Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Με Αγαπάει, Δε με Αγαπάει..

..πάντα υπάρχει κάπου εκεί έξω μια μαργαρίτα, έτσι να τη μαδήσουμε, ψιθυρίζοντας με αγωνία, «Με Αγαπάει, Δε με Αγαπάει»!
Πολύ γλυκό αυτό, όποιος και αν το σκαρφίστηκε, σίγουρα μια ρομαντική ψυχή, που σε κάθε τι στη φύση, βλέπει την αγάπη του, μια ήσυχη και μια ανήσυχη, ακόμα και το πιο όμορφο λουλούδι συμβολίζει κάτι..





Με Αγαπάει, Δε με Αγαπάει.. τι ιστορία και αυτή;;; Και ποιος δεν έχει βρεθεί στη δύσκολη τη θέση, να αγαπάει κάποιον και να μην είναι αμοιβαίο! Το πιο τραγικό συναίσθημα από όλα, γιατί κάποιος θέλει και κάποιος δε θέλει. Και εντάξει αν είναι ξεκάθαρο το όχι. Η απόρριψη πληγώνει, όμως το όχι είναι όχι! Όταν όμως δεν υπάρχει τίποτα, απάντηση καμιά, εκεί πόσες μαργαρίτες θέλεις να μαδήσεις, έτσι για το ψυχολογικό.. ένα λιβάδι ολόκληρο, σωστά;;;
Πόσο άδικο το βρίσκω να συμβαίνει κάτι τέτοιο στους ανθρώπους που αγαπάνε.. Θα έπρεπε να ήταν αμοιβαίο, θα μου πείτε μα τα δύσκολα είναι πιο ωραία, κρύβουν απολαύσεις απίστευτα μαγικές, ναι όταν το «Δε με Αγαπάει» είναι μούφα τελικά.. και κάποια στιγμή αποκαλύπτεται η αλήθεια και τσουπ πυροτεχνήματα ευτυχίας παντού..!!! Ας είναι και έτσι το όνειρο.. μη μπει στα ανεκπλήρωτα, δε μπορώ!

Με Αγαπάει, Δε με Αγαπάει.. ένα γλυκό παράπονο, ένα ερωτικό μαράζι, που σκοτώνει ένα λουλούδι, έτσι ξαφνικά! Ο πόνος είναι μοναδικός και στις δυο περιπτώσεις, στη μια πονάει η καρδιά, στην άλλη μια μαργαρίτα έφτασε στο τέλος της. Θυσιάστηκε στο βωμό του έρωτα και της αγάπης.. Είπε άραγε την αλήθεια, ή παραπλάνησε με τα πέταλά της.. Πόσο εγωιστικό το βρίσκω.. φταίνε κάπου οι μαργαρίτες;;; Αυτά κάνουν τα αναπάντητα συναισθηματικά ερωτήματα..

Και κάπως έτσι ο καθένας από εμάς φτιάχνει την ιστορία του. Κάποιος με αγαπάει, αλλά εγώ αγαπώ κάποιον άλλον! Αυτός που αγαπώ, όμως, δε με αγαπάει, γιατί δε ξέρω το γιατί, οπότε σε αυτό το σημείο κρινόμαστε, κατά πόσο καλοί άνθρωποι είμαστε, αν έχουμε ήθος, αξιοπρέπεια, τιμή.. και εγωισμό φυσικά.. Ο επιμένων νικά, σε μια μάχη που είναι και οι δυο παίκτες, γιατι αλλιώς δε γίνεται.. Οπότε ο τρόπος που θα διαχειριστώ τα όχι που θα δώσω με τα όχι που θα λάβω, θα πρέπει να είναι τέτοιος που να μη πληγωθούν καρδιές, ούτε καν η δική μου.. Πόσο δύσκολο αυτό.. ακατόρθωτο!

Ναι βρίσκομαι μόνιμα πάνω σε ένα ροζ σύννεφο, γνωρίζω για εκείνους τους χαρακτήρες που μόνο θέλουν και ζητούν και πρέπει να είναι όλα δικά τους, που καίνε καρδιές και φεύγουν μακριά, χαμογελώ τώρα.. είναι εκείνος ο άντρας ο ωραίος.. μμμμμμ.. που όλο φεύγει και έρχεται και φεύγει μα ποτέ αληθινά δεν έρχεται.. πάει η μαργαρίτα..

Με Αγαπάει, Δε με Αγαπάει..

..δε θα το μάθουμε ποτέ..

magicfariel

πηγή φωτογραφίας Pixabay free photos
Φωτογραφία από StockSnap από το Pixabay