Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Οι Μορφές μιας Ερωτευμένης..!!!

Καθώς οδηγούσα, σκεφτόμουν διάφορα, ως συνήθως είναι μια στιγμή της ημέρας, που είμαι απολύτως μόνη και μπορώ να ταξιδεύω όπου και όπως θέλω.. Βέβαια οι αποστάσεις μικρές, οι σκέψεις μεγάλες..

Οι μορφές μιας ερωτευμένης γυναίκας, είναι πολλές. Σε όλες κάνει καλό, όμως
την απόρριψη δε τη δέχονται όλες το ίδιο. Όλη μου τη ζωή νιώθω κάπως έτσι, μου αρέσει ο έρωτας, ο έντονος, ο παθιάρικος, εκείνος που μου τρελαίνει όλο μου το είναι..


Δεν αναφέρομαι φυσικά στα αμοιβαία τα συναισθήματα. Γιατί και κάπως έτσι να έρθουν στη πορεία, πάντα κάποιος ερωτεύθηκε πρώτος!

Πάμε τώρα στη δράση-αντίδραση..

Υπάρχουν γυναίκες που όταν ερωτεύονται έναν άντρα, το κρατάνε μέσα τους, μυστικό, δε το λένε πουθενά και μιλούν μόνο με τα μάτια. Παρατηρούν τα πάντα σιωπηλά, βγάζουν το πόρισμα, αργά και σταθερά. Ως εδώ όλα καλά. Μετά έρχεται η παράνοια.. όταν δε γίνεται τίποτα με τη περίπτωση.. Για να γίνει χρυσή μου, θα πρέπει να το δείξεις. Θα πρέπει να μιλήσεις. Πώς θα το μάθει ο έρημος;; Το να βρίσκεσαι συνεχώς στα πόδια του, ίσως να είναι ενοχλητικό. Φανερώσου..
Η μορφή της χαμηλοβλεπούσας.. 

Μια άλλη περίπτωση είναι η εντελώς αντίθετη. Το φωνάζει έξω δυνατά, δε το κρύβει, χώνεται στη παρέα του, γίνεται φίλη με τους φίλους του, ξαφνικά μαθαίνει τα πάντα και συγχρόνως του γίνεται στενός κορσές. Έρωτας είναι αυτός, τυφλός και παράλογος. Εκεί η κοπελιά τα παίζει όλα για όλα, όμως συμβαίνουν και τέτοιες συμπεριφορές, που άλλες φορές γοητεύουν, άλλες όμως τρομάζουν! Συνήθως σε νεαρές ηλικίες συμβαίνει αυτό, αλλά η συνήθεια παραμένει μερικές φορές..
Η μορφή της χαζοχαρούμενης..

Υπάρχει και η γυναίκα κατάσκοπος. Είναι εκείνη που μαθαίνει τα πάντα, μπαίνει στη ζωή του με σοβαρό τρόπο, είναι ικανή να βρεθεί σε οποιοδήποτε σημείο είναι και αυτός και ας μη το ξέρει ψυχή και όχι απαραίτητα.  Η γυναίκα που θα του γίνει απολύτως απαραίτητη, κυρίως σε εγκεφαλικό και ψυχολογικό επίπεδο, εκείνη που θα γίνει το ναρκωτικό του. Μπορεί να είναι και η γυναίκα μυστήριο. Απο άλλο κόσμο. Με μαντικά χαρίσματα. Παράξενη περίπτωση, αφού ελέγχει τα συναισθήματά της, έχει υπομονή και επιμονή και ψάχνει να βρει εκείνο το γιατί;;; Γιατί ερωτεύθηκε τον άντρα εκείνο;;; Ένα άλυτο μυστήριο, που της αρέσει πολύ..
Η μορφή της Μάτα Χάρι..

Έχουμε και τη ρομαντική τη περίπτωση, που όλη την ημέρα ονειρεύεται και χασκογελάει μόνη της.. Νομίζω είναι και η πιο επικίνδυνη γιατί ζει τον έρωτα στη φαντασία της και η πραγματικότητα στη περίπτωση της απόρριψης τη προσγειώνει ανώμαλα και αυτό πονάει.. Τη μια γελάει και την άλλη κλαίει. Αυτό θέλει μεγάλη προσοχή. Είναι η κοπέλα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα απο πουθενά..  Βέβαια όλα σχετικά είναι, γιατί αν είναι αμοιβαίο τότε μπορεί να ειναι και φανταστικό για τον άντρα που θα νιώσει βολικά με μια τόσο ροζ συμπεριφορά.
Η μορφή μιας φαντασμένης..

Και πάει λέγοντας το πράγμα, θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα για τη ψυχή της γυναίκας, για τις σκέψεις της τα καμώματά της.. Γιατί πάνω κάτω όλες το ίδιο είμαστε.. Δε διαφέρουμε αφού ο έρωτας, είναι ο ίδιος, απλά αλλάζει πρόσωπα.

Απο τις μορφές που έγραψα, διαλέγω λίγο απο όλα για τον εαυτό μου, γιατί όσα χρόνια με θυμάμαι, πάντα υπήρχε ένας μεγάλος έρωτας. Άλλες εποχές, άλλη η σημασία. Αλλά το συναίσθημα πάντα δυνατό και πολύ μοναδικό.. και πλέον αξεπέραστο..!!!

magicfariel