Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Το «Άλλο»..πρόσωπο των Ζωδίων. Εσύ ξέρεις με πιο ξυπνάς κάθε πρωί; by F’Ariel!

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν είστε διχασμένη προσωπικότητα; Μεταξύ μας μιλάμε τώρα, δε θέλω ψέματα πρωί-πρωί..

Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να κάνει ή να λέει πράγματα, που
μια φορά και ένα καιρό, δεν υπήρχε καμία περίπτωση; Ποτέ των ποτών, αλλά τελικά ο Καρβέλας είχε δίκιο! «..Ποτέ μη λες ποτέ, δε ξέρεις τι γίνεται..»



Και κάπως έτσι σας λέω καλημέρα σήμερα..

Γιατί είμαι ανήσυχο πλάσμα πολύ και μου αρέσει και να τσιγκλάω καταστάσεις και να το ψάχνω συγχρόνως..

Θεωρώ ως τρελό και αλλοπαρμένο ξωτικό, πως όλοι μας έχουμε δυο πλευρές. Τη καλή και τη κακή. Την απλή και τη πολύπλοκη. Τη φωτεινή και τη σκοτεινή. Τη λογική και τη παράλογη. Μπορώ να συνεχίσω κάπως έτσι, αλλά καταλάβατε τι εννοώ. Αυτό λέγεται ισορροπία.. Γιατί δε γίνεται συνέχεια κάποιος να είναι καλός, λογικός, αισιόδοξος, χαμογελαστός, ειλικρινής! Επιβάλλεται και η άλλη όψη του νομίσματος, γιατί αλλιώς η νιρβάνα του καθενός, καλά κρατεί και χάνεται και το πικάντικο της υπόθεσης, δε λέτε;

Ένα παράδειγμα απλό.. Όσο εργατική και καλά οργανωμένη είμαι στη δουλειά μου, άλλο τόσο τεμπέλα γίνομαι, όταν φτάνω σε θέματα σπιτιού και προτιμώ το χάος! Χα χα διχασμένη προσωπικότητα, σωστά; Απορώ και εγώ με τον εαυτό μου πολλές φορές, γιατί; τελικά ποια είμαι; Τι μου αρέσει; Τι θέλω; Πως γίνεται στο ένα θέμα να βγάζω φωτιές και στο άλλο να βουτώ στο ποτάμι και όπου με βγάλει; Γιατί δεν ενοχλούμαι; Η απάντηση είναι απλή. Κρατώ τις ισορροπίες, γιατί είμαι άνθρωπος και όχι ρομπότ!
Πάμε σε κάτι πιο juicy.. Γνώρισα έναν άντρα πολύ μυστήριο. Είπα, εγώ με αυτόν ποτέ! Είναι γυναικάς, είναι άπιστος, είναι ψεύτης, είναι ελεύθερο πουλί, είναι αυτός που θα σου ισοπεδώσει τη ψυχή! Μακριά.. μικρή μου, μακριά! Χα χα.. τον ερωτεύθηκα παράφορα, τον πόθησα όσο κανέναν άλλον, τον ονειρεύτηκα χιλιάδες φορές, γιατί αυτός είναι ο άντρας της ζωής μου.. Καταστροφή! Ποια πλευρά του εαυτού μου να μαζέψω πρώτα; Τη χαζή που τη πάτησε ενώ ήξερε, ή τη λογική που άφησε τη χαζή να κυριαρχήσει;;; Ένα ζουρλομανδύα παρακαλώ..

Και κάπως έτσι θα σας αναφέρω τις πλευρές σας, βάση ζωδίου και πάμε να τρελαθούμε παρεϊτσα..


Κριός
Η μια σας η πλευρά, σας οδηγεί, δε φοβάται τίποτα, ρισκάρει με πάθος και είναι έτοιμη για όλα! Εκπέμπει μια αποφασιστικότητα, μια σιγουριά, βράχος το Κριαράκι! Έτσι στηρίζονται όλοι επάνω σας και ξαφνικά έχετε να αντιμετωπίσετε τα απίστευτα και εκεί πνίγεστε και επαναστατείτε! Και εδώ έρχεται το άλλο σας το πρόσωπο! Εκείνο της αναβλητικότητας! Σταματάτε τα πάντα, αντιδράτε άσχημα, συμπεριφέρεστε αλλόκοτα και δε δέχεστε κανένα συμβιβασμό ούτε να παίξετε ομαδικά φυσικά. Η θα γίνει το δικό σας ή καθόλου! Σα νευρόσπαστο ένα πράγμα και τα μούτρα κρατούν μέρες..
Πόρισμα: Θα είμαι εκεί. Αν θες έλα! (..άμα θες μην έρθεις.. και η μύτη εκεί ψιλά..)

