Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τα Φυτά & Η Μαγεία τους.. σε μια άλλη εποχή!

Μια φορά και ένα καιρό, οι άνθρωποι, χρησιμοποιούσαν τα φυτά, ως μαγικά και σκαρφίζονταν διάφορους τρόπους, για να βελτιώσουν τη καθημερινή τους ζωή! Ανεξήγητο
μπορώ να πω, όμως η απλότητα και η κάθε επαφή με τη φύση, όντως προσφέρει κάτι το διαφορετικό! Όσο πιο κοντά της είναι κανείς, άλλο τόσο δένεται μαζί της, αφού κάθε στοιχείο, έχει ενέργεια, κάθε κίνηση και μια αιτία...
Η γη η ίδια έχει να προσφέρει απο μόνη της, το κάθε γιατροσόφι, τη τροφή μας, το σπίτι μας!

Τα πολύ παλιά τα χρόνια, όλα αυτά τα φυτά, είχαν και τη σημασία τους. Το πού φύτρωναν, ποια οικογένεια τα είχε, ποια η χρήση τους και ναι ήταν ένας οιωνός, για εμάς τους ανθρώπους, είτε καλός, είτε κακός!
Έτσι έφτιαξαν και διάφορες δεισιδαιμονίες, ποια λουλούδια θα φέρουν τύχη, ποια τον έρωτα, τα λεφτά και την υγεία!

Θέματα τελικά αιώνια και άλυτα αφού κανείς ποτέ δε θα μάθει τι στα αλήθεια προσφέρει στο απόλυτο ο πλανήτης αυτός..!!

Και να γυρίσουμε στο τότε, που υπήρχαν μάγισσες και μάγοι!

Αν κάποιος ήθελε να τον επισκεφτεί η Τύχη, το μόνο που είχε να κάνει ήταν Παραμονή της Νέας Σελήνης, να βάλει λευκά λουλούδια, κατάλευκα, μέσα σε ένα κρυστάλλινο βάζο, τοποθετώντας το στο περβάζι του παραθύρου. Έτσι τουλάχιστον για 30 ημέρες θα την είχε με το μέρος του!!
Εδώ, θα πω, οτι εννοείται οτι το φως του φεγγαριού θα πρέπει να πέφτει πάνω στο βάζο, γιατί εκεί κρύβεται όλη η μαγεία.. στην αντανάκλαση..!!

Οι μεγάλες οικογένειες, φύτευαν αγιόκλημα, αμυγδαλιές, πασχαλιές για να υπάρχει σταθερότητα και οικονομική ευημερία για όλους! Όσο περισσότερα ήταν τα δέντρα, τόσο το καλύτερο.. Εδώ θα ξανά πω, οτι το μωβ το χρώμα της πασχαλιάς, διώχνει το κακό το μάτι και κάθε γλωσσοφαγιά, αφού ακόμα και οι μάγισσες το χρησιμοποιούσαν για να προστατεύονταν απο τα κακά τα πνεύματα!

Τύχη επίσης φέρνουν τα δέντρα, Σφένδαμος, Λιόπρινο και η Φλαμουριά. 

Γνωστά, όμορφα δέντρα, που φτιάχνουν δάση, μπορώ να πω, στολίζουν με τα καταπράσινα τα φύλλα τους, απλώνουν το πέπλο τους παντού..

Και προχωρώ λίγο πιο βαθιά, στο κόσμο εκείνο των μαγισσών και παρακολουθώ και μαθαίνω..


Τη Βελανιδιά, τη θεωρούσαν πολύ ιδιαίτερη, αφού ο καρπός της προσέφερε την αιώνια, νεότητα!

Ο Σαμπούκος, ο καρπός του, ήταν λένε ειδικός, στις τελετουργίες, αφού για να ενταχτούν στο κύκλο των μαγισσών, για να διώξουν τα κακά τα πνεύματα, τον έστυβαν, έπαιρναν το χυμό τους και καθάριζαν τα μάτια τους με αυτό..
Γιατί? Δε ξέρω.. Προφανώς έβλεπαν, κάτι, που εμείς δε θα βλέπαμε ποτέ!!

Και τέλος, όσο τέλειος και αν είναι ο πλάτανος, όσο φοβερός, δροσερός και αέρινος, είναι ένα δέντρο που απαγορεύεται να υπάρχει μέσα σε κτήμα, με σπίτι και ανθρώπους! Όσο φανταστικός και αν είναι, άλλα τόσα κακά φέρνει..

Τι από όλα είναι αλήθεια?? Τα περισσότερα… γιατί ήρθαν στο κόσμο μόνα τους, δε τα φτιάξαμε εμείς. Όλος ο πλανήτης ανήκει σε αυτόν, άρα γιατί να μη πιστέψω στη μαγεία ενός δέντρου, στο καρπό του, στην αύρα του, σε όλο αυτό που μας προσφέρουν, μόνο επειδή υπάρχουν…


magicfariel

Φωτογραφία από Artie_Navarre από το Pixabay