Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Τα σημάδια του σύμπαντος.. είναι μαγικά, by F’Ariel!

Όλοι κάνουμε όνειρα, επιθυμούμε κάτι καλύτερο για εμάς, ευελπιστούμε για μια έκπληξη χαρμόσυνη, που θα αλλάξει τη ζωή μας από τη μια στιγμή στην άλλη. Κάποιοι πιστεύουν πώς
ο επιμένων νικά, πως όποιος το παλεύει αληθινά με τη καρδιά του, δίνεται με όλο του το είναι, τότε κάποια στιγμή, μπορεί κάτι να πραγματοποιηθεί και να γίνει εκείνο το θαύμα.

Κάποιοι είναι λίγο πιο δύσπιστοι, υποστηρίζουν, πως στη βράση κολλάει το σίδερο και πως αν δε συμβεί κάτι από την αρχή δεν έχει μέλλον..


Η αλήθεια για εμένα είναι, πως όταν θες κάτι πολύ, με ψυχή και σώμα, με αγνά συναισθήματα, με αγάπη και πάθος, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και το πιο τρελό σου όνειρο.. Φυσικά τίποτα δεν γίνεται ως δια μαγείας, όλα έχουν να κάνουν με το πώς χειριζόμαστε τις καταστάσεις, πως αντιμετωπίζουμε τα εμπόδια και τι δύναμη κρύβουμε μέσα μας..

Το σύμπαν όμως είναι μαγικό. Βρίσκεται εκεί ψιλά και μας παρακολουθεί και στέλνει συνεχώς τα σημάδια του για να καταλάβουμε αν θα πρέπει να συνεχίσουμε, αν θα πρέπει να επιμείνουμε, αν υπάρχει λόγος.. Αινιγματικά και αόριστα όλα αυτά, είναι όμως θέμα ενέργειας, που κρύβει ο καθένας μέσα του και κατά πόσο μπορεί να επικοινωνεί με το περιβάλλον και να τα δέχεται όλα αυτά τα αόρατα παράξενα..

Το πιο ξεκάθαρο σημάδι, είναι όταν θέλουμε κάτι, να συμβαίνει αμέσως. Να μην υπάρχουν εμπόδια και ανατροπές και ξαφνικά να βρίσκεται η λύση στο πιάτο. Είναι όταν ψάχνουμε κάτι και ξαφνικά ανοίγουμε τη τηλεόραση, ή την εφημερίδα και πέφτουμε κατευθείαν πάνω στη πληροφορία. Οι συναντήσεις με τους ανθρώπους είναι μοιραίες και καθόλου τυχαίες. Όταν έρχονται οι κατάλληλοι άνθρωποι στη ζωή μας, τη σωστή χρονική στιγμή και μπαίνουν κατευθείαν σα να ήταν γραπτό. Ναι είναι ένα σημάδι, πως όλα βαίνουν καλώς και πως υπάρχει συνέχεια στο όνειρο και ολοκλήρωση.


Η μουσική είναι και αυτή μαγική. Ανοίγουμε το ραδιόφωνο πρωί-πρωί και ξαφνικά παίζει εκείνο το κομμάτι που μας κάνει να νιώσουμε άλλοτε όμορφα, άλλοτε έτσι ένα πόνο κάπου εκεί στη καρδιά, γιατί κάθε μελωδία κρύβει και μια ανάμνηση. Το μυαλό μας τρέχει σε εκείνο το πρόσωπο που κάποτε αγαπήσαμε, που μας λείπει περισσότερο στο κόσμο όλο, που έχουμε ξεχάσει και δεν έχουμε πάρει ούτε ένα τηλέφωνο. Ναι η μουσική μπορεί να ταξιδέψει το μυαλό πίσω χρόνια, σε εικόνες αμέτρητες, σε συναισθήματα μοναδικά.

Οι πράξεις, οι απρόβλεπτες οι πράξεις. Γιατί εκεί που είμαστε μια χαρά, ξαφνικά έχουμε την επιθυμία να ασχοληθούμε με κάτι διαφορετικό. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να νομίζουμε πως είναι μια νέα ιδέα, όμως στη πορεία ανακαλύπτουμε πως αφορά ένα κομμάτι από το παρελθόν, μια επιθυμία ανεκπλήρωτη, κάτι επανήλθε, πρέπει να ολοκληρωθεί, γιατί έχει κάτι να μας πει στο τέλος! Και ξαφνικά ασχολούμαστε με ένα θέμα το οποίο αφορά το χθες, ένα όνειρο, που τελικά με τη πάροδο του χρόνου πραγματοποιείται!

Αριθμολογία. Τα νούμερα είναι μαγικά. Έχουν και αυτά τη σημασία τους. Κοιτάζουμε την ώρα και είναι 11. Όλος τυχαίως έχουμε και Νοέμβρη μήνα και η ημερομηνία είναι 11! Ξαφνικά έρχεται ένα αυτοκίνητο και έχει πινακίδες 1111! Είναι σημάδι σωστά; Κάτι λέει εδώ πέρα το σύμπαν. Είναι καλό να δώσουμε σημασία, γιατί το 11 μπορεί να προέλθει και από το 38, 47, 56 και πάλει λέγοντας το θέμα. 1+1 κάνουν 2! Εκεί καταλήγουν οι αριθμοί αυτοί. Μήπως τώρα έχει μεγαλύτερη σημασία το νούμερο αυτό; Μαγικά και φευγάτα σας τα λέω σωστά;

Ξαφνικά είμαστε στο επίκεντρο. Οι φίλοι και οι γνωστοί, μας δίνουν σημασία. Μας μιλούν όμορφα, μας κανακεύουν κατά κάποιο τρόπο.. Όταν δίνουμε αγάπη επιστρέφεται πάλι πίσω.. Όλα είναι αμοιβαία στη ζωή αυτή.. Μας χαμογελούν; Να τους χαμογελάσουμε πίσω. Μας προσφέρουν χαρά; Να ανταποδώσουμε.. Όσο καλύτεροι άνθρωποι είμαστε, όσο εκτιμούμαι αυτά που μας δίνονται, όσο μοιραζόμαστε και συνεργαζόμαστε, άλλο τόσο το σύμπαν θα προσφέρει τα σημάδια του απλόχερα σε εμάς.. Σκεφτείτε το!

Και τέλος για τους ρομαντικούς της παρέας, τα σύννεφα.. ο αέρας, τα δέντρα, σχήματα, χρώματα, όλα αυτά κρύβουν σημάδια που ερμηνεύονται αναλόγως. Πάντως πόσες φορές έχετε σκεφτεί κάποιο άτομο και ξαφνικά το έχετε συναντήσει μπροστά σας ή σας έχει τηλεφωνήσει;;; Πάλι όμως όσο μαγικά και αν είναι τα σημάδια.. κάτι πρέπει να είναι φανερό.. λίγο πιο ξεκάθαρο, έτσι γιατί μερικές φορές όλο και κάτι μας διαφεύγει..

magicfariel@gmail.com