Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ζώδιο: Αιγόκερως, το παιδί του Κρόνου, by MagicF’Ariel!

Καλησπέρα αγαπητά μου ξωτικά! Έκπληξη το σημερινό, όμως μια ψυχή εκεί έξω, με τα λόγια της, με έκανε να γράψω για τον Αιγόκερω!
Μερικές φορές, στον πόνο του άλλου, οι λέξεις, τα λόγια, είναι περιττά, γιατί τη στιγμή που πονά κάποιος φίλος, ή γνωστός, το μόνο που κάνεις είναι να ακούς με προσοχή!

Να του δίνεις την ευκαιρία να μιλήσει, να εκφραστεί ελεύθερα, να βγάλει από μέσα του την ένταση, τη λύπη, τη στεναχώρια, για να νιώσει καλά, αυτός που πονά! Δε θέλει να ακούσει κάτι, πόσο μάλλον συμβουλές από κάποιον που βρίσκεται έξω από τον χορό! Μόνο αυτός που χορεύει μιλά, αντιδρά, ξεσπά! Εμείς είμαστε απλοί θεατές, σε ετοιμότητα πάντα για ένα ταγκό ας πούμε; It takes two to tango! Πόσο αλήθεια! 




Μπορεί η γυναίκα Αιγόκερως να έχει διαφορές από έναν άντρα, όμως κατά βάθος τα χαρακτηριστικά τους είναι ίδια. Ο ένας είναι λίγο πιο light και ο άλλος πιο βαρύς! 

Εσύ λοιπόν εκεί έξω, που αγαπάς έναν άνθρωπο στο ζώδιο αυτό, θα χρειαστεί να το παλέψεις πολύ για να νιώσεις την αγάπη του. Το αμοιβαίο! Είναι δύσκολη περίπτωση, ιδιαίτερη και μοναδική! Προκειμένου λοιπόν να σου απαντήσω, να σε συμβουλέψω, να πω κάτι που ίσως και να είναι λάθος ή άδικο, αποφάσισα να γράψω μερικά πράγματα για το ζώδιο αυτό! Διάβασέ τα με προσοχή, σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις, διαφορές, γιατί παίζει ρόλο ο αστρολογικός χάρτης του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, όμως όλο και κάτι θα ανακαλύψεις, όλο και κάποια επιβεβαίωση θα πάρεις για εκείνες τις σκέψεις που κάνεις που απλά σε κάνουν και αναρωτιέσαι εκείνο το γιατί;
Αν η αγάπη σου για αυτόν τον Αιγόκερω είναι αληθινή, αν έχεις γερό στομάχι και θέλεις να το παλέψεις, τότε δώσε τον καλύτερο σου εαυτό, τον αυθεντικό φυσικά και πάντα με πράξεις να του το επιβεβαιώνεις αυτό! Ξέχνα τη κλάψα, τη γκρίνια, έχει μπόλικη εκείνος και για τους δυο σας! Αγκάλιασε την αισιοδοξία και κάνε θετικές σκέψεις! Είναι δίπλα σου, μοιράζεται μαζί σου τις σκέψεις του, τις ανησυχίες του, τι άλλο θες; Σιγά-σιγά και ας περάσουν τα χρόνια! Οπότε κοπελιά σου δίνω τροφή για σκέψη! Η απόφαση και η επιλογή είναι καθαρά δική σου!

φιλάκια.. 💋


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (ΕΓΩ) .. 


ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ 
Αυταρχικός
Με τον Κρόνο συγγενή πώς να μην είναι μπόσικος και αυταρχικός; Και δίκαιος πολύ, να τα λέμε και αυτά! Μη δει αυθόρμητο και χαμογελαστό άνθρωπο μπροστά του, αμέσως να ανατρέψει το σκηνικό, με ακράδαντα επιχειρήματα! Ναι μεν είναι πειθαρχημένος και αξιόπιστος, όμως είναι υπερβολικός και απαισιόδοξος πολύ! Πιο εύκολα βλέπει το σκοτάδι από το φως! Τσιγκουνιά και αυταρχισμός, ζόρικη φάση!
Διαισθητικός 
Αν και δε πιστεύει σε οτιδήποτε δεν αποδεικνύεται χειροπιαστά, συνήθως το σώμα του εκπέμπει διάφορα σήματα, που τον βάζουν σε διαδικασία να ψαχτεί, τύπου τι συμβαίνει γύρω του; Σπάνια πέφτει έξω, σε κάποιο προαίσθημα, σε ένα όνειρο, σε κάτι που θα τον κάνει να πιστέψει στη διαίσθησή του! Πιστεύει στην αστρολογία, αν και σπάνια το παραδέχεται. Συνδυάζει το σύμπαν με τις ενέργειες και τα γεγονότα!
Ονειροπόλος; Ο ζάμπλουτος Βασιλιάς!
Το μόνο πράγμα που ονειρεύεται ένας Αιγόκερως είναι το χρήμα! Απόγονος του Σκρουτζ από όλες τις απόψεις! Βλέπει τον εαυτό του στη κορυφή μιας τεράστιας επιχείρησης, ηγέτης και βάλε και τα φράγκα να πέφτουν από τον ουρανό! Ανήκει σε μυστικές λέσχες πλουσίων, του στρώνουν πάντα το κόκκινο χαλί! Ψώνιο έτσι;
Κουτσομπόλης
Επειδή είναι σοβαρός, αυστηρός και αξιόπιστος, τον προτιμούν για τις εξομολογήσεις τους, οι φίλοι και οι γνωστοί! Όσα περισσότερα γνωρίζει, τόσο πιο πολύ κοκορεύεται και κουβέντα στη κουβέντα, γίνονται οι αποκαλύψεις! Βέβαια, επειδή σε καμία περίπτωση δε πρέπει να εκτεθεί ένας Αιγόκερως, θα προτιμήσει να βάλει έναν κατάσκοπο, είτε στη δουλειά του, είτε στο σπίτι του, για να μαθαίνει τα νέα από πρώτο χέρι! Η κατασκοπεία είναι τρελό χάρισμα! Γνωρίζει τα πάντα για όλους και κανείς τίποτα για εκείνον! Φοβερό;
Κοινωνικός ή μήπως όχι;
Αν έχει το χρήμα ο Αιγόκερως, είναι τέρμα κοινωνικός, γιατί του αρέσει να εντυπωσιάζει τον κύκλο του! Αν όμως δε το έχει κλείνεται στο καβούκι του, μέχρι να του χτυπήσει το καμπανάκι της μοναξιάς! Εφόσον αποζητά τον θαυμασμό των άλλων, θέλει να είναι ο καλύτερος! Τα party και τα σουαρέ, έχουν πάντα απώτερο σκοπό, το κοινωνικό status, τα επαγγελματικά τα πλάνα, την αίγλη που θα του προσφέρει το επόμενο project! Εκεί ξεπερνά τον εαυτό του κατά πολύ!
Παθιασμένος με τι;
Συνοπτικά και πάλι, πέρα από τη δουλειά του, είναι παθιασμένος με τις γαστρονομικές του ακριβές ορέξεις, με τα πανάκριβα, κλασικά, σικάτα ρούχα, τις αντίκες και τη μουσική! Ως παιδί του Κρόνου, λατρεύει τους νόμους, τους τηρεί, θέλει να υπάρχει τάξη και ασφάλεια στη ζωή του! Και μετά; Τσουπ μια παράνομη στροφή..! Καλέ το φανάρι ήταν πορτοκαλοκόκκινο.. ! Είναι μυστικό το ξέρω!
Τι τον βρήκε σα παιδί;
Το καλύτερο παιδί του κόσμου! Σοβαρό, μετρημένο, πειθαρχημένο, με τους καλύτερους βαθμούς, επαίνους, βραβεία, το παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα παιδιά! Ο Κρόνος φταίει για αυτό, οπότε τι να λέμε τώρα; Δεμένος με την οικογένειά του, με εκείνα τα πρόσωπα που έχουν να πουν ιστορίες για αγρίους! Αποζητά να μάθει τις ρίζες του. Θα παίξει με τα άλλα τα παιδιά, αλλά λίγο, γιατί έχει πιο σοβαρές ασχολίες! Καταπιεσμένο ως παιδί, από τον ίδιο του τον εαυτό! 

