Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Ο Ουρανός εμφανίζει νέα "αστέρια" στο προσκήνιο!

Ο Ουρανός είναι ένας πλανήτης που φέρνει τις αλλαγές! Τις μεγάλες και τις τρανές! Κάθε επτά χρόνια μπαίνει σε ένα νέο ζώδιο και κάθε τότε εμφανίζονται νέοι αριστουργηματικοί άνθρωποι που μένουν για πάντα στην ιστορία!

Τι λέτε να κάνουμε μια βόλτα στο παρελθόν.. ;;;

Όταν ο Ουρανός ήταν στον Υδροχόο, ήταν η εποχή του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου. Τότε μέσα απο τις στάχτες εμφανίστηκε ο Τσάρλι Τσάπλιν με τις αθάνατες τις ταινίες του. Μοναδικός και αξεπέραστος μέχρι και σήμερα!

Μετακινήθηκε ο Ουρανός στους Ιχθύες και εμφανίστηκαν οι πρώτες οι κωμικές οι ταινίες όπως ο Χοντρός και ο Λιγνός. Συγχρόνως οι ρομαντικές βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση με τον γόη των 20΄s Rodolfo Valentino. Οι γυναίκες στα πατώματα για χάρη του! Ο πιο σέξι ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου της εποχής!

Με το που εμφανίσθηκε ο Ουρανός στο Κριό, τότε έγινε κάτι εξωπραγματικό για τα τότε τα δεδομένα. Η πρώτη και η μοναδική γυναίκα στο κόσμο, η Eimi Johnson , πέταξε πάνω απο τον Ατλαντικό. Απο τη Βρετανία στην Αυστραλία και ήταν εκείνη η πιλότος! Αξέχαστη φυσιογνωμία και αξιοθαύμαστη για το δυναμισμό της και το κουράγιο της. Σκοτώθηκε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έγραψε όμως σωστά;

Βέβαια, μόλις ο Ουρανός βρέθηκε στο Ταύρο, δημιουργήθηκαν τα πρώτα ερωτικά ή αισθηματικά τραγούδια. Vera Lynn - We'll Meet Again.. Bing Crosby - As Time Goes By.. Εποχές που ο πόλεμος είχε χωρίσει αγάπες, μετά όμως η ευημερία, η αλλαγή έφερε μια άλλη λάμψη, πιο γοητευτική.. Πιο αριστοκρατική.. Πόσο αγνές ήταν οι ψυχές τότε..
Όταν ο Ουρανός πέρασε στους Διδύμους η μουσική έγινε πιο χαρωπή, πιο ζωηρή, είχε μια σκανδαλιά μέσα της. Ο Glenn Miller - In The Mood! Ακούστε το! Όλοι το γνωρίζετε, όλοι το γνωρίζουμε! Ακόμα μας ξεσηκώνει σωστά; Απίστευτη μελωδία και πολύ χορός!!!

Αχ αυτά τα Καρκινάκια έκαναν τη ζημιά! Μόλις ο Ουρανός έκανε επίσκεψη, προέκυψαν τα μπλουζ! Ο έρωτας προφανώς πήρε άλλη έννοια.

Και η έκπληξη του αιώνα! Με τη διέλευση του Ουρανού στο Λέων, εμφανίσθηκε το Rock n Roll και ο Elvis φυσικά! Ο Βασιλιάς του είδους! Ο άνθρωπος που ξεσήκωσε όλη την υφήλιο. Προκάλεσε, μεταμόρφωσε, έφερε την αλλαγή σε όλα τα επίπεδα! Ο κόσμος άρχισε να διασκεδάζει πραγματικά!
Εκείνη την εποχή εμφανίσθηκαν και οι Beatles. Δυο σε ένα! Η μουσική έγινε πιο όμορφη. Πιο ουσιαστική. Πιο ερωτική! Πιο επαναστατική! Μιλούσε στους ανθρώπους! Είχε δύναμη!

Κατά τη περίοδο της Παρθένου η ροκ η μουσική τελειοποιήθηκε! Φοβερό;;; Μόνο σε αυτό το ζώδιο θα μπορούσε να συμβεί αυτό!

Το απίστευτο δε της υπόθεσης είναι πως όταν ο Ουρανός μπήκε στο Ζυγό, η μουσική έγινε πιο χίπικη, η εποχή των λουλουδιών! Για αυτό λατρεύω και εγώ Ζυγούς.. χα χα .. Τότε ήταν που ο John Lennon και η Yoko τραγουδούσαν το Give peace a chance! Αριστούργημα, μοναδικό, για αιώνες τώρα! Φοβερό τραγούδι!

Και τώρα έφτασε η στιγμή να τρελαθούμε εντελώς! Ο Ουρανός στο Σκορπιό! Τι περιμένετε;;; Η μουσική μόδα έγινε το πανκ! Όμως έφτασε και ο Boy George, όπως και ο Micheal Jackson. Αν και το πανκ δε μου αρέσει καθόλου, έχω γεννηθεί πλέον και λατρεύω και τους δυο αυτούς τους καλλιτέχνες! Μεγάλωσα με τη μουσική τους! Δέχθηκα επιρροές! Διαμόρφωσα χαρακτήρα. Δεν έχει σημασία ποια η προσωπική ζωή του καθενός, το θέμα έχει πως οι δημιουργίες τους ήρθαν για να μείνουν για πάντα! Boy George - Karma Chameleon, ποιος δε γνωρίζει αυτό το τραγούδι;;;

Στο Τοξότη τι φαντάζεστε λοιπόν; Εδώ άλλαξε η μόδα! Εμφανίσθηκε ο Bob Gledof - I dont like Mondays! Επαναστατικό σωστά; Άλλη φάση..

Έχουμε φτάσει 1989 αν καταλάβατε καλά. Και ο Ουρανός μπαίνει στον Αιγόκερω! Εμφανίζεται το συγκρότημα Soul to Soul - Back to Life, Back to Reality! Όλοι το γνωρίζουμε φυσικά! Το έχουμε τραγουδήσει, το έχουμε χορέψει, θυμίζει πολλά καλοκαίρια. Αθώα, ξένοιαστα καλοκαίρια..

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος. Από τότε μέχρι τώρα, τι να έχει συμβεί άραγε; Γιατί ο Ουρανός συνεχίζει το ταξίδι του κάθε επτά χρόνια. Λέτε να το ψάξω;;; Το καιρό αυτό βρίσκεται στον Κριό! Έτσι λένε οι πληροφορίες μου. Συνεπώς κάτι τολμηρό πολύ, μπορεί να συμβεί! Προσμένω με αγωνία..

magicfariel@gmail.com