Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Τα μαγικά μονοπάτια της ζωής!

Διαβάζοντας ένα κείμενο, έπεσα πάνω σε μια πρόταση, που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση! Τη διάβασα και τη ξανά διάβασα, οι λέξεις τόσο μαγικές, σα να κρατούν εκείνο το μπρούτζινο κλειδί, που ανοίγει το σεντούκι, που κρύβει τις απαντήσεις που γυρεύει ο καθένας από εμάς!

«Ονειρεύτηκα χιλιάδες καινούρια μονοπάτια. Ξύπνησα και πήρα το παλιό»
το ανακάλυψα εδώ.. https://lovepeaceangelhapiness.blogspot.com    







Θεωρώ πως καλό είναι να το διαβάσετε μερικές φορές, για πάρτη σας, πού πηγαίνει το μυαλό σας; Κάθε φορά σε διαφορετικές στιγμές, που κατέληξαν στο ίδιο μέρος, σε εσάς, στο «είναι» σας, σε αυτό που η καρδιά σας γνωρίζει καλύτερα! Το παλιό!

Ας το πάρουμε από την αρχή! Είμαστε νέοι, γεμάτοι από όνειρα και ενθουσιασμό! Το ρίσκο δε το φοβούμαστε, έχουμε τη δύναμη να κάνουμε restart χιλιάδες φορές! Όνειρα τη νύχτα, όνειρα και την ημέρα! Ο καθένας όποτε μπορεί, όποτε το νιώσει, είναι φοβερό το συναίσθημα! Αισιοδοξία, χαμόγελα, χαρά, σκάνε τα πρώτα σύννεφα, να σου και η πρώτη απογοήτευση! Πόσες σκέψεις, πόση λαχτάρα, πόση αγωνία, θα πετύχει το όνειρο; Θα γίνει πραγματικότητα; Έχουμε βάλει όλη μας τη μαεστρία! Τα νιάτα μας!!!
Και κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία! Τα μονοπάτια που επιλέγουμε είναι αμέτρητα, πολλά βγάζουν σε αδιέξοδο, όμως όταν πετύχεις το σωστό το μονοπάτι, τότε στο βάθος βλέπεις μια σκάλα, την ανεβαίνεις και βουαλά, έφτασες κορυφή! Η αθωότητά σου, το πείσμα σου, η επιμονή σου, κανείς δεν είπε πως ήταν εύκολο, αλλά είσαι νέος και θέλεις να πετύχεις! Έχεις όραμα! Βαστάς αυτά τα τόσο δυνατά συναισθήματα, επιστρέφεις πάλι πίσω, ξεκινάς ξανά από την αρχή και κάποια στιγμή.. η έκπληξη! Το μονοπάτι το σωστό είναι εκείνο που διάλεξες τη πρώτη τη φορά! Ήταν τόσο δύσκολο, που δεν έβλεπες μέχρι το τέλος.. Πω πω εμπειρία που απέκτησες από όλα αυτά τα πέρα – δώθε! Σου έδωσαν τα εφόδια να φτάσεις στο ακατόρθωτο σημείο! Η σκάλα ήταν πάντα εκεί.. Είσαι έτοιμος.. μπορείς να την ανέβεις!  
Η κορυφή δεν είναι εύκολη! Εκεί αλλάζουν όλα! Συμπεριφορά, νοοτροπία, στυλάκι, φιλίες, γνωριμίες, χόμπι! Στην αρχή είναι ωραία, όμως τι γίνεται με τους ανθρώπους που ήταν πάντα δίπλα σου και σε στήριζαν με την αγάπη τους; Τους ξέχασες έτσι; Στη πορεία έρχεται και το απόλυτο κενό, γιατί η κορυφή κρύβει απίστευτη μοναξιά! Ο σύντροφος που επέλεξες ήταν εκείνη η μοναδική σου η αγάπη, ή βρέθηκε το κελεπούρι που απλά ταιριάζει στο image σου; Η κορυφή έχει πολύ γκλαμουριά, σε προσκαλούν παντού, εσύ θα πας;
Μια φούσκα είναι όλα και γυρεύεις τρόπους, ιδέες, αγωνιάς για κάτι το διαφορετικό, γιατί η κορυφή θέλει τροφή και ζητάει, όλο ζητάει.. αντέχεις ακόμα; Ζόρικη η κορυφή πολύ και ας είναι flat .. Η κορυφή κρατάει λίγο γιατί ο κόσμος βαριέται, οπότε είναι όλα θέμα χαρακτήρα!
Πιο είναι το χάρισμά σου; Τι γνωρίζεις καλύτερα να κάνεις; Μπορεί να έφτασες στο διάστημα, αλλά τα σημάδια όλα δείχνουν πως εκείνο το μονοπάτι που πήρες, μια φορά και έναν καιρό, είναι εκεί έτοιμο, προσμένει να το ξανά περάσεις, γιατί ναι μεν θα συναντήσεις νέα πράγματα τώρα πια, όμως είναι το μονοπάτι σου, το έχεις διαβεί ξανά! Μόνο εκείνο μπορεί να σε οδηγήσει σε μια προσωπική κορυφή, δική σου μυστική, με μοναδικό αποτέλεσμα τη γαλήνη, την ευτυχία, την ισορροπία μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου..