ΧΟΜΠΙ 
Κηπουρός ή γλύπτης;
Ως ζώδιο της Γης αγαπά πολύ τη κηπουρική! Αρχιτεκτονική κήπου για να είμαι πιο συγκεκριμένη! Το να φυτεύει λουλούδια από εδώ και από εκεί είναι κάτι που δε ταιριάζει στην αισθητική του! Όμως το να φτιάξει ένα ομοιόμορφο παρτέρι είναι κάτι που τον κάνει υπερήφανο! Η κεραμική είναι επίσης κάτι που του ταιριάζει, αφού από τα στοιχεία της Γης μπορεί να δημιουργήσει καταπληκτικά πράγματα! Μη του πεις όμως να φτιάξει πρίζα; Ή να μαστορέψει κάτι! Υπάρχουν τεχνίτες για αυτά! 

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ 
Φιλόζωος από συμφέρον
Αγαπά τα ζώα, αλλά με προϋποθέσεις! Πρέπει να είναι ράτσα ο σκύλος, το άλογο, η γάτα. Τα σκυλιά προτιμά να είναι οι καλύτεροι φύλακες! Όμως επειδή έχει το μικρόβιο του τζογαδόρου, θα φροντίσει για το πιο τέλειο ζευγάρωμα, προκειμένου να βγάλει λεφτά! Μπορεί να τρέχει σε επιδείξεις, με σκοπό τα βραβεία και τα μετάλλια! Επιβάλλεται να είναι υπερήφανος ακόμα και για αυτά! Τους προσφέρει τα καλύτερα, όμως προσμένει αντίστοιχα ανταλλάγματα! Απίστευτο;;;

ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εκλεπτυσμένος καλοφαγάς

Στο φαγητό δεν είναι τσιγκούνης καθόλου! Αντιθέτως προτιμά τις ακριβές τις λιχουδιές, καλύτερα λίγο και καλό, παρά οτιδήποτε άλλο! Λατρεύει τα τυριά και τα ζυμαρικά και όσο πιο αγνά είναι μαγειρεμένο ένα φαγητό, άλλο τόσο είναι κάθε φορά ο ενθουσιασμός του! Λάτρης του κρασιού, συνήθως έχει ποικιλία, που ίσως και να αξίζει μια μικρή περιουσία! Τομάτα, τυρί, ελιά, ψωμί και για γλυκό ρυζόγαλο! Ωωωω

ΥΓΕΙΑ
Παράξενος «τεμπέλης»

Ναι μεν θα τρέξει στους γιατρούς, για τα κλασικά τσεκάπ, όμως μέχρι εκεί! Συνήθως δεν έχει χρόνο για γυμναστική, εκτός αν βρίσκεται στο χώρο της εργασίας του! Μπορεί να έχει ένα χόμπι, το οποίο όμως να έχει άμεση επαφή με τη δουλειά του, το πρεστίζ του, τους μελλοντικούς του στόχους! Αποφεύγει την άθληση, ποτέ δεν έχει τον χρόνο! Βέβαια, τα χρόνια περνούν και η λύση είναι μια! Γυμναστική!!! Η γιόγκα είναι ότι καλύτερο, βοηθά πολύ! 

ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Δύστροπος ταξιδιώτης

Θα ταξιδέψει, αλλά μετά από πολύ σκέψη και τα χίλια ζόρια! Αν και ανήκει στη κατηγορία business & pleasure, δηλαδή θα πάει στην άλλη άκρη της γης αν είναι να βγάλει λεφτά και θα περάσει υπέροχα! Αλλιώς με ένα group θα αποφασίσει να επισκεφτεί κάποια χώρα, οικονομικά και στα γνωστά! Μουσεία να υπάρχουν, ιστορία και κουλτούρα και όλα μια χαρά. Το φύγαμε εδώ και τώρα, δε παίζει με τίποτα! Περιπέτεια; Μόνο στις ταινίες!
Εννοείται πως αν αποφασίσει να πάει για σαφάρι στην Αφρική, θα είναι με γκρουπ, όλα οργανωμένα και ψαγμένα μέχρι τελικής λεπτομέρειας και βεβαίωση από το ταξιδιωτικό πως θα επιστρέψει σώος και αβλαβής! (έχω πεθάνει στα γέλια)! Οι ρομαντζάδες δε του αρέσουν, οπότε εκείνος επιλέγει προορισμό! 

