Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Ζώδια: Ο Ερμής εξιτάρει τις σκέψεις μας! by MagicF’Ariel..

Ο Ερμής όπως γνωρίζουμε είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας. Είναι αυτός που μας βοηθά στο πώς θα αντλήσουμε τις πληροφορίες που μας ενδιαφέρουν και στο πώς θα τις μεταδώσουμε. Ανάλογα με το πού βρίσκεται ο Ερμής στον αστρολογικό χάρτη του καθενός από εμάς, φανερώνεται η προσωπικότητά μας, η ευστροφία μας, ακόμα και το πόσο ευφυείς είμαστε. 





Όταν ο Ερμής βρίσκεται σε ένα ζώδιο της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) η σκέψη του ατόμου λειτουργεί πρακτικά. Η τετράγωνη λογική είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους, αφού πρώτα τη φιλτράρουν μέσα από τις πιο βασικές αισθήσεις τους. Συνήθως την όσφρηση, την αφή και τη γεύση. 

Όταν ο Ερμής βρίσκεται σε ένα ζώδιο του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες) η σκέψη του ατόμου είναι ολίγον φευγάτη, μιας που η φαντασία καλπάζει, μιας που τα όνειρα είναι πιο πιστευτά από τη σκληρή πραγματικότητα. Οι οραματιστές της παρέας! Οι ευαισθησίες τους καθοδηγούν τη λογική.. και ας είναι όλα ένα ψέμα. 

Όταν ο Ερμής βρίσκεται σε ένα ζώδιο του Αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) η σκέψη του ατόμου είναι πανέξυπνη, άμεση και πολύ μπροστά για τα δεδομένα της εποχής. Μια ματιά χρειάζονται μόνο και δυο κουβέντες, για να συλλέξουν αμέτρητες πληροφορίες και μόνο όσες τους ενδιαφέρουν! Τα ζώδια του Αέρα έχουν υψηλή νοημοσύνη και ξεχωρίζουν!

Όταν ο Ερμής βρίσκεται σε ένα ζώδια της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) η σκέψη του ατόμου είναι πρωτοποριακή, μιας που γρήγορα αντιλαμβάνονται τις πληροφορίες που λαμβάνουν, τις επεξεργάζονται στο πι και φι, βγάζουν άμεσα το συμπέρασμα που γυρεύουν! 

Ο Δίας και ο Ουρανός, είναι πλανήτες «κλειδιά»! Όποιος έχει κοντά στον Ερμή έναν από τους δυο ή και τους δυο, είναι πολύ τυχερός. Είναι πανέξυπνος, από αστρολογικής άποψης, βεβαίως-βεβαίως! Το μυαλό δουλεύει συνεχώς, οραματίζεται σχέδια από εκείνα τα ακατόρθωτα, δε στερεύει ποτέ από αισιοδοξία και η αποτυχία δε τους πτοεί, αντιθέτως τους πεισμώνει, για εκείνο το ξανά μανά από την αρχή και τι έγινε; Ο Ουρανός είναι αυτός που μοιράζει πρωτοπόρες σκέψεις, ακραίες πολλές φορές, αποτελεσματικές σε κάθε περίπτωση!

Για να δούμε ο Ερμής σε κάθε ζώδιο τι κάνει; Πώς εξιτάρει τις σκέψεις μας, πώς τις ισοπεδώνει κιόλας! 

Κριός
Όταν κάποιος έχει Ερμή στον Κριό, στροφάρει γρήγορα ο εγκέφαλος και του αρέσουν τα δύσκολα project! Μη του ζητήσετε μόνο να διαβάσει τα ψηλά τα γράμματα! Προσπερνάει τη θεωρία και μπαίνει στην πράξη. Τολμηρός!

Ταύρος
Όταν κάποιος έχει Ερμή στον Ταύρο, είναι λίγο τα ζώα μου αργά! Δουλεύει μεν ο εγκέφαλος, αλλά ως εξονυχιστικός επεξεργαστής δεδομένων, θέλει το χρόνο του. Βαριέται τις πολλές τις συζητήσεις, θέλει να παράξει έργο!

