Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Οι πλανήτες που έκαναν μόδα την άσκηση του σώματος, by F’Ariel!

Και μιας που διανύουμε ένα άκρως ήρεμο και ρομαντικό πρωινό, σκέφτηκα να σας πω μια αστρολογική ιστοριούλα. Πέρα για πέρα αληθινή, που μπορώ να πω είναι και κάπως παράξενη και λατρευτή.. Το
1960, η παρουσία του Ουρανού και του Πλούτωνα στη Παρθένο, δημιούργησε έντονα την ανάγκη στους ανθρώπους, της άσκησης, της υγείας και της σωματική ευεξίας. Στη δεκαετία αυτή, ανακάλυψαν το τζόκινγκ. Τότε στην Αμερική υπολογίζεται πως 7.000.000 άνθρωποι ασκούνταν κατά αυτόν τον τρόπο.
Το 1970, οι πλανήτες αυτοί συναντήθηκαν στο Ζυγό. Εκεί το θέμα της άσκησης απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού συνδυάστηκε με τη μουσική και το χορό. Το γνωστό αερόμπικ. Οι γυναίκες το λάτρεψαν, αμέσως, αφού κατά βάθος ο Ζυγός, είναι ζώδιο με πολλά θηλυκά στοιχεία.. Έτσι μέσα σε, 50 χρόνια και βάλε, το τζόκινγκ και το αερόμπικ είναι αγαπημένες μορφές άσκησης! Και παραμένουν στη προτίμηση του κόσμου. Καταπληκτικό;

Στη συνέχεια όταν ο Ουρανός και ο Πλούτωνας, βρέθηκαν στο Σκορπιό, μπήκε το κολύμπι στη ζωή μας.. Το υγρό στοιχείο του ζωδίου αυτού.

Το ραντεβού στο Τοξότη, χαλάρωσε λίγο τα πράγματα, αφού ο κόσμος προτίμησε κατά τη περίοδο του 1980 το περπάτημα στη φύση, το ομαδικό το τρέξιμο και γενικά πιο ήρεμες καταστάσεις.

Πολυταξιδεμένοι οι πλανήτες μέσα σε εκατομμύρια έτη, γεμάτοι από μαγικές εμπειρίες.

Ο Αιγόκερως μας χάλασε τη φυσική τη κατάσταση, η χαλαρότητα κυρίευσε και έφτασε φυσικά η εποχή του Υδροχόου, για να μπουν τα ηλεκτρονικά μηχανήματα στη ζωή μας. Ο διάδρομος, το ποδήλατο, το step.. Όλα αυτά που έχουμε σήμερα και χρησιμοποιούμε κατά κόρον.

Όπως θα δείτε και από μόνοι σας, τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή αυτή. Οι πλανήτες κάθε φορά μας επηρεάζουν τόσο, ανάλογα με τη θέση τους, διαμορφώνουν εποχές, συνήθειες, κουλτούρες, μόνο υπάρχουν εκεί ψιλά..

Αγωνιώ για το τι θα ακολουθήσει..

magicfariel@gmail.com