ΦΙΛΟΣ
Αναίσθητα πιστός
Ναι είναι ο καλύτερος φίλος που θα μπορούσε να έχει κάποιος. Όμως τα λέει έξω από τα δόντια και δε χαϊδεύει αυτιά σε καμία περίπτωση! Δείχνει αναίσθητος, όμως δεν είναι! Μπορεί να το τερματίσει κάποιες φορές αλλά παρέα θα βουτήξετε στον λάκκο, παρέα και θα βγείτε από αυτόν! Θα βοηθήσει μόνο όταν επιβεβαιωθεί πως ο φίλος του το παλεύει προσωπικά! Τα έτοιμα στο πιάτο δεν υπάρχουν! Θα αποδείξει τα συναισθήματά του με κάθε τρόπο χειροπιαστό πάντα! Να’ναι καλά οι «καλές» οι γνωριμίες του! Από μικρός συναναστρέφεται με μεγαλύτερα άτομα σε ηλικία γιατί θαυμάζει και πιστεύει στις εμπειρίες τους και κάπως έτσι αποφεύγει τις κακοτοπιές! Προτιμά τους αυτοδημιούργητους ανθρώπους, που με το μυαλό και τα χέρια τους, έφτιαξαν απίστευτα πράγματα και απέκτησαν πολλά λεφτά επίσης! Τους εκτιμά και τους σέβεται βαθύτατα! 

ΕΡΩΤΑΣ 
Σιωπηλός Εραστής
Δεν εκδηλώνει εύκολα τα συναισθήματά του και μόνο όταν βρει έναν σύντροφο που θα τον απογειώσει, θα τον θαυμάσει, θα του τονώσει το είναι του, ίσως να σκάσει ένα χαμόγελο, ή να προβεί σε ένα χάδι! Λειτουργεί με τη τετράγωνη λογική, ακόμα και στον έρωτα, οπότε είναι πολύ προσεκτικός στην επιλογή του συντρόφου! Πρώτα πρέπει να νιώσει ασφάλεια και μετά οι χαρές, που για λίγο θα κρατήσουν!
Συμφεροντολόγος σύντροφος
Ναι, θα ερωτευτεί μια φορά στη ζωή του, όσο είναι νέος και δε ξέρει! Όμως από τη μια η έλλειψη χρόνου, από την άλλη οι φιλοδοξίες του, θα επιλέξει εκείνον τον σύντροφο που ίσως να έχει παρόμοιες ιδιαιτερότητες, ίσως και να’ναι η κόρη του αφεντικού ή ο γιός αντίστοιχα! Ο κοινωνικός του κύκλος αποσκοπεί να είναι τέτοιος, για να προκύψουν και τα ανάλογα τα τυχερά! Πιστός και ειλικρινής μεν, όμως γεμάτο το σεντούκι από τις χρυσές τις λίρες!
«Αμαρτωλό» παρελθόν!
Έχει ο Αιγόκερως και από αυτό, τι να κάνουμε τώρα! Ένοχα μυστικά, γιατί πώς θα αποκτήσει και ο ίδιος τις εμπειρίες του, για να έχει κάτι να μας λέει!; Η αλήθεια είναι πως είναι τόσο δεμένος με το παρελθόν του, που τον εμποδίζει να δει το μέλλον του! Οι απογοητεύσεις της ζωής τον κάνουν δύσπιστο, ψυχρό και απρόθυμο, να δει την άλλη πλευρά του νομίσματος! Οπότε αιωνίως κουβαλά ένα βάρος, που του αρέσει πολύ κατά βάθος, τρέφει το παρελθόν του, με κάθε τρόπο! 