Δίδυμος
Όταν κάποιος έχει Ερμή στον Δίδυμο, είναι φουλ στις χαοτικές τις σκέψεις! Βρίσκει την άκρη του νήματος, τη χάνει κιόλας, γιατί ανακάλυψε μια πιο τέλεια ιδέα. Ρουφάει τα νέα δεδομένα αστραπιαία! Η επανάληψη τον «σκοτώνει»..

Καρκίνος
Όταν κάποιος έχει Ερμή στον Καρκίνο, δε ξεχνάει ποτέ τίποτα! Το μυαλό του είναι σαν μια αρχειοθήκη ετών! Κουλτουριάρικες οι σκέψεις, αποζητά την ουσία, το βαθύτερο νόημα! Μη του πεις να κολλήσει τα κομμάτια του πάζλ!

Λέων
Όταν κάποιος έχει Ερμή στον Λέων, κάνει σενάρια συνήθως καταστροφικά! Όσο πιο πολύ πόνο έχει η ιστορία στο μυαλό του, άλλο τόσο παθιάζεται! Επιμένει στις απόψεις του, μη του πείτε όμως να κάνει τον κατάσκοπο!

Παρθένος
Όταν κάποιος έχει Ερμή στην Παρθένο, είναι συνήθως ευφυής. Αποζητά πάντα χειροπιαστές αποδείξεις, αναλύει κάθε στοιχείο που έχει, δεν υφίσταται το what if! Τις αμπελοσοφίες τις αποφεύγει επιδεκτικά! Αποζητά ντοκουμέντα!

Ζυγός
Όταν κάποιος έχει Ερμή στον Ζυγό, είναι ο απόλυτος ερευνητής, μιας που το μυαλό του αποζητάει ιδέες από διαφορετικά άτομα για ένα πρόβλημα, που θα λύσει μόνο εκείνος! Τον εξιτάρει η αντίληψη του καθενός! Μη του πείτε μόνο να βρει τη λύση μόνος του! Βαρέθηκε κιόλας..

Σκορπιός
Όταν κάποιος έχει Ερμή στον Σκορπιό, το μυαλό του, οι σκέψεις του, όλη του η ύπαρξη βρίσκεται σε άλλο level! Τηλεπαθητικά χαρίσματα, έντονη διαίσθηση, είναι παντού! Τον εξιτάρει το μυστήριο. Βαριέται τους δήθεν!

Τοξότης
Όταν κάποιος έχει Ερμή στον Τοξότη,
είναι συνήθως σαν τον Indiana Jones! Βιβλία, εξερευνήσεις, ανασκαφές, περιπέτεια, εμπειρία και γνώση! Αποφεύγει τα τι και τα πώς! Οι παράξενες ιδέες είναι το Α και το Ω στο ταξίδι αυτό!

Αιγόκερως
Όταν κάποιος έχει Ερμή στον Αιγόκερω,
λειτουργεί πάντα με την τετράγωνη λογική. Σχεδιάζει, φτιάχνει πλάνα, έχει μυαλό για σκάκι. Όλες οι κινήσεις καλά μελετημένες με σκοπό την πρόοδο, την άνοδο, την επιτυχία. Τα πειράματα του προκαλούν πονοκέφαλο!

Υδροχόος
Όταν κάποιος έχει Ερμή στον Υδροχόο,
έχει ταξιδέψει στο μέλλον, ξέρει! Μυαλό που πάντα σκέφτεται χιλιάδες βήματα μπροστά, που έχει δει το όνειρο. Βαριέται το τι συνέβη κάποτες; Ξετρελαίνεται για το άγνωστο!

Ιχθύες
Όταν κάποιος έχει Ερμή στους Ιχθύες,
έχει μυαλό για παραμύθια! Μπορεί να είναι ένας συγγραφέας, ή ποιητής, ή ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις. Φτιάχνει ο νους παραμύθια και το άτομο ζει μέσα από αυτά. Βαριέται το ένα και ένα κάνουν δυο!

magicfariel

Φωτογραφία από Alexa από το Pixabay