Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η γοητεία μιας γυναίκας..

..κρύβεται στα μάτια της, στους καλούς της τρόπους, στην εξυπνάδα της..

Γυναίκα, ένα σπάνιο πλάσμα, ανεκτίμητο, όταν την έχουν καλλιεργήσει σωστά.
Είναι σα το τριαντάφυλλο.
Γεννιέται ξαφνικά, αλλά μέχρι να γίνει μπουμπούκι, περνάει απο διάφορα στάδια. Χρειάζεται καλό χώμα, που σημαίνει το καλό σπιτικό, ήλιο, δηλαδή ενέργεια και υγεία και νερό, για να δροσίζεται και να ξεδιψά, μέχρι να γίνει ένα όμορφο λουλούδι. Το χρώμα δεν έχει καμία σημασία, αρκεί τα άνθη της να είναι ζωντανά, βελουδένια και πολύχρωμα. Ένα όμορφο τριαντάφυλλο, ανάμεσα απο τόσα αγκάθια. Όμως δε τη τρυπούν, δε την αγγίζουν, απλά τη προστατεύουν απο τους άλλους.. Αυτούς που τη φθονούν.. Που θέλουν να τη βάλουν σε ένα βάζο, έτσι για μερικές ημέρες.. και μετά ας μαραθεί.. άδικο το βρίσκω αυτό.. πολύ..!

Η γοητεία μιας γυναίκας, κρύβεται στη ματιά της. Γιατί ξέρει να μιλά κάπως έτσι. Θα σου χαμογελάσει χωρίς να βλέπεις κάτι στα χείλη της, για να σου δείξει ευχαρίστηση. Θα σου νευριάσει μόνο με ένα κοίταγμα και μετά θα φύγει αθόρυβα.. Θα σε αγαπήσει, με ένα βλέφαρο. Θα σε ερωτευθεί και ας έχει κλειστά τα μάτια.. Σου φωνάζει; Μα πώς; Δεν την ακούω.. Το πρόσωπό της άλλαξε.. Αγρίεψε, όμως εσύ που την αγαπάς, θα βρεις το τρόπο να τη γαληνέψεις.. Αδάμαστη για όλους, αλλά όχι για εσένα..

Η συμπεριφορά της είναι ένα θέμα.. Ωραίοι τρόποι, γλυκός λόγος, όμορφες λέξεις, βγαίνουν σα διαμάντια απο το στόμα της και έχουν τόση δύναμη που μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Ύπουλο αυτό για μια κακοπροαίρετη ψυχή, ανεκτίμητο για μια αγνή.. Εσύ εκεί απέναντι, που δε πιστεύεις, που τη παρακολουθείς, μπορείς να το ξεχωρίσεις αυτό; Βλέπεις την αλήθεια; Ή έχεις βάλει ταμπέλες και απλά δε πιστεύεις; Οι πράξεις της μιλούν. Είναι μια ευγενική ψυχή.. Αλλά μπορεί να συμβεί και το αντίθετο, γιατί ενέργειες είναι αυτές, μυστήριες, ανεξήγητες, όμως αληθινές.. Δώσε της την ευκαιρία, μπορεί να κερδίσεις, μπορεί και να χάσεις.. Θα ξέρεις όμως! Θα το έχεις ζήσει!

Η γοητεία μιας γυναίκας, είναι να ξέρει να κάνει πίσω. Να χάνετε κάπου μακριά. Να φεύγει αθόρυβα και στις μύτες γιατί; Δε της αρέσουν οι φασαρίες. Ούτε τα πολλά τα λόγια. Θέλει να δει, ποια είναι η αλήθεια.. Να μάθει. Την αγαπούν; Τη νοιάζονται; Θα τη διεκδικήσουν; Θέλει να νιώθει επιθυμητή. Αναγκαία. Απαραίτητη. Θέλει να ξέρει.. αλλιώς πώς θα ανθίσει; Πώς απο μπουμπούκι θα γίνει ένα κατακόκκινο πανέμορφο τριαντάφυλλο;

"..μου άρεσε η εποχή, που η γυναίκα ντυνόταν σεμνά. που φορούσε το κορσέ, τα φορέματα εκείνα τα μακρυά, μονο το ντεκολτέ έδειχνε και αυτό ανάλογα με το κοινωνικό status της κάθε μιας. τα γαντάκια, τα λατρεύω. σεταρισμένα με το φόρεμα, ακόμα και με την ομπρέλα. για να μη τη καίει ο ήλιος.. λευκή επιδερμίδα, απείραχτη, δίχως υπερβολικό μακιγιάζ.. και απο αρώματα; τριανταφυλλένια, απο εκείνα των κήπων.. τι ωραίες εποχές, πόσο ρομαντικές, πόσο αγνές, που το μυαλό ναι σκεφτόταν πονηρά, αλλά ο αστράγαλος την έκανε τη δουλειά μια χαρά.. ναι υπήρχαν και πρόστυχες στιγμές και πολύ άτακτες, εκεί στα κρυφά δωμάτια των παλατιών, στους στάβλους, κάτω απο τα δέντρα.. όμως ήταν ωραία. υπήρχαν καλοί τρόποι συμπεριφοράς, τίτλοι, καυτές ματιές.."

Η γοητεία μιας γυναίκας, είναι το δυνατό της φύλλο.. Όμως χρειάζεται πολύ δουλειά απο πίσω.. για να τα καταφέρει..

magicfariel