Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Κατάρες.. είναι τρομαχτικές ευχές!

Ας παραλογιστώ για ακόμα μια φορά, άλλωστε όταν πιάνω τη πένα, θεραπεύομαι, ηρεμώ! Κατάρες! Πιστεύετε σε αυτές;
Υπάρχουν; Ή νομίζετε πως είναι αρλούμπες, της κυρά γειτόνισσας, της κουτσομπόλας, που έχει και τρομαχτική φάτσα;





Τι είναι οι κατάρες; Ευχές! Κακοπροαίρετες, που κρύβουν δόλο, μίσος και κακία! Τραγικό; Θα μου πείτε, μα στη σημερινή την εποχή, συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Αμε! Γιατί; Τι έχει αλλάξει; Η χρονολογία μόνο. Οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι. Και δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι μορφωμένος ή αμόρφωτος. Από πλούσιο σπίτι ή φτωχικό. Αν είναι καταξιωμένος στη δουλειά του ή όχι. Είναι καθαρά θέμα ψυχής! 

Ακόμα και η γλωσσοφαγιά, είναι μικρές, μικρές κατάρες, που σε τρώνε ζωντανό! Σου ρουφούν κάθε ίχνος θετικής ενέργειας, σε στέλνουν αδιάβαστο, σου γκρεμίζουν τον κόσμο όλον! Δε στρώνει τίποτα που λέμε! Ανεξήγητα εμπόδια παντού! Η ζήλια κάνει επίσης πολύ κακό. Από εκεί ξεκινούν όλα. Η ζήλια του γιατί εσύ να και εγώ να μη να! Γιατί ρε φίλε, το ίδιο προσπαθήσαμε; Είχαμε όλο αυτόν το καιρό τις ίδιες αγωνίες και δε το κατάλαβα; Ποιος σε εμπόδισε; Γιατί δε το πάλεψες; Άσε με να προχωρήσω!

Και το κακό συνεχίζεται, μα κανείς δε κάνει κάτι για να το σταματήσει αυτό. Η προσποίηση πηγαίνει σύννεφο, οι κατάρες σε πρώτο πλάνο και η καταστροφή μου η ευτυχία σου! Πιο τραγικό δε γίνεται..

Αλλάζω ύφος και προχωρώ..

Κατάρες γιατί να παντρευτώ εκείνο το καλό το παλικάρι; Γιατί εγώ, η τσούπρα, η ατακτούλα, το κακό το κορίτσι, να βρω ένα καλό παιδί να με αγαπήσει; Και γιατί όχι εσύ, που το λαχταράς και το προσμένεις τόσα χρόνια; Αναφέρομαι στο ίδιο το πρόσωπο; Σε κάποιο διαφορετικό; Έχει καμία σημασία; Σε γνωρίζω; Και εδώ θέμα τύχης είναι. Με είδε, με ερωτεύτηκε, ταιριάξαμε, είχαμε το τέλειο το γάμο. Να όμως, που δεν άντεξε. Το μάτι ήταν πολύ κακό. Μας ζήλευαν. Το πιο όμορφο ζευγάρι. Χαχα.. κατάρες που έπεσαν. Από τις πρώην, από τις κρυφές υπάρξεις και όχι μόνο..

Αποτύχαμε.. γιατί κάποιοι δεν ήταν ικανοί να αγαπήσουν και να αγαπηθούν τόσο..

Και οι κατάρες γίνονται ακόμα πιο πολλές. Πρέπει να έρθει το απόλυτο το ισοπέδωμα. Δε γίνεται αλλιώς..

Κατάρες, γιατί να ερωτευτώ ξανά; Και αν συμβεί, γιατί να είναι αμοιβαίο; Γιατί να μπορώ να ζήσω πάλι ευτυχισμένη, με μια καλή συντροφιά και να προχωρήσω τη ζωή μου; Μου αξίζει ένας έρωτας μεγάλος. Λίγη χαρά. Μια σχέση όλο πάθος. Κάτι να με ζωντανέψει. Νιώθω σα νεκρή! Γιατί οι κατάρες αυτό έχουν σκοπό. Να με στραγγίξουν. Να μη μείνει τίποτα όρθιο. Και νιώθω πως τα κατάφεραν! Ένας έρωτας φαντάζει σαν ένα όνειρο, σα μια ανάμνηση, γιατί δε πρόλαβα, ούτε να τον ζήσω, ούτε να τον απολαύσω. Μου τον έκλεψαν οι κατάρες! Πόσο λαχταρώ ένα φιλί, μια αγκαλιά, μια γλυκιά κουβέντα. Μέσα σε τόσο σκοτάδι, μου ακούγονται αστεία όλα αυτά.

Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος!

Κατάρες γιατί να αγαπήσω σα τρελή εκείνον και όχι εσένα; Γιατί να ερωτευτώ παράφορα έναν άντρα διαφορετικό; Και εδώ βάζω τελεία. Δε θα αναφερθώ άλλο! Οι κατάρες καραδοκούν.. θέλουν να μάθουν.. δε τους κάνω τη χάρη..

Να συνεχίσω ή το πιάσατε το νόημα;

Και θα κλείσω πολύ μυστήρια. Η ψυχή μου είναι τόσο καθαρή, τόσο αγνή, που αντλεί δύναμη από την αγάπη. Η αγάπη είναι ενέργεια που πηγάζει από μέσα μας. Συναισθήματα που φτιάχνουν το μαγικό φίλτρο της καρδιάς, της συμπεριφοράς μας, της ύπαρξής μας.. Είναι η πιο δυνατή ενέργεια που υπάρχει σε όλο το σύμπαν. Καμία κατάρα, δεν άντεξε σε αυτό..

Οι κατάρες είναι τρομαχτικές ευχές.. και να τις αποφεύγετε.. γιατί γυρίζουν όλες πίσω.. και το story.. γίνεται ακόμα πιο τρομαχτικό!

καλό βράδυ..

magicfariel

πηγή φωτογραφίας pixabay free photos