Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Ο Χρόνος.. λέει πάντα την Αλήθεια..!

..σκέφτομαι και παραμιλώ μονάχη..

Ο Χρόνος.. δεν έχει χρόνο για μυστικά! Ούτε ψέματα of course! Time is a traitor! The biggest of all! Με πιανς;;; 

Πριν καιρό είχαμε όλοι δουλειές! Δεν είχαμε τη πολυτέλεια του χρόνου, για να ασχοληθούμε με δεύτερες και τρίτες προτεραιότητες! 




Η πιο φθηνή δικαιολογία! Δεν έχω χρόνο!

Η εποχή όμως ήταν τέτοια, που άντε να γυρέψεις την αλήθεια από το ψέμα! Ποιος έχει τον χρόνο για κατασκοπείες.. ερωτικές; Κουβέντα κάνουμε τώρα, έτσι; Ποιος έχει τη διάθεση να πικραίνει τη καρδιά του, ενώ θα μπορούσε να κάνει κάτι πιο ευχάριστο για τον εαυτό του; Τέλος πάντων.. γέρασε το ξωτικό.. και ντε καταλαβαίνει.. κάπου το έχασα.. αλλά τώρα το έχω βρει! 😄 

Και ξημέρωσε η μέρα, που ο χρόνος έγινε πολύς! Τσα! Έκπληξη! 

Όταν κάποιος μας στεναχωρεί, μας πληγώνει τη καρδιά, τι μας λένε οι φίλοι;
- Θέλει τον χρόνο του, θα περάσει και αυτό! 

Όταν χωρίζουμε με τον σύντροφό μας, τι μας συμβουλεύουν; 
- Ο χρόνος είναι γιατρειά. Θα κλείσουν οι πληγές, σιγά-σιγά!

Όταν βιαζόμαστε, θέλουμε κάτι, εδώ και τώρα! Τι μας λένε οι τριγύρω;
- Κάνε υπομονή! Όλα θα γίνουν στην ώρα τους!
- Το καλό πράγμα αργεί να γίνει! 

Όταν αγωνιούμε για ένα μυστήριο συμβάν! Η κλασική ατάκα.. 
- Ο καιρός θα δείξει! 

Πόσα άλλα τέτοια πρέπει να αναφέρω για να πιάσετε το υπονοούμενο;

Ο Χρόνος λέει πάντα την αλήθεια! ⏳

Ρίχνει σιγά-σιγά ένα φως στη ψυχή μας, μας δείχνει κάθε μέρα από λίγο, γιατί ο χρόνος είναι άφθονος, δε βιάζεται, δεν έχει πού να πάει, είναι προσωπική υπόθεση του καθενός! 
Όσο ο καιρός περνάει ο Χρόνος κάνει το φως του πιο έντονο, πηγαίνει πιο βαθιά, έχει κατεύθυνση στη ρίζα του προβλήματος.
Ο Χρόνος γιατρεύει τη ψυχή με την αλήθεια. Ο Χρόνος ηρεμεί τις σκέψεις όταν αποδεχτούμε την αλήθεια. Ο Χρόνος μας βοηθά να ξεχαστούμε, να χαμογελάσουμε ανέμελα, να ονειρευτούμε, να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα!
Ο Χρόνος είναι μαγικός, είναι πολύτιμος, όταν εμείς τον θεωρούμε έτσι, κάποιοι την ατάκα « είναι χάσιμο χρόνου» μπορεί να την υποστηρίζουν καλύτερα! Ο καθένας όπως επιθυμεί για τον εαυτό του! 

Ο Χρόνος λέει πάντα την Αλήθεια.. 

 ..και βρήκα τον χρόνο μετά από πολλά χρόνια για να αποδεχτώ εκείνη τη μια αλήθεια που γυρεύω! Να περπατήσω σε έντονο ρυθμό, να θυμώσω με τον εαυτό μου, να ρίξω άγριο καβγά με τη πάρτη μου, σα τη τρελή, αλλά όσες φορές και αν μου συνέβη αυτό, η απάντηση ήταν και είναι πάντα μια. Η ίδια! 

- Αν ήθελε, είχε τον χρόνο! Δε του ήταν τίποτα! Είχε 365 ημέρες στη διάθεσή του, για να μου αφιερώσει έστω και 1 ώρα! Αν ήθελε! Δικαιολογία καμιά! Καμιά!

Δε φαντάζεστε για τι ανακούφιση λέμε! Πικρή, ξε πικρή η αλήθεια, είναι σαφώς πολύ καλύτερη, από τα ντεμί σεζόν, θέλει, δε θέλει το αγόρι! Δικαιολογία καμιά! Τίποτα! Απόλυτο το αποτέλεσμα, τέρμα αρνητικό, τελεία και παύλα, η επόμενη υπόθεση, παρακαλώ! 😅

Οπότε.. Τέλος Χρόνου; 

magicfariel

Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay