Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Τους Ιππότες.. τους πάτησε το τρένο..!!!

Και εκεί που καλλωπίζομαι, το μυαλό μου τριγυρνά σε διάφορες συζητήσεις που κάνω τώρα τελευταία με τις φιλενάδες μου.. Κουνάω το κεφάλι και αναρωτιέμαι.. Πού πήγαν οι Ιππότες βρε παιδιά;;; Πού πήγε ο άντρας με την αποφασιστικότητα, τις θαρραλέες και γενναίες κινήσεις;;

Περιπτώσεις και περιπτώσεις ανδρών, που
ενώ κάτι πάνε να κάνουν, στο τέλος οπισθοχωρούν, γιατί φοβούνται το παρακάτω, τη δέσμευση, την εξάρτιση κυρίως! Γιατί κάθε σχέση, έχει την αρρώστια της μπορώ να πω..

Σε παίρνει κάθε μέρα τηλέφωνο. Σου λέει έλα απο εδώ, έλα απο εκεί, αλλά το να έρθει και να σε πάρει απο το σπίτι σαν ιππότης, δε το κάνει. Γιατί; Τι είναι αυτό  που φοβάται; Το επίσημο το ραντεβού; Το γεγονός πως θα σε συνοδέψει και πως μετά θα πρέπει να σε επιστρέψει πάλι πίσω σπίτι; Ή μήπως δεν έχει λεφτά για βενζίνη;;

Εντάξει όλα παίζουν ρόλο, αλλά στα παλιά τα χρόνια, είχαν τα άλογα, είχαν και τα πόδια. Δηλαδή το ζητούμενο δεν είναι το μεταφορικό το μέσο, αλλά η συνάντηση. Το ραντεβού. Ο ιππότης μπορεί να έχει μόνο δυο πόδια, αλλά παρ'όλα αυτά να κρατά ένα λουλούδι στο χέρι, ή ακόμα και ένα μπουκέτο απο λουλούδια. Ή πιο ρομαντικό; Μια σοκολάτα Lacta!

Σε αγαπάει, σε θέλει, σε ποθεί, αλλά είσαι με άλλον! Εσύ μοιρασμένη, διχασμένη, όμως τρελά ερωτευμένη με εκείνον, με αυτόν που δεν έχεις, γιατί η ζωή μας τα λέει παράξενα και αιτιολογίες δεν υπάρχουν. Εσύ άντρα.. Ξέρεις, νιώθεις, τι σε κρατά; Το ότι την έχει άλλος;; Είχε τις ευκαιρίες του, όμως έχασε. Νίκησες εσύ. Το λάθος. Το σωστό. Δεν έχει σημασία. Θα την αφήσεις να φύγει μακριά σου; Δε θα παλέψεις σαν ιππότης για να έρθει στο δικό σου το κάστρο; Γιατί να τη γεύεται κάποιος άλλος, ενώ αγαπά εσένα;; Τι  ιππότης είσαι;;; Διεκδίκησε την!

Είσαι μαζί της, είναι δική σου, τι κάνεις για αυτό; Πώς την εντυπωσιάζεις καθημερινά; Με πιο τρόπο; Το γεγονός πως κατέκτησες τη γυναίκα της ζωής σου, δε σημαίνει πως έδεσες και κάποιο γάιδαρο.. Θέλει τη φροντίδα σου. Θέλει το ενδιαφέρον σου. Θέλει τις εκπλήξεις της. Ναι θέλει και το ξύλο της. Γιατί η αλήθεια είναι πως η γυναίκα είναι αδάμαστη.. Όλα τα θέλει, πάντα με μέτρο και το όχι, βγήκε απο το παράδεισο. Αλλά για να σε έχει στον αφρό, κάτι πρέπει να κάνεις και εσύ. Είσαι ιππότης, ποτέ μη το ξεχνάς αυτό. Φέρσου αναλόγως λοιπόν..

Κάνεις το σκληρό. Της ζητάς να χωρίσετε. Εξαφανίζεσαι. Πεθαίνεις όμως απο μέσα. Μέχρι στιγμής καλά το πας το πράγμα. Το μήνυμα τι το έστειλες;;; Για να δείξεις πως βρίσκεσαι κάπου μακριά;; Για να το κάνεις μελό το πράγμα; Για να κάνεις πάσα τις τύψεις σου; Αυτό δεν είναι ιπποτισμός φίλε μου, αυτό είναι παιδιαρίστικα, ανώριμα πράγματα, που μια γυναίκα μπορεί εύκολα να αντιληφθεί, πόσο ακόμα όταν σε γνωρίζει απο έξω και ανακατωτά. Ένας ιππότης θα έμενε. Θα πολεμούσε για την αγάπη του. Θα της έδινε δέκα χαστούκια και μετά εκατό φιλιά, έτσι για να έρθουν τα πράγματα στα ίσα τους. Γιατί ωραία τα παιχνίδι, ποιος είναι απο πάνω, αλλά το ζητούμενο είναι να είστε και δίπλα-δίπλα..

τεσπα.. τα πήρα λίγο στο κρανίο τώρα.. για αυτό κάνω παύση.. χα χα ..

magicfariel