντες.

Σκορπιό
Διεισδυτικός νους
Το άγνωστο και το μυστηριώδες είναι το στοιχείο του. Δε ζει δίχως αυτό. Βαριέται τους δήθεν ανθρώπους, τους ρηχούς. Μάγος κανονικός!

Τοξότη
Κυνηγός της Γνώσης
Θέλει συνέχεια να ακούει για νέες ιδέες. Λατρεύει τις παράξενες απόψεις, που για άλλους φαντάζουν τρελές. Βαριέται απίστευτα τη λεπτομέρεια. Δηλαδή θα οδηγήσει το όχημα και ας μη το ξέρει. Θα το μάθει!

Αιγόκερω
Μεθοδικός νους
Του αρέσει η πρόοδος και ψάχνει συνέχεια τρόπους και ευκαιρίες για να βρίσκεται μπροστά και μέσα στα πράγματα. Βαριέται το άγνωστο. Θα έλεγα καλύτερα ταράζεται και δεν τον ενδιαφέρει καν!

Υδροχόο
Ανεξάρτητος νους
Του αρέσει το μέλλον. Τι να κάνουμε τώρα; Το βλέπει, το οραματίζεται και θα κάνει το οτιδήποτε για να το παρουσιάσει. Ζει για αυτό! Βαριέται το παρελθόν. Ότι έγινε-έγινε. Πάμε για άλλα τώρα!

Ιχθύ
Καλλιτεχνικός νους
Η φαντασία είναι το στοιχείο του. Δώσε του χρώμα, πινέλα, υφάσματα, οτιδήποτε δημιουργικό και θα φτιάξει παπάδες! Μη του μιλήσετε επιστημονικά, βαρέθηκε και έφυγε. Η λογική δεν υπάρχει. Είναι κάτι πολύ σχετικό..


magicfariel@gmail.com