Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

“..Only Love Can Make a Memory..”

..τι τραγούδι, τι στίχοι, τι συναίσθημα, τι αγάπη..

“Only love can make a memory
Only love can make a moment last
You were there and all the world was young
and all it's songs unsung
and I remember you then,
when love was all, all you were living for,
and how you gave that love to me..”

..το άκουσα, σε εκείνη τη ταινία..
«Η κόρη του Μιστράλ»
Αξεπέραστη, σε όλα τα επίπεδα!

Ακόμα και αυτή η ιστορία, ήρθε να μας πει, πόσο άδικη είναι η ζωή! Αλλού να αγαπάς και αλλού να κοιμάσαι! Τα ψέματα, σε τι κακό μας οδηγούν! Η υποκρισία, πόσο φθείρει τη καρδιά μας! Οι λάθος επιλογές, αιώνιο βάσανο!

Ο Μιστράλ, ένας ζωγράφος, ένας φτωχός, καλλιτέχνης, που γνώρισε τον έρωτα της ζωής του, τον έζησε, τον λάτρεψε και το πέταξε, γιατί οι φιλοδοξίες του ήταν μεγαλύτερες! Το χρήμα, για ακόμα μια φορά πρωταγωνίστησε! Νίκησε τη καρδιά! Νίκησε την αθωότητα! Έφερε τη δυστυχία! Γιατί, επέλεξε, να είναι με εκείνη τη πλούσια! Πόση δυστυχία μοίρασε αυτός ο άνθρωπος? Σε δυο γυναίκες, σε δυο σπιτικά, μοιρασμένος αιώνια, όμως οι φιλοδοξίες, φιλοδοξίες!

Μπορεί να διάλεξαν ξεχωριστούς δρόμους, μπορεί να έζησαν διαφορετικές ζωές, όμως οι μοίρα δε τους άφησε έτσι! Τους έφερε ξανά και ξανά αντιμέτωπους, γιατί αυτό ήταν το σωστό! Εκείνο το βλέμμα, εκείνο το συναίσθημα, εκείνο το πάθος, όσα χρόνια και αν πέρασαν, ήταν πάντα το ίδιο! Γιατί εκείνη η αγάπη, ήταν αθώα, ήταν αληθινή, ήταν για πάντα, μόνο που εκείνος, τα σταμάτησε όλα. Γιατί?? Γιατί?? Γιατί??

Πόσες ευκαιρίες τους έδωσε ο χρόνος? Να είναι ξανά μαζί! Να πει επιτέλους αυτός την αλήθεια! Να παραδεχθεί τα λάθη του? Να καταρρίψει τη ψευδαίσθηση της επιτυχίας, αφού και αυτός μόνος ήταν, με εκείνες τις σκέψεις, του “What if..”

Πόσο θα σε συγχωρέσει το σύμπαν? Πόσο θα κατανοήσει τη σκληρή τη καρδιά σου? Πόσο θα σου επιτρέψει να παίξεις με τα συναισθήματα των άλλων..?? Πες μου πόσο και θα το καταλάβω.. Και εδώ έρχεται το τραγούδι αυτό.. Αυτό το μοναδικό το άσμα.. που βάζει τη σφραγίδα του και λέει, ότι μόνο η αγάπη μπορεί να δημιουργήσει μια ανάμνηση.. μόνο η αγάπη, μπορεί να τη κρατήσει αυτή την ανάμνηση.. τίποτα άλλο!!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή αυτή, η αγάπη όμως πάντα θα είναι αγάπη..

magicfariel