Η κορυφή είναι πιο ωραία όταν είναι αθόρυβη.. Πόσα μονοπάτια χρειάζονται για να βγει τούτο το συμπέρασμα; Αμέτρητα ίσως..

«Ονειρεύτηκα χιλιάδες καινούρια μονοπάτια. Ξύπνησα και πήρα το παλιό» 

Το παλιό βαστά όλα τα μυστικά του κόσμου! Είναι εκείνο το μαγικό το μονοπάτι, που φανερώνει αρχικά τα χαρίσματά μας, το ποιοι είμαστε, με ποιους τρόπους θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.. είναι τα πρώτα μας τα συναισθήματα, ήταν αγνά τότε, παιδικά όνειρα, που έγιναν η ζωές μας.

Γιατί φτάνοντας στα 45 τώρα πια.. διαπιστώνω με έκπληξη, πως ναι, έχω ονειρευτεί χιλιάδες νέα μονοπάτια, αλλά όλη μου η ύπαρξη, επέλεγε πάντα το παλιό, το γνώριμο, αυτό που έχω διαβεί αμέτρητες φορές.. και με έχει οδηγήσει εκεί που αληθινά ανήκω.. Ελεύθερη στα πάτρια εδάφη.! Στο σπίτι μου!
Ονειρεύομαι όλη μου τη ζωή τον Ιππότη πάνω στο λευκό το άλογο, ενώ τον διώχνω μακριά, του σβήνω το μονοπάτι, γιατί κατά βάθος, I am not interested! Βαριά και η δέσμευση.. η κυρία του Ιππότη.. χαχα! Ακόμα και ο Ιππότης γυρεύει μια μάνα να τον φροντίσει! Ω μοντιέ! Πόσες προσπάθειες να έρθει να με βρει εκείνος που θα με κάνει γυναίκα του; Πόσες δικαιολογίες; Απορρίψεις;
Γιατί τα μονοπάτια της ζωής μου έκρυβαν παντού Ιππότες, αλλά το παλιό, το γνώριμο, τους εξαφάνιζε! Η μυστικές μου επιθυμίες! Κανείς ποτέ δεν έφτασε σε εμένα.. προφανώς δεν είχε τα προσόντα! 

Αναφέρω μια περίπτωση.. προσωπική.. Για κάποιον άλλον μπορεί να είναι επαγγελματική.. Ο καθένας με τον πόνο του.. με τα όνειρά του.. με τα μονοπάτια του.. Το παλιό μπορεί να είναι ντεμοντέ τώρα πια, όμως έχει σταθερό έδαφος, γνωρίζει..

Τα μαγικά μονοπάτια της ζωής, είναι οι επιλογές μας. Από κάπου ξεκινάμε και όλο και κάπου καταλήγουμε! Όταν αποτυγχάνουμε, γυρεύουμε τρόπους να κάνουμε μια νέα αρχή. Μπορεί για χρόνια τα μονοπάτια να μην οδηγούν κάπου, γιατί προφανώς χρειάζεται χρόνος για να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Όταν γνωριστούμε ξανά από την αρχή, τότε ως δια μαγείας, επιλέγουμε εκείνο το πρώτο, που πάντα υπήρχε μέσα στη καρδιά μας.. ότι και αν είναι αυτό..

I hope.. it’s not too late!

magicfariel

Φωτογραφία από Enrique Meseguer από το Pixabay