Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Όταν ένας Ταύρος «φεύγει»..!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, όταν ένας Ταύρος αγαπά και βρίσκεται σε μια σχέση, πολύ δύσκολα χωρίζει! Που να πρέπει να τρέξει μακριά, να έχει όλες τις δικαιολογίες του κόσμου, δε κουνιέται με τίποτα! Πεισμώνει, το παλεύει από εδώ, το παλεύει από εκεί, ανακαλύπτει χιλιάδες αφορμές και δικαιολογίες για να χρυσώσει το χάπι, ανεξάρτητα αν γνωρίζει μια αλήθεια που πονά!




Τον Ταύρο συνήθως τον διώχνουν! Του δείχνουν την εξώπορτα κάθε μέρα και με το δάχτυλο και ας κάνει πως δε βλέπει! Τα λόγια είναι περιττά πολλές φορές, αφού οι πράξεις είναι εκείνες που ερμηνεύουν όλα τα σημάδια!

Αν και δε φαίνεται, συνήθως η φύση του Ταύρου είναι πολύ ρομαντική και ευαίσθητη! Ο γάμος, η οικογένεια, ένα όμορφο σπίτι, είναι όνειρο ζωής και κήπος φυσικά να υπάρχει.. Βέβαια, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, γιατί τα βιώματα του καθενός διαφέρουν, οπότε αν τρομάξεις και απογοητεύσεις έναν Ταύρο.. σίγουρα το όνειρο αλλάζει. Μπαίνει σε safe mode.. και για να ξεπεράσει τις αναστολές του.. θα χρειαστεί μπόλικη και αξεπέραστη αληθινή αγάπη..
Η εμπειρία μου ως τώρα.. δίνει την απάντηση ΠΟΤΕ!

Ο Ταύρος αγαπά με όλο του το είναι τον σύντροφό του! Κάνει όνειρα μαζί του, δε φοβάται να φτάσει στο φεγγάρι, δε φοβάται κανένα σκοτάδι, αρκεί να υπάρχεις μέσα στη ζωή του! Συνήθως είναι καταπιεστικός, πεισματάρης και ξεροκέφαλος, όμως εκείνος που τον αγαπά φροντίζει να ημερεύει το θηρίο που κρύβει μέσα του ένας Ταύρος και να τον κάνει να ξεχνά τέτοιες συμπεριφορές!
Άμα ο Ταύρος νιώσει ασφάλεια δίπλα στον σύντροφό του, τότε μόνο μπορεί να χαλαρώσει! Και αυτό δεν είναι μόνο τα λεφτά, γιατί εντάξει ας υποθέσουμε πως ρέει άφθονο το χρήμα.. είναι και όλα τα άλλα! Η επικοινωνία, οι διάλογοι τι ύφος έχουν, οι κοινές δραστηριότητες, το γέλιο.. Είναι πολύ σημαντικό για έναν Ταύρο, να νιώθει ελεύθερος παρέα με τον σύντροφό του.. Να πέφτουν οι μάσκες και οι πανοπλίες! Η γυμνή αλήθεια!

Η σχέση με έναν Ταύρο είναι ζόρικη, όμως πολλές φορές φανταστικά αποτελεσματική! Ο έρωτας είναι το Νο1! Ο θαυμασμός το Νο2! Η μάχη για ένα καλύτερο αύριο.. Νο3! Όλα θέλουν σκληρή δουλειά! Ένας δρόμος άγνωστος, γεμάτος από περιπέτεια, που θέλει τόλμη και σίγουρα γερό στομάχι!

❤Αν φύγει ο έρωτας, μένει ο θαυμασμός, άρα ο έρωτας μπορεί να εμφανιστεί μαγικά στη πιο απρόβλεπτη στιγμή!

❤Αν φύγει ο θαυμασμός, φεύγει και ο έρωτας, γιατί αυτά τα δυο πηγαίνουν μαζί! Το ένα τρέφει το άλλο!

❤Η μάχη για ένα καλύτερο αύριο, δηλαδή η σκληρή δουλειά, η εργασία, το χρήμα, δεν αποτελούν θέμα προς διαπραγμάτευση! It is what it is!

Βέβαια, η ζωή τα φέρνει έτσι, που μερικές φορές κάνουμε πράγματα που υπο άλλες συνθήκες δε θα τα κάναμε, ίσως το μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, να μας αποπροσανατολίσει αλλά μετά επιστροφή στο safe mode! 