Ταύρος
Όλοι ξέρουμε πως είστε υπομονετικοί, επίμονοι, αξιόπιστοι, θερμοί, γλυκύτατοι, αισθησιακοί, η μια σας πλευρά! Δίνετε χαρά όπου πάτε, σας αγαπούν και σας εκτιμούν ιδιαιτέρως! Όλα καλά ως εδώ. Έρχεται όμως η στιγμή που το χαλάτε όλο αυτό, με τα νεύρα σας και το θυμό σας! Μπορεί να μη σκούζετε κάθε μέρα, αλλά μαζεύετε μέσα σας τη λάβα και μπουμ το ηφαίστειο! Και εκεί χάνονται όλα τα προτερήματα σας! Ούτε να σας βλέπουν δε θέλουν. Ούτε να σας ακούν! Επίσης όπου κόκκινο και απαγορευτικό.. σας τραβά.. υπάρχει λόγος;;;
Πόρισμα: Δράση-Αντίδραση ..(όχι που θα καθόμουν έτσι..)

Δίδυμος
Χρυσά μου για ποια πλευρά να πρωτομιλήσω πείτε μου, γιατί μπερδεύτηκα! Ας πάρουμε τη καλή σας, τη χαμογελαστή, την αισιόδοξη, την άκρως επικοινωνιακή, τη ταξιδιάρικη. Όπου υπάρχει ενδιαφέρον προς τα εκεί τραβάτε. Μόνο έτσι νιώθετε πως ζείτε. Ακολουθείτε, με νάζι, αλλά πάνω από όλα το συμφέρον. Μέχρι ένα σημείο όλοι γνωρίζουν με τι άτομο έχουν να κάνουν. Με εσάς.. φυσικά! Γιατί από τη μια στιγμή στην άλλη, εμφανίζεται το άλλο σας το πρόσωπο και τρομάζετε κόσμο! Άστατοι, ασταθής, επιπόλαιοι και φευγάτοι παρακαλώ πολύ! Κανείς δε μπορεί να βασιστεί επάνω σας! Θα αφήσετε τα πάντα στη μέση και θα εξαφανισθείτε. Άντε στο καλό!
Πόρισμα: Ξεκινήστε και έρχομαι.. (Μπουχός.. ο Δίδυμος)

Καρκίνος
Είστε τα πιο ευαίσθητα και ρομαντικά πλασματάκια από όλα τα ζώδια. Το τονίζω αυτό. Αλλά ίσως να είναι και η αιτία που η άλλη σας η πλευρά είναι πιο σκοτεινή από ποτέ. Ας πάρω μια σειρά.. Είστε ευγενικοί, συμπονετικοί, να βοηθήσετε όπου μπορείτε, με τη καλή κουβέντα ένα πράγμα. Όμως έρχεται η στιγμή που τα βάζετε με τον εαυτό σας κανονικά! Η εξωστρεφή πλευρά σας, τσακώνεται με την εσωστρεφή. Το κέλυφος είναι σκληρό και το μέσα μαλακό. Για αυτό και είστε συνέχεια μια στα ύψη και μια στα πατώματα. Εκεί που όλοι γνωρίζουν, εσείς το δουλεύετε τόσο υπογείως που τελικά κανείς δε γνωρίζει τίποτα!
Πόρισμα: Ότι χρειαστείς εδώ.. (και βγάλε μόνος σου το φίδι από τη τρύπα..)

