Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Το πιο γλυκό ταμπού..

..είναι η Ερωτική εξομολόγηση..

Ποιος πρέπει να τη κάνει πρώτος;
Ο άντρας ή η γυναίκα;

Η γιαγιά μου έλεγε, πως ο άντρας πρέπει πάντα να κάνει το πρώτο βήμα.

Κάπως έτσι με μεγάλωσαν. Με τέτοιες αρχές!

Όμως .. λέω εγώ τώρα, μια σύγχρονη γυναίκα, σε μια άλλη εποχή, ναι!

Στην εποχή της γιαγιάς μου, τα βάσανα ήταν μεν βάσανα, όμως ο κόσμος είχε λιγότερες σκοτούρες! Η γυναίκα είχε διαφορετικό ρόλο στη κοινωνία και ο σκοπός της ήταν να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια.

Συνεπώς, είχε όλο το χρόνο στη διάθεσή της, να περιμένει το πρίγκηπα, "προξενιό", ή τον κλασικό tedy boy, που ενώ οι γονείς δεν ενέκριναν, εκείνος θα πήγαινε στο παράθυρο της κοπελιάς, να κάνει τη γνωστή και άκρως ρομαντική καντάδα..!! Άλλες εποχές όντως.. Πιο αθώες, πιο ανέμελες, πιο ρομαντικές..

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Που ο κόσμος έχει απομονωθεί, δε μιλά, δεν επικοινωνεί, κλείνεται κάθε μέρα στον εαυτό του όλο και πιο  πολύ. Κανείς δε κάνει το πρώτο βήμα. Όλοι φοβούνται την απόρριψη!! Και κάπως έτσι, εσύ λιώνεις για το νεαρό και εκείνος για εσένα, αλλά ως εκεί. Ούτε εκείνος το γνωρίζει, ούτε εσύ..

Και σκέφτομαι πως,  έτσι χάνεται η ζωή μέσα απο τα χέρια μας. Δε λέτε και εσείς;;;

Ερωτική εξομολόγηση..!!! Ανάθεμα αν γνωρίζουν τι είναι; Το έχουν ακουστά σε κάποιο παραμύθι, σε μια ταινία ρομαντική, πάντως θεωρητικά, θα μπορούσε να είναι και τίτλος βιβλίου..

Αλλά όχι ξωτικά μου! Είναι μια πράξη αγάπης! Είναι τρόπος έκφρασης! Είναι οτι πιο ρομαντικό υπάρχει στο κόσμο αυτόν.. Γιατί να ξεπεράσουμε τέτοιες πράξεις, επειδή οι εποχές έχουν αλλάξει;;; Εντάξει μη τη κάνεις face to face.. γράψε το και πάτε send! Είναι και αυτός ένας τρόπος..

Ερωτική εξομολόγηση.. Ποιος πρέπει να τη κάνει; Ο άντρας ή η γυναίκα; Παραμένει η απορία ακόμα.. Και λέω εγώ.. Όποιος το νιώσει πρώτος! Όποιος έχει ανάγκη να εκφραστεί περισσότερο!

Το Σ'Αγαπώ... ήταν και θα είναι πάντα γλυκό...

magicfariel