Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ο Χορός Θεραπεύει Ψυχές..!!!

Ο χορός στα παλιά τα χρόνια, ήταν μαγικός! Και σήμερα το ίδιο είναι, όμως έχει μια διαφορετική έννοια, από τότε! Ο σκοπός ήταν ο άνθρωπος να εναρμονιστεί με το φυσικό του περιβάλλον! Αυτό συμβαίνει ακόμα και σήμερα, όταν
διασκεδάζουμε, όταν χορεύουμε εκεί στα club και οπουδήποτε υπάρχει μουσική! Ξαφνικά νιώθουμε μια αρμονία με το περιβάλλον, με τους άλλους ανθρώπους και ο ρυθμός είναι αξεπέραστος εκείνη τη στιγμή!

Ας φανταστούμε μια φυλή, όταν χορεύει, βρίσκεται σε έκσταση και με αυτό τον τρόπο έρχεται σε επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων!
Οι μάγοι, έτσι τους αποκαλούν θεραπεύουν με τελετουργικούς χορούς, γιατί έτσι βελτιώνεται ο ψυχικός κόσμος του χορευτή!

Με το Χορό, νιώθουμε, ότι ανήκουμε κάπου, σε μια ομάδα, που τελικά όπως διαπιστώνω, είναι και ο βασικός στόχος! Είναι πολύ ωραίο, να νιώθει κανείς ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι, με τα ίδια κοινά ενδιαφέροντα, με τις ίδιες ανάγκες έκφρασης, που κατά βάθος έχουν τις ίδιες επιθυμίες μεταξύ τους και πολλά κοινά όνειρα!
Θεραπεύει ανθρώπους με ψυχικές διαταραχές, διανοητικά καθυστερημένα άτομα, αυτιστικά παιδιά και τους κλειστούς και απομονωμένους τύπους! Μετά από μια εγχείρηση συνιστάται, για τη βελτίωση της κινητικότητας!

Το σημαντικότερο όμως από όλα, είναι ότι νιώθεις ότι ανήκεις σε μια ομάδα!
Η αίσθηση αυτή είναι το καλύτερο γιατροσόφι!!

Τώρα που ξέρεις, θα βγεις να χορέψεις απόψε?? Θα με πάρεις μαζί σου..??

magicfariel