Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

«Σίγαση».. μια σύγχρονη θεραπεία!

Μέρες σκέφτομαι τη λέξη αυτή! Ασήμαντη αλλά πόσο πολύ σημαντική! Σίγαση.. τι έρχεται στο μυαλό σας; Μήπως η ησυχία; Η ηρεμία; Η γαλήνη ίσως; 

Κάθε μέρα «βομβαρδιζόμαστε» από πολύ φασαρία! Κάνει θόρυβο εκεί έξω, αμάξια, σειρήνες, φωνές. Όμως και μέσα στο σπίτι κάνει φασαρία, μια τηλεόραση που μόνο «σκούζει»! Ένα ραδιόφωνο κολλημένο σε ένα σταθμό, απλά έτσι για να εκπέμπει! Συναγερμοί μες στη νύχτα, μεγάλη η ταραχή.. Το ξέρατε πως ο αέρας ταξιδεύει τη μουσική; Πόση φασαρία; Πόση; 

Μπες στο τηλέφωνο, τσέκαρε τα social media, κάνε τον «κατάσκοπο», στείλε κανά μήνυμα, απάντησε και κάποιο άλλο. Άνοιξε υπολογιστή, σέρφαρε στα πάντα όλα, άλλη φασαρία από εκεί! Το outlook, είναι η έκπληξη της ημέρας! Τα μηνύματα βροχή, άσχετα, σχετικά, όλα στον κουβά! Έχουμε γίνει όλοι διπλωμάτες χαχα.. Η ταραχή όμως πάντα η ίδια. Φωνάζουν, απαιτούν, έχουν ύφος και πάντα δίκιο. Μήπως χτύπησε κάποια καμπάνα στον εγκέφαλο μέσα; 

Σίγαση, κάθε μέρα τη λέξη αυτήν, την αγαπώ και πιο πολύ! Δεν τη λέω μόνο, την πράττω κιόλας! Σίγαση στις δυσάρεστες ειδήσεις, σίγαση στους δυσάρεστους ανθρώπους, σίγαση στα social media, σίγαση στην τηλεόραση, σίγαση σε οποιονδήποτε θόρυβο, που με ενοχλεί και μπορώ να διαχειριστώ! Η τηλεόραση δεν ανάβει πια τα βράδια, ούτε βρίσκεται καν στην πρίζα! Εγώ κάνω κουμάντο σε αυτό! 

Έφυγα για ένα τριήμερο, πήρα όντως τα βουνά, τι τέλεια που ήταν! Ηρεμία, βουνό και θάλασσα, το απόλυτο φάρμακο! Καταπράσινες πεδιάδες παρέα με το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού! Ηρέμησε η ύπαρξή μου όλη. Αφέθηκα στις φυσικές ομορφιές της Γης, πουθενά φασαρία, η σίγαση ούτε καν προς επιλογή. Το σκηνικό από μόνο του, ήταν η απόλυτη σίγαση! Πόσο τυχεροί όσοι ξέφυγαν από τη νέα εποχή και παρέμειναν όπως παρέμειναν.. old school και βάλε! Ήρεμη ζωή.. άλλα τα άγχη. Simplicity.. απλότητα. 

Μπορεί να φταίει ο Άρης στον Ταύρο, που έχω κάνει βουτιά στο κόκκινο, ένα χρώμα που δε μου αρέσει και τόσο, μου προκαλεί υπερένταση μεγάλη, ίσως και επιθετικότητα χαχα.. είμαι τέρμα Ταυρίνα λέμε! Θέλω πραγματικά να κάνω αυτό που λέει το τραγούδι το φοβερό και τρομερό, Shed my skin – D*Note! Αναφέρομαι στα λόγια, γιατί μόνο για χορούς και ραβαΐσια δεν είμαστε! 

Σίγαση, είναι ένα είδος αποθεραπείας. Ηρεμεί το μυαλό, όταν το τηλέφωνο είναι κλειστό, όταν δε βλέπεις κάποια ταινία, από οποιαδήποτε συσκευή, όταν η κοινωνικότητά σου, έχει ταμπέλα “We are closed”. Δεν είμαστε διαθέσιμοι όλη την ημέρα για τον οποιονδήποτε. Οι ώρες κοινού ας είναι περιορισμένες. Ή και καθόλου, τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό στο socializing! Το πολύ από τα πάντα, φέρνει δυσαρέσκεια, ίσως και εκνευρισμό, ένα αδικαιολόγητο μπούχτισμα, της νέας, σύγχρονης και πολύ γουάου εποχής! 

Σίγαση.. είναι επιλογή μου, να πατήσω το Mute, όταν με ενοχλεί ένα πρόσωπο, η μια κατάσταση! Είναι επιλογή μου, να είμαι εξαφανισμένη, προτιμώ τη γαλήνη από το χάος! Είναι επιλογή μου, να μη με νοιάζουν τα πάντα όλα! Σίγαση.. εμείς πατάμε το κουμπί! Ευκολάκι.. 

Με πιάνετε τι σας λέω;

φιλάκια

magicfariel

Φωτογραφία από Leohoho από το Pixabay