Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Το ξέρατε πως η Σελήνη είναι δορυφόρος της Γης και πως έχει τεράστια επιρροή επάνω μας; by F’Ariel!

Σκέφτομαι, σε δέκα μέρες θα έχουμε Νέα Σελήνη, που σημαίνει πως πάλι θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές, θα τα δώσουμε όλα, γιατί το σύμπαν ευνοεί τα νέα ξεκινήματα, τα δημιουργικά πνεύματα και
γενικώς, δίνει μια ώθηση ας πούμε.

Οι επιστήμονες λένε, πως η σελήνη δεν είναι πλανήτης, αλλά δορυφόρος της γης. Έχει τεράστια επιρροή επάνω μας, στα ζώα, στη φύση, σε οποιονδήποτε ζωντανό οργανισμό που υπάρχει.
Υποστηρίζεται πως δίχως τη σελήνη, δε θα υπήρχε η παλίρροια. Επίσης ανάλογα με τη φάση της, είναι και η διάθεσή μας.

Στον αστρολογικό μας το χάρτη, υπάρχει και η σελήνη η οποία ανάλογα με το πότε έχουμε γεννηθεί, την ώρα και το τόπο, αντιπροσωπεύεται και από ένα ζώδιο. Για παράδειγμα, έχω σελήνη στο Ζυγό! Ψυχρή και αδιάφορη κάπως έτσι δείχνω.. Έτσι όλοι μας κάπου την έχουμε και κάτι σημαίνει αυτό, για το χαρακτήρα μας και το ψυχικό μας τον κόσμο.

Η σελήνη μπορεί να μας «μιλήσει» για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που είχαμε ως παιδιά. Δηλαδή δίνοντας βάση, μπορούμε να κατανοήσουμε τα παιδικά μας τα χρόνια καλύτερα και να εξηγήσουμε συμπεριφορές ανάλογα με τα γεγονότα που έχουν συμβεί στο καθένα μας ξεχωριστά. Σχετίζεται στενά με τις συναισθηματικές μας τις αντιδράσεις, τις ρίζες μας, το παρελθόν μας και τις συνήθειες που αποκτήσαμε ως παιδιά.

Ως ενήλικες πλέον, η σελήνη επηρεάζει την οικογενειακή μας τη ζωή. Και είναι το κλειδί για να κατανοήσουμε τη σχέση που έχουμε με την οικογένειά μας και πώς να φτιάξουμε τη ζωή μας. Ουσιαστικά αποκαλύπτει τη προσωπικότητα μας, τη φύση μας, το ένστικτο που κρύβουμε μέσα μας, τη συμπεριφορά μας.

Για παράδειγμα,

Τα άτομα που έχουν Σελήνη στα ζώδια της Γης, (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως), δύσκολα εκφράζονται και είναι προσωπικό κατόρθωμα και μεγάλη πρόκληση η ατομική έκφραση.

Στα ζώδια του Νερού, (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες) τα άτομα είναι ευαίσθητα με διάθεση ευμετάβλητη.

Οι προσωπικότητες που έχουν Σελήνη στα ζώδια του Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος), είναι συνήθως, ψυχρές και αδιάφορες.

Και τέλος στα ζώδια της Φωτιάς, (Κριός, Λέων, Τοξότης), εκφράζουν με άνεση τα συναισθήματά τους.

Και λίγο πιο αναλυτικά..

Τα άτομα που έχουν Σελήνη στο:

Κριό
Είναι άτομα που γουστάρουν τη περιπέτεια και το κυνήγι. Η συμπεριφορά τους είναι πολύ εγωιστική και συνήθως πληγώνει. Όταν ενδιαφέρονται για κάτι, το κατακτάνε και μετά αδιαφορούν.

Ταύρο
Είναι άτομα απόλυτα, αποφασιστικά που αποζητούν την ασφάλεια σε όλο της το μεγαλείο. Δε ξεκολλάνε εύκολα από το παρελθόν, τις συνήθειές τους και η αντίληψη που έχουν είναι λίγο παλαιών αρχών.