ΓΑΜΟΣ
Γαμπρός/Νύφη με το ζόρι!

Δεν έχει χρόνο για αγάπες και έρωτας, προτιμά το προξενιό, ακόμα και στις ημέρες μας! Εννοείται πως θα πρέπει να υπάρχει προίκα, γιατί ένας γάμος, είναι σα μια μικρή επιχείρηση! Τι έχεις; Τι έχω; Να τα κιμιάσουμε, να φτιάξουμε μεγαλεία! Συνήθως ο σύντροφος που επιλέγει έχει ένα κοινωνικό status, έχει και μπαμπά βιομήχανο! Ναι μεν είναι πιστός, όμως δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά! Συμβιβαστικός γάμος, μυστικά ξεσπάσματα..! Όμως η ανεξαρτησία του πάνω από όλα! Τίποτα δε θα αλλάξει στο χρονοδιάγραμμα που έχει φτιάξει, απλά θα προσθέσει κάτι ακόμα! Δύσκολος σύντροφος.

ΣΠΙΤΙ
Ο αντικέρ οικοδεσπότης

Το σπίτι του Αιγόκερου συνήθως έχει ένα ύφος μιας άλλης εποχής! Επιδιώκει η φωλίτσα του, να θυμίζει κάτι από το παρελθόν, κάθε στοιχείο του, να αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας! Δε τσιγκουνεύεται στη περίπτωση αυτή, αντιθέτως επενδύει! Προτιμά πίνακες αξίας, έπιπλα ιδιαίτερα και μοναδικά, λατρεύει να τον θαυμάζουν για τις «κατακτήσεις» του! Όταν είναι έτοιμος, θα φροντίσει για ένα αξέχαστο σουαρέ! 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Καταπιεστικός συγκάτοικος

Φτιάχνει ο ίδιους τους κανόνες και τους τηρούν όλοι κατά γράμμα! Προσφέρει ότι έχει και δεν έχει, για να μορφώσει τα παιδιά του, για να μη λείψει τίποτα από το σπίτι, συνήθως είναι αυτός που λείπει όλη μέρα, ο παράξενος του σπιτιού όταν βρίσκεται εκεί! Οι απαιτήσεις του αυστηρές, βγάζει πρόγραμμα, δίνει κατευθύνσεις, θα γίνει το δικό του ο κόσμος να χαλάσει! Το κοινωνικό status επιβάλλεται να είναι αξιοζήλευτο!

ΧΩΡΙΣΜΟΣ
Ποιος χωρίζει;;;

Ένας Αιγόκερως όταν παντρεύεται κάνει επένδυση ζωής! Οπότε ο χωρισμός είναι εκτός πλάνου, εκτός κάθε σκέψης! Για να χωρίσει, θα πρέπει να συμβεί κάτι πολύ συνταρακτικό, τύπου ο σύντροφός του να είναι κάποιο άλλο πρόσωπο.. όμως θα πάρει πολύ χρόνο! Κάτι χρόνια για να είμαι ειλικρινής, μέχρι δηλαδή να επιθυμήσει να διώξει μακριά τη δυστυχία που βιώνει! Είναι σκληρό και βάναυσο συναισθηματικά για ένα τέτοιο ζώδιο, οπότε φανταστείτε πόσο χρόνο θα χρειαστεί και πόση αγάπη φυσικά, για να επανέλθει! Ένας στόχος πολύ δύσκολος!
Αποφασισμένος για όλα;
Εξαρτάται το όφελος! Όπως και να έχει το πράγμα, δε πρέπει να διαταραχθούν οι ισορροπίες στη ζωή του, ούτε συναισθηματικά, ούτε υλιστικά! Εδώ σκούρα τα πράγματα! Το δουλεύει το πράγμα, αθόρυβα, προετοιμάζεται, θέλει τον χρόνο του! Μια που θα μπει στη μάχη, μια που θα βγει νικητής! Ναι, είναι αποφασισμένος για όλα! 

