Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Αναπάντητα Μηνύματα..

Είναι εκείνα που ραγίζουν τις καρδιές..
Και κάπως έτσι θα αφεθώ ελεύθερη και θα γράψω..

Είναι ωραίο να σου στέλνει κάποιος ένα μήνυμα. Σημαίνει πως σε σκέφτεται, σε νοιάζεται και δεν έχει άλλο τρόπο να σου το δείξει. Υπάρχει διαφορά στο πως εκφράζεται ο καθένας ξεχωριστά. Ναι μεν οι λέξεις ηλεκτρονικά δε βγάζουν συναίσθημα, δεν έχουν εικόνα, δε βλέπεις εκείνα τα δυο τα μάτια, αλλά όταν τις έχεις γράψει σωστά, μπορεί να βγάλουν το πιο γλυκό νόημα.

Εκείνο το μήνυμα είναι οι σκέψεις σου, οι πρωινές, οι πρώτες. Είναι γοητευτικό κάποιος να σε θυμάται νωρίς το πρωί, με το καφέ του. Μόλις έχει ανοίξει τα μάτια του. Μόλις εσύ ανοίξεις τα δικά σου τα μάτια, να βρεις μερικές λέξεις, που θα σου φτιάξουν την ημέρα.. Που θα χαμογελάσεις. Γιατί κάποιος σε σκέφτεται. Κάποιος σε νοιάζεται..
Μπορεί και αργά το βράδυ. Μετά τις δώδεκα. Εκεί κάπου στις τρεις ή τέσσερις. Βαθύ το σκοτάδι, αλλά η σκέψη μια και μοναδική. Εκείνο το πρόσωπο. Εκείνα τα χείλη. Η απαλή φιγούρα σου.. Όλα ωραία μέχρι τώρα. Αναφέρομαι στον άνθρωπο που έχει ανάγκη να εκφραστεί ελεύθερα, να φανερώσει τα συναισθήματά του, να δείξει τις προθέσεις του, να δημιουργήσει ατμόσφαιρα για το μέλλον. Τις αληθινές τις στιγμές.. Το βρίσκω πολύ φοβερό!

Όμως είναι αμοιβαίο;

Αναπάντητα Μηνύματα! Είναι εκείνα που σε τσακίζουν. Γιατί πολλές φορές, συντρέχουν αμέτρητοι λόγοι, για να αποφύγεις να απαντήσεις. Προτιμάς τη σιωπή. Ενώ έχεις δείξει κάτι άλλο. Τρομάζεις από την οικειότητα; Την αγάπη; Το φλερτ; Τον έρωτα; Γιατί; Αφού εσύ ήθελες να λάβεις αυτό το μήνυμα. Η ενέργεια η δική σου το προκάλεσε. Το θυμάσαι;

Και κάποιος προσμένει με αγωνία, λαχταρά τις λέξεις σου, τα λόγια σου που ποτέ δεν έρχονται γιατί; ίσως να έχουν γίνει και διαγραφή. Ο τέλειος τρόπος για να αποφύγεις το πειρασμό. Την αλήθεια. Που όποια και αν είναι κάποιος πρέπει να τη μάθει. Πειράζει;

Εσύ που δεν απαντάς, ας έχεις ένα σοβαρό λόγο για αυτό. Όμως να ξέρεις, δεν είναι σωστό. Βρες ένα τρόπο. Υπάρχουν χιλιάδες. Εκτίμησε εκείνον που σου άνοιξε τη καρδιά του. Αποδέξου ή απέρριψε ευγενικά, πράξε όπως θέλεις.. Ένιωσες ωραία. Παραδέξου το. Φέρσου και ωραία, λοιπόν..

Και φυσικά δεν αναφέρομαι μεταξύ αγνώστων. Αλλά σε εκείνους που γνωρίστηκαν κάπου, κάπως, κάποτε, που αντάλλαξαν ματιές, χαμόγελα, που υπήρξε εκείνη η έλξη, το κίνητρο, για εκείνο το μήνυμα που ποτέ δεν απαντήθηκε! Έχει άλλο νόημα το θέμα. Κάτι κρύβει..

Και έφτασα στο συμπέρασμα.. πως δεν έχει σημασία αν απαντήσει ο άλλος ή όχι. Είναι άκρως απογοητευτικό, γιατί προφανώς δεν είναι αμοιβαίο, όμως εσύ κοπελιά ή αγόρι, που τόλμησες να στείλεις εκείνο το μήνυμα, να ξέρεις πως έχεις κάνει τη πιο σπουδαία δουλειά. Εκφράστηκες ελεύθερα, ξεπέρασες τον εγωισμό σου, έχεις θάρρος, κότσια, γιατί είσαι ανθρώπινος, έχεις συναισθήματα, μπορείς να προσφέρεις, ένα κομμάτι του εαυτού σου! Έτσι επειδή ένιωσες λίγο διαφορετικά..
Άλλωστε στη ζωή συνήθως κάποιος δίνει περισσότερα και κάποιος λαμβάνει λιγότερα.. Κάποιος αγαπάει πιο πολύ και κάποιος πιο λίγο.. Έτσι είναι το παιχνίδι του έρωτα.. μια νικάς και μια χάνεις..

magicfariel

πηγή φωτογραφίας pixabay free photos