Λέων
Εδώ και αν έχουμε μια περίπτωση μοναδική. Η μια σας η πλευρά απαρτίζεται από τόσα προτερήματα που πραγματικά είναι να απορεί κανείς.. Γιατί έχετε και τάσεις αυτοκαταστροφής, όταν ειδικά δε γίνεται το δικό σας. Αισιόδοξοι, γοητευτικοί, μεγαλόψυχοι, γενναιόδωροι, γεμάτοι από αυτοπεποίθηση, ξεκινάτε σχεδόν την ημέρα σας κάθε πρωί. Στη πορεία χαλάει το πράγμα, αφού αυτά που σας ενοχλούν σας μεταμορφώνουν κανονικά. Το άλλο σας πρόσωπο, σκοτεινό, ισχυρογνώμων, υπερβολικό και ναι κρατάτε και μούτρα. Παρορμητικοί και παράλογοι ξαφνιάζετε ακόμα και τον εαυτό σας!
Πόρισμα: Σήμερα θα κάνουμε τα πάντα! (το απόλυτο τίποτα..)

Παρθένος
Τι να κάνουμε είστε έξυπνοι από τη φύση σας και πιάνετε πουλιά στον αέρα. Το ζητούμενο σε εσάς, είναι να γνωρίζετε σχεδόν τα πάντα και να είστε χρήσιμοι όταν πρέπει. Ζείτε για αυτό. Μεθοδικοί και ακριβής και άρρωστοι με τη καθαριότητα. Έτσι είστε συμπαθείς και απαραίτητοι. Όμως όταν ξυπνά ο άλλος σας ο εαυτός, τότε κανείς δε σας αναγνωρίζει. Γίνεστε υπερβολικοί και καχύποπτοι, θα ασχοληθείτε με τη λεπτομέρεια σε εξοργιστικό σημείο, όμως έτσι εσείς θα κερδίσετε το χρόνο για να το ψάξετε καλύτερα. Σεξουαλικά βίτσια, λέω εγώ! Κάτι μυστήριο κάνετε εκεί πέρα..
Πόρισμα: Ακούμπησε το εκεί.. (και εγώ θα το αλλάξω μετά..)

Ζυγός
Πιο κοινωνικά πλάσματα από εσάς δεν υπάρχουν πουθενά. Θέλετε να είστε συνέχεια με κόσμο, με τους φίλους σας, με ανθρώπους που σας αγαπούν, σας το δείχνουν, σας φροντίζουν και σας περιποιούνται. Θέλετε δούλους εν ολίγοις και αφήστε τα ψόφια. Όμως έχετε ένα τρόπο γοητευτικό, ήρεμο, που τους μαγεύετε ένα πράγμα και δύσκολα θα σας αρνηθούν το οτιδήποτε. Σας λατρεύουν αλλά σας μισούν κιόλας.. Και όταν δε γίνεται το δικό σας, τότε γίνεστε αγνώριστοι. Διπρόσωποι, αποφασιστικοί, αναξιόπιστοι και εγωκεντρικοί! Καθάρματα και απατεώνες!
Πόρισμα: Ναι συμφωνώ μαζί σου.. (αλλά όχι δεν είναι μαύρο αλλά κόκκινο..!!!)

Σκορπιός
Μμμ το πιο σκοτεινό ζώδιο όλων των εποχών. Εντάξει έχετε και καλά στοιχεία, αλλά πάντα το άλλο σας πρόσωπο παίζει μπάλα. Είναι η φύση σας τέτοια δεν είναι κακό αυτό. Το σίγουρο είναι πως έχετε έντονη προσωπικότητα και έχετε και το χάρισμα της διορατικότητας. Κατά βάθος είστε πολύ συναισθηματικοί αλλά ποτέ δε το αφήνετε αυτό να φανεί γιατί το θεωρείτε αδυναμία μεγάλη. Εντάξει στο πόνο του άλλου θα πονέσετε και εσείς, αλλά θα προτιμήσετε την εξαφάνιση. Έχετε και θέματα εκφραστικότητας.. Προτιμάτε το άλλο σας το πρόσωπο, γιατί εκεί έχετε δύναμη, αυταρχικότητα και κυριαρχείτε σε όλο σας το μεγαλείο. Όλοι έχουν να σας δώσουν από κάτι. Με το έτσι θέλω!
Πόρισμα: Είναι λάθος αυτό που είπες. Το σωστό είναι αυτό.. (σιγά μη σε άφηνα έτσι..)

