Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Σύμβουλος Γάμου.. Σοβαρά..??

Το ακούσαμε και αυτό σήμερα! Αφού έφτασε και αυτή η μόδα στην Ελλάδα μας, ποιος τη χάρη μας.. Τώρα θα σωθούν περισσότερα ζευγάρια, όχι γιατί αγαπιούνται, αλλά γιατί
το είπε η Σύμβουλος Γάμου..!!

Δεν αντιλέγω, σίγουρα κάνει τη δουλειά της, όμως η ίδια, πού βρίσκεται στη προσωπική της ζωή? Έχει λύσει όλα της τα θέματα, που μπορεί να ασχοληθεί και με των άλλων? Εκείνη δεν είναι άνθρωπος, με αδυναμίες και λάθη? Είναι τόσο τέλεια, που έχει και τη κάθε λύση στο τσεπάκι..??

Ένα παντρεμένο ζευγάρι, έχει αμέτρητα θέματα να αντιμετωπίσει, προσωπικά και κοινά, που φτάνει η στιγμή, του .. «..Δε βαριέσαι..» και εκεί ξεκινάει το κακό!



 Η καθημερινότητα, είναι ότι χειρότερο για μια σχέση, είτε υπάρχει η βέρα, είτε όχι! Η μια περίπτωση είναι σε πιο δύσκολη θέση, αφού ο τίτλος της δέσμευσης αυτής, καταντάει καταναγκαστικός, καταπιεστικός και σύρει μαζί του υποχρεώσεις άνευ προηγουμένου, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν και τα παιδιά στη μέση!

Η άλλη περίπτωση, το μόνο που έχει να κάνει, είναι αν δε του αρέσει η κατάσταση, εάν δε φτιάχνει, να πάρει το δισάκι του και δρόμο!!

Δεν είναι η φυγή λύση, αφού και άλλο σύντροφο να βρούμε, πάλι τα ίδια θα ξεκινήσουν, γιατί όλα θέμα χρόνου είναι και συνήθειας!

Άρα τι είναι αυτό που ψάχνουμε, κατά βάθος?? .. «.. να μου πει κανείς, γιατί ακόμα προσπαθώ να μάθω..»

Ο καθένας μέσα του γνωρίζει το πρόβλημα απλά είναι τόσο πολύ κουρασμένος, για να εξηγήσει τι συμβαίνει! Ακόμα περισσότερο βαριέται να αναλύσει το πρόβλημα και να ψάξει να βρει τη λύση! Συμβιβάζεται είναι ίσως πιο εύκολο και πιο ανώδυνο, αφήνει τη κατάσταση να βαλτώσει και ξαφνικά ή φεύγει, ή ξυπνάει δίπλα σε ένα άγνωστο σύντροφο!

Η αλήθεια είναι ότι αλλιώς τα φανταζόμασταν και αλλιώς προέκυψαν, αφού το οικονομικό είναι πάντα μια πολύ σοβαρή αιτία, για να ξενερώσει κανείς και να θέλει να επιστρέψει στα ανεξάρτητα μονοπάτια, εκείνα τα μοναχικά, που εκεί έχει να κάνει μόνο με τον εαυτό του και κανέναν άλλον!

Τι μπορεί εδώ πέρα να μας πει η κα. Σύμβουλος? Να κάνουμε οικονομία? Να στερηθούμε ακόμα περισσότερα? Ή να μοιραστούμε ακόμα και το τελευταίο μας φραγκάκι, για να νιώσει ο άλλος ακόμα καλύτερα..?? Σοβαρά? Και μετά Εγώ πώς θα νιώσω ωραία.. Άφραγκη αλλά με σύντροφο!! Μπα.. προτιμώ μόνη και με γεμάτο το πορτοφόλι..!@

Καταλήγω, ότι ναι είναι δύσκολες οι σχέσεις, όλες οι σχέσεις, όμως μόνο η καρδιά μπορεί να μας καθοδηγήσει στο σωστό δρόμο! Για τους άλλους μπορεί να μην είναι, όμως ούτε αυτό έχει σημασία!

"..Καμία συμβουλή, κανένας ειδήμων, δε μπορεί να με κάνει να σε αγαπήσω ξανά, να σε ερωτευθώ ξανά, να κάνω όνειρα μαζί σου πάλι από την αρχή… Κρύωσε η καρδιά, γκρίζαρε το μυαλό και ότι και να μου λέτε τώρα… έχω ήδη φύγει.. απλά θέμα χρόνου είναι.."

magicfariel