Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ζώδια: Ένα ταξίδι για δώρο Χριστουγέννων! by MagicF’Ariel..

Καλημέρα αγαπητά μου ξωτικά! Κυριακή σήμερα, χειμερινό το σκηνικό, χαλαρό πολύ επίσης, οι
σκέψεις αμέτρητες και η ερώτηση μια σχεδόν για όλους. Τι θα κάνουμε τα Χριστούγεννα; Θα μείνουμε μέσα και θα μαγειρέψουμε λιχουδιές, για τους αγαπημένους μας ανθρώπους; Ή θα ταξιδέψουμε, έτσι για την αλλαγή;

Πιάνουμε πάντα τη θετική πλευρά της κατάστασης, γιατί έτσι πρέπει και θα σας έλεγα να προτιμήσουμε την Ελλαδίτσα μας!

Έχει τόσο όμορφα μέρη, τόσα γραφικά χωριά, τόση ιστορία, που αξίζει να της δώσουμε τη σημασία που πρέπει, ακόμα περισσότερο τώρα που θα φορέσει και τα γιορτινά της. Να βοηθήσουμε τον εσωτερικό το τουρισμό. Τους συνανθρώπους μας. Γιατί μεταξύ μας τώρα. Τις παραδόσεις, τις τηρούν εκτός σχεδίου πόλεως. Είναι οι μοναδικοί που κάνουν κέφι να μας προσφέρουν εκείνο το διαφορετικό.. Ας δείξουμε την εκτίμησή μας λοιπόν και την αγάπη μας.. Τι λέτε;;;

Βάζω τη φαντασία μου μπροστά, τις λιγοστές τις γνώσεις μου και πιάνω κάθε ζώδιο, ανάλογα με τη μούρλια του και προτείνω τα παρακάτω.. Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο φαί και ύπνο. Βρίσκουμε χρόνο να κάνουμε δραστηριότητες διαφορετικές, που μας γεμίζουν και μας αναζωογονούν.

καλό ταξίδι..


Κριός
Παράξενα παιδιά που είστε, έχω την εντύπωση πως ένα Πήλιο στο Βόλο πρέπει να το επισκεφτείτε. Χιονισμένο τοπίο, πολλά χωριουδάκια, γεμάτο από ταβερνάκια, λιχουδίτσες και ηρεμία. Επιλογές υπάρχουν, ανάλογα με τα κέφια σας, αλλά το ζητούμενο είναι να ζήσετε για λίγο το παραμύθι. Πεζοπορία από το ένα χωριό στο άλλο. Σκι στο βουνό. Ακόμα και μαθήματα μαγειρικής! Δηλαδή, μπορεί το πιάτο που θα φάτε, να το φτιάξετε και μόνοι σας!

Ταύρος
Αγαπημένη σας γιορτή τα Χριστούγεννα, γίνεστε μικρά παιδιά και ζείτε ονειροπαρμένες στιγμές. Φανταστικές πλέον, αλλά δε πειράζει. Προτείνω να πάτε στα Τρίκαλα, που έχει και το Μύλο των Ξωτικών! Βουνό, άγρια ομορφιά και κάτι το μαγικό πλανάται στον αέρα.. Μήπως όντως υπάρχουν ξωτικά; Πάντως μια βόλτα στις όχθες του Πηνειού θα μπορούσε να σας αποκαλύψει αμέτρητα μυστικά.. μιας άλλης εποχής!

Δίδυμος
Και μιας που σας αρέσουν τα extreme sports, τα απόμακρα και το μυστήριο, θα σας πρότεινα να κάνετε μια εξερεύνηση στα χωριουδάκια του Καρπενησίου στην Ευρυτανία. Χιονισμένο το τοπίο, θα μπορέσετε να κάνετε και σκι, rafting, πεζοπορία, ιππασία πάνω στο βουνό. Κρύβει τόσα μυστικά το μέρος αυτό.. Βέβαια, μπορείτε να παραμείνετε μπροστά από το τζάκι και να αγναντεύετε το όμορφο τοπίο..

Καρκίνος
Και επειδή είστε οι ψωνάρες του ζωδιακού, μεταξύ μας τώρα, σας προτείνω να πάτε μια Αράχωβα. Ναι τη γνωστή της Βοιωτίας! Έχει από όλα τα καλά. Ηρεμία, πολυκοσμία, λιχουδίτσες, έχει και σκι! Το θέμα είναι να σας δουν και να τους δείτε. Το εφέ. Και το έχετε αυτό. Συνεπώς πιάστε τα αξεσουάρ, φτιάξτε μαλλί και δρόμο για το βουνό! Να πάτε στο μαντείο των Δελφών, μπας και σας πει τα μυστικά της νεότητας.

Λέων
Αν και προτιμάτε ηλιόλουστες καταστάσεις, τι να κάνουμε χειμώνιασε τώρα πια. Μια Λίμνη Πλαστήρα, στη Καρδίτσα, θα ήταν όμορφη ιδέα. Να πάρετε καθαρό οξυγόνο, να περπατήσετε να ξεπιαστεί το σώμα σας, να καθαρίσει το μυαλό από τις σκέψεις. Η Ιππασία μπορεί να σας αρέσει, ακόμα και η σκοποβολή, να στο σκοπευτήριο της Νεράιδας. Φοβερό;;; Θα φάτε και ζεστές σουπίτσες μετά, που τόσο σας αρέσουν..

Παρθένος
Είστε ανήσυχες ψυχές εσείς, μια Έδεσσα θα σας φτιάξει πολύ! Ένα πανέμορφο μέρος, με τους καταρράκτες, με πυκνή ομίχλη και κάτι φαναράκια στο δρόμο μαγικά.. Μυστήριο το τοπίο, λατρεία μεγάλη. Τόσα μέρη γύρω-γύρω, το trekking είναι μια αγαπημένη συνήθεια. Και εσείς θέλετε η αδρεναλίνη σας να είναι στα ύψη! Υπάρχει και το βουνό για σκι! Όμως και ο βόλτες μες στη νύχτα, θυμίζουν μυθιστόρημα.

Ζυγός
Ρομαντικά μου πλασματάκια λέω να πάμε μια Καστοριά. Λίμνες, δάση, χιονισμένα βουνά, λιχουδίτσες, τι λέτε; Θέλετε κέντρο; Σε κάποιο χωριουδάκι παρά δίπλα; Πάντως οι ομορφιές της μοναδικές. Έχει τη λίμνη Ορεστιάδα, έχει και το χιονοδρομικό του Βιτσίου! Υπάρχει όμως και ιστορία. Ένας οικισμός νεολιθικός, η αιτία για ένα τέλειο ταξίδι στους αιώνες πίσω. Εικόνες από μια άλλη εποχή.. Θα κάνετε βουτιά στο παραμύθι; Τι περιμένετε;

Σκορπιός
Ναι μεν σας αρέσει η ηρεμία, όμως και τα άγρια τοπία επίσης. Τι λέτε να πάτε μια Κόνιτσα, στη πανέμορφη Ήπειρο; Έχει βουνά, δέντρα πολλά και αμέτρητες δραστηριότητες! Όσο πιο ψηλά, άλλο τόσο η αδρεναλίνη σας στα ύψη! Ωραίο το φαγητό, αλλά λίγη περιπέτεια δε βλάπτει. Πεζοπορία, με καθαρό οξυγόνο! Rafting στα κρύα τα νερά! Σκι στις βουνοπλαγιές! Μες στη τρέλα! Πιάστε τη στολή σας και δρόμο.

Τοξότης
Και επειδή είστε Τοξότες και λατρεύετε το βουνό, αλλά και το παραμύθι συγχρόνως, στη Δράμα στην Ονειρούπολη θα σας αρέσει πολύ! Πραγματικά έχουν δημιουργήσει ένα απίστευτο σκηνικό, γεμάτο από φαντασία, αγάπη και ζεστασιά! Αξίζει να ανακαλύψετε το παιδί που κρύβεται μέσα σας. Έχει από όλα τα καλά, πεζοπορία, ιππασία, σκι και πολύ καλό φαγητό! Μπορείτε να περιπλανιέστε με τις ώρες μέσα στο μαγικό το δάσος..

Αιγόκερως
Και αφού εσείς μετράτε τη κάθε κίνηση που κάνετε, μια Ορεινή Κορινθία είναι ότι πρέπει. Κοντά από την Αθήνα, με πολλές επιλογές. Τόσα πανέμορφα μικρά χωριουδάκι, γεμάτη από ταβερνάκια, ντόπιες λιχουδιές, τι άλλο θέλετε στο κόσμο αυτόν. Άντε και για τη χώνεψη έχει όλες τις δραστηριότητες τις φοβερές και τρομερές, αν και εσείς θα προτιμήσετε τη πεζοπορία. Ίσια παπούτσια, μποτάκια κατά προτίμηση. Τα σκαρπίνια στο σπίτι!

Υδροχόος
Αν μπορούσα να σας στείλω στο διάστημα θα το έκανα, για αυτό σας ανεβάζω στον Όλυμπο! Προτείνω Λιτόχωρο, ένα μέρος βγαλμένο μέσα από παραμύθι. Ένα χωριό ολόκληρο ζει πάνω στο βουνό! Χιόνι, καθαρό οξυγόνο, έχει όμως και μια θέα. Απίστευτη; Μαγικό το μέρος, ξεσηκώνει τη φαντασία ενός Υδροχόου. Ηρεμία, μακριά από τη πολυκοσμία, επιλογές αμέτρητες. Το καταφύγιο θα σας το πρότεινα! Πιο κοντά στους 12 Θεούς!

Ιχθύς
Όπου έχει και νερό, είναι και ο ιδανικός τόπος προορισμού. Μια Σέρρες; Τι λέτε; Η λίμνη Κερκίνη, με τα αμέτρητα πουλιά να πετούν από πάνω, οι φωνούλες τους, μια το γαλάζιο και μια το γκρι, θα σας έκανε καλό. Τι λέτε; Να κάνετε ιππασία στις όχθες; Να πάρετε καθαρό αέρα; Ναι ωραία και την άνοιξη, αλλά φαντάζεστε και τα βουνά χιονισμένα τριγύρω; Το ξέρατε πως προσφέρουν βουβάλι στις ταβέρνες;; Μμμμμμμμ είστε ακόμα εδώ;

magicfariel


πηγή φωτογραφίας pixabay free photos