Τοξότης
Είστε τόσο περίεργοι για τα πάντα που αυτό σας κάνει ιδιαίτερα φιλικούς σχεδόν με όλους. Θέλετε απεγνωσμένα να ανακαλύψετε τις αιτίες, τι προκάλεσε, τι διαμόρφωσε τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας. Αυθόρμητοι, κοινωνικοί, χαμογελαστοί, με απίστευτη κατανόηση, θα φάτε ώρες από τη ζωή σας συζητώντας διάφορα και ποικίλα θέματα. Και αφού συλλέξετε όλες τις πληροφορίες, εκεί ξυπνά το άλλο σας το πρόσωπο. Λέτε την αλήθεια μια και έξω και όποιον πάρει ο χάρος. Σταματάει το όνειρο του άλλου δια παντός. Το παίζετε οσία Μαρία, ενώ είστε ζαβολιάρηδες όσο εκεί που δε φτάνει! Πικρόχολοι θα πρόσθετα..
Πόρισμα: Πες μου τι τρέχει;; ..(μα τι λέει; Θα σε φτιάξω εγώ..)

Αιγόκερως
Όλα τα καλά έχετε να πάτε στο στρατό ταιριάζετε απίστευτα σε ένα τέτοιο περιβάλλον.. Υπομονετικοί, αξιόπιστοι, πειθαρχημένοι, επίμονοι και προνοητικοί, κοιτάξτε πόσα χαρίσματα σας ανέφερα. Και μέσα στο χιούμορ παρακαλώ πολύ. Ασχολείστε με τα πάντα και θέλετε να υπάρχει ποικιλία στο μενού. Και εκεί που όλοι νομίζουν πως έχουν να κάνουν με έναν άνθρωπο φοβερό και τρομερό, μεταμορφώνεστε σε κάτι πολύ σκληρό και βάναυσο. Πώς γίνεται αυτό να μας το πείτε; Το άλλο σας το πρόσωπο, είναι ένας στρατηγός, μια άλλης εποχής! Αυστηροί, υπερβολικοί, αυταρχικοί, απαισιόδοξοι και φωνακλάδες!
Πόρισμα: Σήμερα θα φτιάξουμε το κήπο! (..εγώ θα επιβλέπω φυσικά.!)

Υδροχόος
Εντάξει είστε εκκεντρικοί το ξέρετε αυτό. Ζωηροί, ζαβολιάρηδες, παιχνιδιάρηδες, πρωτότυποι, επινοητικοί. Όλα τα καλά έχετε για να παραμείνετε για πάντα παιδιά. Ασχολείστε με οτιδήποτε τραβήξει τη προσοχή σας, ακόμα και το πιο παράξενο πράγμα, γιατί άλλωστε δε σας αρέσουν καθόλου τα συνηθισμένα. Ευαίσθητοι και ανθρωπιστές, θα δώσετε ακόμα και το βρακί σας αν χρειαστεί, αλλά τα φαινόμενα απατούν σε πολλές περιπτώσεις. Το άλλο σας το πρόσωπο είναι μεταξύ Ζορρό και κάτι ακόμα! Απρόβλεπτοι, χαώδης, πεισματάρηδες, αντισυμβατικοί και ναι είστε ένας επαναστάτης σωστός! Δε μπορεί κανείς να στηριχτεί επάνω σας!
Πόρισμα: Γεια σου, είσαι καλά; .. (μη με αγγίξει την έβαψε.. φιλί;; απαπαπα..)

Ιχθύες
Είστε ευαίσθητοι, συμπονετικοί, σπλαχνικοί, θέλετε να βοηθήσετε όλο τον κόσμο. Κινείστε κυρίως με τη διαίσθησή σας και αυτή σχεδόν δε σας προδίδει ποτέ. Οι καλύτεροι φίλοι όλου του κόσμου, οι καλύτεροι συνεργάτες, όχι και οι καλύτεροι σε θέματα ερωτικά. Άστατους σας βρίσκω εκεί πέρα και πολύ ονειροπόλους.. Τα πάντα για τους άλλους, να γίνετε χαλί να σας πατήσουν. Και μετά; Το άλλο σας το πρόσωπο. Εκείνο το μελαγχολικό, το αρνητικό, γεμάτο από αυταπάτες. Φαντασία σε σημείο ψευδαίσθησης προσθέτω επίσης. Κόβετε κάθε επαφή με τον κόσμο και γίνεστε ένα με το σύμπαν. Πόρισμα: Ναι θα βγούμε απόψε οπωσδήποτε.. (δε σηκώνομαι από το κρεβάτι με τίποτα)

magicfariel@gmail.com