Δίδυμο
Πολύ έξυπνα τα άτομα που έχουν σελήνη σε αυτό το ζώδιο. Είναι συγκεκριμένοι, σαφείς, άμεσοι και όταν χρειάζονται τη πληροφορία, θα κάνουν τις σωστές ερωτήσεις, για να λάβουν τις σωστές τις απαντήσεις. Είναι σκληροί και αδιάφοροι!

Καρκίνο
Εδώ γίνεται κάτι το μαγικό. Η σελήνη είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου αυτού, που σημαίνει δυνατή επιρροή. Τα άτομα αυτά έχουν έντονη διαίσθηση και πολύ δυνατό ένστικτο. Δύστροποι χαρακτήρες με ποικίλα και έντονα συναισθήματα.

Λέων
Τυχερά τα άτομα που έχουν σελήνη στο ζώδιο αυτό. Δημιουργικά, με πνεύμα, φαντασία και ενθουσιασμό. Σε οτιδήποτε προκύψει παίρνουν τα ηνία, είναι ικανά και πετυχαίνουν. Τελειομανής, με τα φώτα της δημοσιότητα πάντα επάνω τους.

Παρθένο
Η σελήνη στο ζώδιο αυτό δε κάνει τίποτα το ιδιαίτερο. Πρακτικά και λογικά τα άτομα, δίχως καμία συναισθηματική επιρροή. Δε παρασύρονται εύκολα και δε γοητεύονται από τις επιφανειακές τις σχέσεις. Η επικοινωνία, είναι το κλειδί και το ένστικτο.

Ζυγό
Τα άτομα αυτά φαίνονται αδιάφορα. Κάνουν καλά τους «πυροσβέστες», δηλαδή σε δύσκολες στιγμές, εκεί που οι άλλοι τις κόβουν, εκείνοι έχουν τη δύναμη να ηρεμίσουν τα πνεύματα μονομιάς. Δεν ενδιαφέρονται για τα συναισθήματα των άλλων.

Σκορπιό
Τι να πω.. πάλι.. Τα άτομα που έχουν σελήνη στο ζώδιο αυτό, ζουν για το σεξ αλλά με το πιο περίεργο τρόπο. Δηλαδή λατρεύουν τις μυστικές τις σχέσεις και κάνουν άλλα κόλπα. Γεμάτοι από πάθος ικανοποιούν τη κάθε σεξουαλική τους επιθυμία.

Τοξότη
Είναι άτομα που παντρεύονται πολύ δύσκολα. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία πάνω από όλα. Φοβούνται το γάμο, όσο τίποτα άλλο. Λατρεύουν τις ελεύθερες τις σχέσεις, τη ποικιλία και το group sex! Η εκκλησία, όχι το αγαπημένο τους το μέρος.

Αιγόκερω
Τα άτομα αυτά είναι απόμακρα, υπερόπτες και δύσκολα περνούν απαρατήρητα. Έντονες προσωπικότητες, όμως πολύ γκρινιάρηδες. Πολύ κλάψα και κακομοιριά για τα απλά καθημερινά τα πράγματα. Έχουν κρύο χιούμορ που τσακίζει κόκαλα!

Υδροχόο
Τα άτομα αυτά είναι πολύ λαμπερά, άκρως γοητευτικά και πανέξυπνα. Δεν εκδηλώνονται εύκολα, αργούν πολύ και αυτό δημιουργεί ένα μυστήριο. Δε τους αντιστέκονται εύκολα. Όμως οι απρόβλεπτες συμπεριφορές παραμένουν..

Ιχθύ
Εδώ έχουμε μια αρρωστημένη σχέση. Τα άτομα που έχουν σελήνη στο ζώδιο αυτό, είναι μάγοι. Η διαίσθησή τους το καλύτερο και το πιο δυνατό όπλο τους. Συνεχώς στο κόσμο τους, παθιάζονται με το οτιδήποτε. Τους παρεξηγούν εύκολα, όμως δε τους ξεγελούν.!

magicfariel@gmail.com