Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Η Γυναίκα στα δυο άκρα της Γης!!

Ξημέρωσε, είμαι τυχερή, ακόμα ζω και είμαι ελεύθερη! Να πω τη γνώμη μου δυνατά, να ντυθώ όπως θέλω, να επιλέξω τι θα κάνω σήμερα!

Είμαι ακόμα πιο τυχερή, γιατί έχω
ακόμα τη δουλειά μου, τους αγαπημένους μου ανθρώπους δίπλα μου κάθε μέρα, είτε είναι φίλοι, είτε γνωστοί, είτε συνάδελφοι!

Κοιτάζω γύρω μου και έχει ξημερώσει μια απίστευτη ημέρα, ένα γλυκό πρωινό, ο ήλιος είναι κάπου εκεί και ανεβαίνει σιγά-σιγά, τα πουλάκια κελαηδούν αμέριμνα, κάπου χωμένα στα δέντρα μέσα και εγώ, πίνω το καφέ μου και σκέφτομαι.. 


Πόσο τυχερή είμαι, που ακόμα ανασαίνω, που ακόμα έχω το δικαίωμα της αγάπης και του έρωτα.. Και δε φοβάμαι να το πω, γιατί έτσι νιώθω, αυτή τη στιγμή και κάθε μέρα!

Χτυπάει μια καμπάνα, είναι πρωί ακόμα και μου θυμίζει, ότι είμαι Χριστιανή, ότι δε πηγαίνω στην εκκλησία, αλλά μέσα μου υπάρχει μια πίστη. Σε κάτι καλό και ας μη το προσδιορίσω..

Θρησκεία, μυστήρια λέξη.. Η ιδέα όμως είναι μια! Πιστεύουμε σε κάτι καλό, ανώτερο από εμάς, που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους στη γη αυτή.. Ας μη βάλουμε τίτλο σε αυτό!!

Και εδώ με πιάνει η ψυχή μου.. Γιατί αυτή η γυναίκα, που έγινε Χριστιανή, πρέπει να πεθάνει??? Για τον άντρα της το έκανε αυτό, για την οικογένειά της, για το παιδί της! Ανθρωπιά λέγεται αυτό, αγάπη, ομορφιά ψυχής! Ήξερε και το τόλμησε! Άκρως συγκλονιστικό, για τα δικά μου δεδομένα! Παρακολουθώ τις ειδήσεις με το στόμα ανοιχτό και αναρωτιέμαι, τι είναι αυτά που ακούω? Τι απόψεις υπάρχουν στο κόσμο αυτόν? Τι γίνεται εδώ πέρα???

Η πίστη είναι ωραία, όταν μας κάνει καλύτερους ανθρώπους! Ο φόνος, γιατί για κάτι τέτοιο πρόκειται, δεν γράφεται πουθενά!! Η στέρηση της μάνας, από το παιδί, άνευ λόγου και αιτίας, δε το έχω διαβάσει κάπου!
Συγκλονίζομαι ακόμα περισσότερο που βλέπω τη γυναίκα αυτή να χαμογελάει, τι δύναμη θέλει αυτό? Πόσο όμορφη και λαμπερή ήταν στις φωτογραφίες και πώς τη κατάντησαν..?? Αν δεν έδινα εχθές το βράδυ μεγαλύτερη προσοχή στη τηλεόραση, θα νόμιζα πως πρόκειται για μια ταινία, από το παρελθόν!!

Και σκέφτομαι, είμαι μια γαϊδούρα! Εγώ κάθομαι αμέριμνη στο σπιτάκι μου, αντιδρώ σε οτιδήποτε δε μου αρέσει, σηκώνω μπαϊράκι, που λένε και στα περπατημένα και πάει λέγοντας το πράγμα! Πω-πω, ντροπή μου! Πρέπει να βελτιωθώ, ως άνθρωπος περισσότερο, είμαι κακό κορίτσι, πολύ κακό κορίτσι!

Σοκάρομαι ακόμα περισσότερο με τα γεγονότα στην Ινδία! Μα τόσες κάψες έχουν εκεί πέρα όλοι αυτοί?? Τι γίνεται?? Το ξέρουμε ότι δε φταίει πάντα ο βιαστής, όμως η περίπτωση του κόσμου αυτού, έχει ξεφύγει εντελώς! Τι φταίνε οι γυναίκες αυτές, επειδή λόλεψαν οι άντρες εντελώς!! Και αντί να γίνει παραδειγματική τιμωρία, γιατί στη τελική ο καθένας θέλει να σώσει το τομάρι του, τους χαϊδεύουν και τα αυτιά?? Μετά γιατί ο απλός ο κόσμος να μη πάρει το νόμο στα χέρια του? Πιο το όφελος από μια τέτοια στάση? Η πορνεία ας πούμε? Δε γίνεται ξαφνικά να ξεχύθηκαν στο δρόμο, έτσι όλους μαζί τους τσίμπησε η μύγα..??
Μήπως είναι ένας τρόπος για να φοβηθεί η γυναίκα, να σταματήσει να μορφώνεται, να κλειστεί στο σπίτι της και να αλλάξουν πάλι τα δεδομένα..?? Προσπαθώ να καταλάβω, αλλά δε μπορώ!

Και εγώ φοβάμαι να κυκλοφορήσω τα βράδια μόνη στην Αθήνα, βέβαια αναλόγως και τη περιοχή, αλλά όχι δε τρέμει η ψυχή μου, μήπως ξαφνικά βρεθώ σε group sex στου πουθενά!

Πόσο διαφορετικοί είναι οι κόσμοι μας! Ενώ όλοι ζούμε στον ίδιο το πλανήτη, όλοι πάνω κάτω τα ίδια πράγματα κάνουμε, γιατί να υπάρχουν τέτοιες διαφορές, τόσο έντονες! Δε λέω, η γυναίκα πλέον έχει αλλάξει, είναι πιο δυναμική, πιο δραστήρια, πιο ανεξάρτητη, πιο έξυπνη και αυτό σίγουρα την έχει επηρεάσει ως μάνα, ως σύντροφο, ως μια απλή γυναίκα! Κάπου έχει ξεφύγει το πράγμα, δεν αντιλέγω, όμως ως άνθρωπος, εξελίχθηκε, προχώρησε, απέκτησε τα δικαιώματά της δίκαια και με το σπαθί της! Έχει άποψη, δυνατή και σοβαρή!
Γιατί στην άλλη άκρη της γης, να συμβαίνει το αντίθετο? Γιατί τόση κακομεταχείριση, καταπίεση και την έχουν στο σημείο μηδέν? Εντάξει, θα συμφωνήσω, ο άντρας είναι άντρας, είναι ο αρχηγός όλων και μου αρέσει αυτό πολύ! Ναι εκείνος πρέπει να κρατάει τα μπόσικα, αυτό είναι το σωστό! Όμως ανέβασέ την, λίγο πιο πάνω. Ως τη μέση! Και εκεί καλά είναι! Πού είναι το παράξενο??

Τι γίνεται στο Κόσμο αυτόν?? Τι…???

magicfariel