Ο Ταύρος θέλει να του δίνεις σημασία! Να ακούς την άποψή του, να την υπολογίζεις, να τη σέβεσαι, ανεξάρτητα του τι θα κάνεις έπειτα! Η αποτυχία δε του αρέσει και όπως είναι σκληρός με τον εαυτό του, έτσι είναι και με τον σύντροφό του, οπότε αν προσπάθησε να σε βοηθήσει και εσύ ξεπέρασες αδιάφορα την άποψή του.. και απέτυχες.. τότε φτάνουν τα πρώτο βρόχια! Μαύρα σύννεφα, αστραπές και βροντές! Αν αυτό συμβαίνει συνέχεια, το μικρόβιο του Αντίο ξυπνά.. έχει κάπου άδικο;

Ένας Ταύρος μέσα στο σπίτι, από όλο το σπίτι έχει μια γωνιά! Το μέρος που αράζει, χαλαρώνει, είναι πολύ ιδιαίτερο και δε του αρέσει να του το πειράζουν! Συνήθως είναι ένα μικρό γραφείο, με πολυθρόνα με θέα στο παράθυρο! Σε εκείνο το μέρος μπορεί να έχει χαρτιά, βιβλία, τον υπολογιστή του, σίγουρα υπάρχει και ένα κλειδωμένο συρτάρι! Ένα μικρό δωμάτιο, όλος του ο παράδεισος! Εκεί μέσα δε μπαίνει κανείς! Όσο άστατος και αν είναι ο χώρος, όσο ασυμμάζευτος και ας υπάρχουν παντού λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο! Μόνο εκείνος έχει πρόσβαση και το δικαίωμα να το σουλουπώσει! Παραξενιές.. πω πω πω! (γελάω)
Άμα παραβιαστεί το δωμάτιο αυτό, τότε ο τυφώνας προκύπτει εντός οικίας! Είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις σε έναν Ταύρο! Δε σέβεσαι το χώρο του, την ιδιοτροπία του, his privacy! Έτσι μου βγήκε! Κάπως έτσι κλονίζεται η εμπιστοσύνη του, επιστρέφει η καχυποψία, ταράσσεται το είναι του.. γιατί κάποιος κάτι ψάχνει, κάποιος δε πιστεύει, κάποιος γυρεύει τι; Αφορμές;;

Ο Ταύρος θέλει τον σύντροφό του καθαρό και μοσχομυριστό! Να έχει καλούς τρόπους και να τον φροντίζει είτε φανερά είτε στα κρυφά! Να νιώθει πως έχει δίπλα του έναν Άγγελο.. και ας μην είναι στη πραγματικότητα!

Ο ύπνος είναι σπουδαία υπόθεση για έναν Ταύρο, οπότε κάποιες φορές θέλει χάδια και φιλιά και κάποιες φορές ένα απλό γλυκό καληνύχτα! Ωραίες οι αγκαλιές, αλλά για λίγο. Τα σκεπάσματα πρέπει να είναι μπόλικα, να περισσεύουν, γιατί ποιος πήρε το πάπλωμα από έναν Ταύρο και δε φοβήθηκε! Όταν ένας Ταύρος κοιμάται, ποτέ δε τον ξυπνάς! Του δίνεις ένα φιλί και τον αφήνεις στην ησυχία του! Δε κάνεις φασαρία μέσα στο σπίτι, σέβεσαι το γεγονός πως κοιμάται.. γιατί και εκείνος θα κάνει το ίδιο για εσένα!

Πατάω φρένο.. γιατί ξέφυγα.. αφού το θέμα μας είναι γιατί ένας Ταύρος φεύγει;;;;

Γιατί.. κουράζεται.. όταν δεν έχει όλα όσα ανέφερα από μια σχέση! Όταν νιώθει ανύπαρκτος και αδιάφορος! Αδειάζει συναισθηματικά όταν αγαπά και δε τον αγαπούν! Όταν του δείχνουν με κάθε τρόπο πως είναι ασήμαντος. Όταν δε τον σέβεσαι.. πάνω από όλα σαν άνθρωπο!

Ναι είμαστε πολύ περίεργοι εμείς οι Ταύροι! Προσωπικά έχω πάρει και έπαθλο ιδιοτροπίας αλλά ξεχωρίζουμε.. είμαστε γνήσιοι, ντόμπροι, φιλόδοξοι, ονειροπόλοι, παθιασμένοι, με οτιδήποτε μας αρέσει και μας φτιάχνει τη ψυχή! Τρώμε κολλήματα.. ναι τα τρώμε και μας αρέσουν.. γιατί η καρδιά μιλά, η ρημάδα η καρδιά.. Αλλά θα φύγουμε από εκεί που δεν εκτιμάται όλο αυτό..

Ναι θα προσπαθήσω για Εσένα, θα περάσουν πολλά χρόνια.. θα επιμείνω για Εσένα.. θα τρέξω για Εσένα.. όμως όταν δεν είναι αμοιβαίο.. όταν δε παίζει τίποτα από όσα ανέφερα πιο πάνω.. μια ωραία μέρα.. θα ξυπνήσω.. και θα πάψω να υπάρχω για Εσένα!

Η πόρτα ήταν ανοιχτή.. και έφυγα η Ταυρίνα.. Εσύ την άνοιξες!

magicfariel

Φωτογραφία από Claude Mondestin από το Pixabay