Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Όνειρα.. και ποιος δε κάνει όνειρα;

Κάθε βράδυ, ένα μικρό κορίτσι, κοιτάζει τον ουρανό, το φεγγάρι, τα αστέρια και προσεύχεται! Ελπίζει! Ονειρεύεται! Και ένα
μικρό αγόρι κάνει το ίδιο. Δεν είναι ντροπή. Ξεγυμνώνεται η ψυχή μας στο σύμπαν.
Οι επιθυμίες μας, ένας αναστεναγμός. Μια ακόμα ματιά σε μια Σελήνη, τόσο όμορφη, τόσο μοναδική, τόσο μαγική, βρίσκεται πάντα εκεί ψηλά και ακούει. Ακούει με προσοχή το μυστικό μου, το μυστικό σου, γνωρίζει τι νιώθουμε.. Και δε λέει κουβέντα!

Ονειροπαρμένη και ρομαντική η ύπαρξή μου.. για αυτό προτιμώ και τα ξωτικά, αυτά τα πανέμορφα, μαγικά, πλασματάκια του δάσους. Πόσο μου αρέσουν. Είναι ανέμελα, έχουν αγνά συναισθήματα, κάνουν σκανδαλιές, τεμπελιάζουν πάνω στα λουλούδια, κοιμούνται στη χλόη, τραγουδούν και χορεύουν γύρω από τις φωτιές, αγαπούν, κάθε πλάσμα της φύσης, ναι, ακόμα και τις πασχαλίτσες. Τι ομορφιά είναι αυτή;


Έχετε ήδη φανταστεί το μέρος. Σωστά; Μαγικό δεν είναι; Ακόμα και τώρα που νύχτωσε, υπάρχουν οι πυγολαμπίδες, να δείχνουν εκείνο το μονοπάτι, που μόνο όποιος πιστεύει, μπορεί να το δει, μπορεί να το βαδίσει, μπορεί να ανακαλύψει ένα κόσμο διαφορετικό. Τον κόσμο μας.. Ένα πολύχρωμο ανθισμένο τοπίο, γεμάτο από όμορφα συναισθήματα. Φαντάζει τέλειο!

Όνειρα και ποιος δε κάνει όνειρα; Με τα όνειρα ταξιδεύουμε σε κόσμους φανταστικούς. Άλλες φορές νιώθουμε ωραία, άλλες όχι και τόσο, έχω την εντύπωση πως ζούμε σε παράλληλες ζωές. Σε μια άλλη διάσταση έστω για λίγο. Στο κόσμο του ονείρου! Η ψυχή κάθε ανθρώπου καθορίζει το προορισμό. Το τοπίο που θα αντικρίσει. Τους ανθρώπους που θα συναντήσει. Γιατί στα όνειρα δεν υπάρχει κανένας εγωισμός, καμία ντροπή, κανένας νόμος. Είναι όλα ελεύθερα.
Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ και εγώ και ο καθένας από εμάς, είναι να κοιμηθείς γλυκά, με όμορφες σκέψεις, ακόμα και αν κρύβουν θλίψη, νοσταλγία, δε πειράζει, θυμήσου τις στιγμές που γέλασες, που χόρεψες, που ερωτεύτηκες, εκείνο το φιλί, εκείνη τη γλυκιά τη κουβέντα, κράτα το ωραίο που ένιωσες και ονειρέψου.. Μη το αποφεύγεις.. Μη μεθάς τις σκέψεις σου με το αλκοόλ. Ο ουρανός είναι ξάστερος.. Λάμπει ακόμα και μέσα στο σκοτάδι. Περιμένει υπομονετικά να μας ταξιδέψει εκεί που προστάζει η καρδιά.. Στο γνωστό-άγνωστο.. Εκεί που υπάρχουν οι απαντήσεις..

Όνειρα και ποιος δε κάνει όνειρα.. ακόμα και εκείνος που το απαρνιέται τούτη τη στιγμή.. χαμογελά, γιατί φίλε μου σου θύμισα την εποχή που ονειρευόσουν, που κοιτούσες τα αστέρια στον ουρανό και κάθε φορά που έπεφτε ένα, έκανες εκείνη την ευχή.. τη πραγματοποίησες με τα χρόνια, βρες μια νέα λοιπόν.

Όσο τα αστέρια θα πέφτουν, άλλο τόσο μπορείς να ονειρεύεσαι!

Το βλέπεις το κοριτσάκι πάνω στο μανιτάρι; Εγώ είμαι.. Κοιτάζω τη πασχαλίτσα και ονειρεύομαι. Αν θες έλα και εσύ. Έχει χώρο. Έλα να ονειρευτούμε παρέα!

καλό βράδυ..

magicfariel

πηγή φωτογραφίας pixabay free photos