ΕΡΓΑΣΙΑ
Τελειομανής

Και επειδή με τον εαυτό του είναι πιο αυστηρός, συνήθως του αρέσει να ξεκινά από το μηδέν, να ανεβαίνει σκαλοπάτι-σκαλοπάτι και για αυτό εργάζεται πολλές ώρες, παθιάζεται και δε τον νοιάζει τίποτα άλλο! Όταν φτάσει στον επιθυμητό στόχο, του ηγέτη, τότε επειδή γνωρίζει όλα τα βήματα, είναι απόλυτος, αυστηρός, συγκεκριμένος και τα λάθη τον ενοχλούν και σπάνια τα συγχωρεί! Η τελειότητα είναι το Α και το Ω! Η τύχη είναι πάντα προσωρινή, όσο γρήγορα έρχεται, τόσο εύκολα φεύγει, οπότε δύσκολα χαίρεται με τα εύκολα! Προτιμά το «αγαθά κόποις κτώνται»!
Ανταγωνιστικός
Στα κόκκινα το χάρισμα αυτό, είναι πολύ σκληρός και απόλυτος ανταγωνιστής και αν δε πετύχει τον στόχο του, δε το βάζει κάτω με τίποτα! Κανείς ποτέ δε γνωρίζει τα σχέδιά του, τον τρόπο που κινείται και επειδή λειτουργεί καθαρά με τη τετράγωνη λογική, η ψυχρή του όψη, δεν αφήνει περιθώρια να διαβάσουν τις σκέψεις του! Συνήθως δείχνει το μονοπάτι, αλλά εκείνος βαδίζει και σε ένα αόρατο, παράλληλο δικό του μονοπάτι! Το τέλος του δρόμου, είναι ένα, το θέμα είναι ποιος θα φτάσει πιο γρήγορα και πώς το κατάφερε αυτό! Του αρέσει να βάζει δύσκολους στόχους! Όταν τους πετυχαίνει από τη μια νιώθει πως του φεύγει ένα βάρος, από την άλλη όμως εκνευρίζεται και αγχώνεται απίστευτα, γιατί πρέπει να ανακαλύψει τον επόμενο στόχο, ο οποίος να φαντάζει και ολίγον ακατόρθωτος! Τότε η ζωή του αποκτά νόημα ξανά! 

ΧΡΗΜΑ 
Τσιγκούνης
Στη τύχη δε πιστεύει, αλλά μόνο στα χεράκια του, δηλαδή στη δουλειά, όλα με κόπο φτιάχνονται στη ζωή αυτή! Μπορεί να έχει πολλά λεφτά στην άκρη και πάλι να φέρεται σα να μην έχει! Ο φόβος και ο τρόμος του είναι να αδειάσει ο τραπεζικός του ο λογαριασμός! Συνεπώς εργάζεται σκληρά και φασούλι, το φασούλι, γεμίζει το σακούλι! Τέρμα υλιστής, μόνο για πάρτη του όμως! Το χρήμα ο ναός του! Αν και δε πιστεύει στο θέμα της τύχης, έχει το μικρόβιο του τζογαδόρου. Ένα καζίνο, λίγο στοίχημα, δε ξες ποτέ;
Ο «Πουαρό» της αγοράς! 
Πριν βγει στην αγορά θα κάνει την έρευνα του αιώνα! Προτιμά να ψωνίζει οικονομικά, όμως πρέπει από ποιότητα να είναι πρώτο πράμα! Στο φαγητό είπαμε, δε τσιγκουνεύεται καθόλου, αλλά στα ρούχα, θα δώσει κάτι παραπάνω προκειμένου να μείνει καιρό, άφθαρτο, μη πω αιώνια! Δηλαδή ένα ακριβό ζευγάρι παπούτσια, θα το πετάξει αφού τρυπήσει και θα το κλάψει κιόλας με μαύρο δάκρυ! 

Τι άλλο να γράψω για αυτά τα γλυκόξινα πλασματάκια; 💗

magicfariel

Φωτογραφία από Belinda Avila από το Pixabay