Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Βάλε Αγάπη στη Καρδιά σου!

Με προκαλεί το σύμπαν και ανταποκρίνομαι..

Αγάπη, τι συναίσθημα είναι η αγάπη;;;
Υπάρχει βέβαιη απάντηση για αυτό;;; Μιλάμε για την αγάπη, την αποζητούμε με μανία, την ανταποδίδουμε στο λιγοστό, όμως ποιος ο λόγος, αν δεν είναι αμοιβαία; Τι το γλυκό έχει, τι το μαγικό, που θεραπεύει όλες τις πληγές;;; Μα εκείνη τις ανοίγει, αν το καλό σκεφτεί κανείς..

Όλα είναι ένας κύκλος, σήμερα σε αγαπώ, αύριο με πληγώνεις, μεθαύριο κάποιος με αγαπάει και λίγο παραπέρα τον πληγώνω, γιατί έτσι είναι η ιστορία.. Η αλήθεια είναι πως πάντα τη πληρώνει κάποιος που δε φταίει και το παράλογο είναι πως τελικά όλοι φταίμε!!! Έτσι δεν είναι;;;;

Απο εκεί και πέρα καταλήγουμε πως είμαστε πονεμένες και πληγωμένες ψυχές, που κατά καιρούς ξεσπάμε στους άλλους και εκείνοι ξεσπάνε κάπου αλλού και αντί η κατάσταση να βελτιώνεται χειροτερεύει και οι ψυχές παραμένουν στο σκοτάδι και το κενό..

Λέω

Βάλε Αγάπη στη Καρδιά σου..

πόσο δύσκολο είναι αυτό για κάποιον  που έχει μάθει μόνο να παίρνει, να απαιτεί, να τα θέλει όλα δικά του.. για έναν άνθρωπο, που δυσκολεύεται να εκφραστεί ελεύθερα, να κάνει ένα δώρο, να πει μια γλυκιά κουβέντα..

και έτσι ξεκινάει το παραμύθι..

Χρόνια.. αμέτρητα χρόνια.. σε αγαπούσαν, σε ποθούσαν, σε θαύμαζαν.. Είχες μπόλικη αγάπη στη ζωή σου, γνώρισες ίσως και την αληθινή και είδες και εσύ το όνειρο... πού όλοι έχουμε δει πάνω-κάτω.. κανένα παραμύθι δεν έχει happy end.. το ήξερες.. αυτό είναι το παιχνίδι άλλωστε.. ένα ρίσκο.. χαρούμενο και λυπητερό.. γιατί δε το ξεπέρασες ποτέ λοιπόν; γιατί κλείστηκες στον εαυτό σου και έβαλες το πιο γερό λουκέτο;
Προσπάθησαν διάφορες υπάρξεις να σε σπάσουν, να σου προσφέρουν εκείνο το φοβερό συναίσθημα, να πετάξεις το λουκέτο, να βάλεις χρώμα στη ζωή σου.. όμως δε τα κατάφεραν γιατί δε βρήκαν ποτέ εκείνη τη γλυκιά την ανταπόκριση. Εκείνη τη ματιά που έκρυβε το βαθύτερο νόημα.. Ένα κενό.. Εσύ όμως το απόλαυσες. Τις ξεζούμισες! Τα πήρες όλα και έφυγες στο τέλος. Αναρωτήθηκες ποτέ τι πόνο μπορεί να έχεις προκαλέσει άθελά σου;;;;

Η ζωή δίνει ευκαιρίες. Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Δίκαιοι. Τίμιοι. Ειλικρινής! Μπορεί μέσα απο έναν έρωτα, μπορεί απο μια επαγγελματική συνεργασία, μπορεί και απο μια φιλία. Οι σχέσεις είναι σχέσεις, τέλος! Μπορεί να πληγώθηκες απο μια αγάπη.. όμως βρήκες ένα νέο φίλο. Μη τον προδώσεις ποτέ!
Έχεις μια καλή δουλειά, σε θαυμάζουν, ανταπόδωσε με τη δημιουργικότητά σου! Ποτέ μη πας να βγάλεις περισσότερα χρήματα απο αυτό! Η ουσία είναι αλλού.. Όταν ξεκίνησες, είχες όραμα, φαντασία, όνειρα, η ψυχή σου ήταν ακόμα αγνή.. αγαπούσες τη κάθε στιγμή, το κάθε λεπτό, γιατί το χάλασες; Γιατί;;;; Για το εφέ; Το όνομα; Τα φράγκα;; Είδες που σε οδήγησε αυτό;;; Τι σου χάλασε τη καρδιά; Ποιος σου γκρέμισε το όνειρο; Ο κόσμος; Οι κακές παρέες θα σου μιλήσω ειλικρινά! Οι κόλακες και οι συμφεροντολόγοι!

Βάλε Αγάπη στη Καρδιά σου..

Συγχώρεσε επιτέλους τον εαυτό σου πάνω απο όλα. Λάθη έκανες όπως κάνουμε όλοι οι άνθρωποι, όμως δε πειράζει.. εμπειρίες είναι για να γίνεις πιο δυνατός για το επόμενο που θα έρθει.

Συγχώρεσε εκείνους που σε πλήγωσαν, που σε απογοήτευσαν, γιατί δεν έχει νόημα. Πόσα χρόνια θα κρύβεις μίσος μέσα στη καρδιά σου; Δηλητηριάζεσαι απο μόνος σου! Τίποτα άλλο! Προτίμησε τη γαλήνη παρά το οτιδήποτε άλλο!

Μίλησε, για αυτά που βλέπεις, για αυτά που νιώθεις, άνοιξε τους ασκούς επιτέλους, να καταλάβουν οι άνθρωποί σου το ποιος είσαι, τι αισθάνεσαι, τι επιθυμείς και μη ντρέπεσαι..

Το να γυρίσεις στο παρελθόν δεν είναι λύση! Το να δεις το μέλλον είναι.. Ότι έγινε-έγινε, ψάξε για νέες περιπέτειες. Κάτι δεν έκανες σωστά.. Έχεις γυρίσει στο σημείο μηδέν. Δώσε τη προσοχή σου αλλού! Σε ανθρώπους που κάποτε μπορεί να μην έλεγες ούτε ένα γεια, σε υπάρξεις πιο απλές, πιο προσιτές. Θα έχεις ξανά την ευκαιρία, το νου σου τι θα κάνεις!

Βάλε Αγάπη στη Καρδιά σου..

Χαμογέλασε! Υπάρχουν και χειρότερα. Κάποιοι μπορεί να μην είχαν ποτέ την ευκαιρία.. Εσένα σου δίνεται και σου ξανά δίνεται! Κάνε τα μαγικά σου και κάπως έτσι θα δεις το φως ξανά. Αποδέξου τους άλλους έτσι όπως είναι, αγάπησε τα ελαττώματά τους, κατέβασε το πήχη! Η κορυφή είναι ωραία και λαμπερή όταν υπάρχει ομαδικό πνεύμα. Αλλιώς έχει κρύο εκεί πάνω!

Αφήσου ελεύθερος και αγάπησε ξανά.. Μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους..


magicfariel

Φωτογραφία από Ria Sopala από το Pixabay