Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Ιχθύς ένας Σύντροφος και πολύ Φανταστικός! by MagicF’Ariel..

Μια φορά και έναν καιρό, μια γυναίκα Ταύρος, ερωτεύτηκε έναν άντρα Ιχθύ! Μια προσγειωμένη ύπαρξη, με ένα φαντασμένο ψαράκι! Ταιριάζουν, με ρωτάει; Κάτι παράξενο θα διαπίστωσε, για να προσμένει τα λόγια τα δικά μου! 

Ένας Ιχθύς μπορεί να διαφέρει από τον άλλον, όμως η βάση είναι η ίδια! Ο αστρολογικός χάρτης του καθενός, είναι ξεχωριστός, για αυτό οι προσωπικότητες ενός Ιχθύ είναι αμέτρητες.. αλλά τα χαρίσματα πάνω κάτω κοινά! 
Λένε πως ο Ιχθύς ως τελευταίο ζώδιο, παίρνει πάνω του, τη «σαβούρα» των άλλων ζωδίων, όμως αυτό πιστεύω πως είναι ένα κακοπροαίρετο σχόλιο, εκείνων που δεν τον φτάνουν ούτε στο νυχάκι τους! Γιατί ο Ιχθύς προστατεύεται από τον Ποσειδώνα! Ένα Θεό, πανέξυπνο, πανούργο, που ζει συνεχώς μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας! Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για έναν Ιχθύ. 

Ο Ιχθύς ανήκει στους υπερβολικά ρομαντικούς και φαντασμένους της παρέας! Ζει για δυνατούς έρωτες, για σχέσεις έντονες, είναι τρυφερός, στοργικός και πολύ πιστός σύντροφος! Ο σύντροφος του Ιχθύ, είναι το καταφύγιό του! Οτιδήποτε και αν του συμβαίνει, στο τέλος της ημέρας αποζητά εκείνη την αγκαλιά, εκείνα τα φιλιά, εκείνα τα γλυκόλογα, που θα του ημερέψουν τη ψυχή, που θα βοηθήσουν τη φαντασία του να καλπάσει ακόμα πιο πολύ, σε κάτι ονειρεμένο.. και ας μην είναι αληθινό! 

Ο Ιχθύες είναι ο «φευγάτος» εκείνος ο τύπος, με την καρδιά μικρού παιδιού, που όσο έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι, άλλο τόσο είναι εκεί, σε μια σχέση και δίνεται και ξανά δίνεται, γιατί τα συναισθήματα πρέπει να είναι από αμοιβαία και πιο πάνω..! Ο Ιχθύς θέλει να τον αγαπάνε κάθε μέρα, να του το λένε και να το δείχνουν με πράξεις! Μπορεί να γκρινιάζει πού και πού, έτσι κάνουν και τα μικρά τα παιδιά, αλλά νομίζω προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του συντρόφου του, γιατί έχει και από αυτά το παιχνίδι του έρωτα. Αποζητά το θαυμασμό, να νιώθει πως αυτός είναι και κανένας άλλος! Το πόσο δίκιο έχει σε κάθε συζήτηση! 
Έχει φανταστεί την τέλεια σχέση πολλές φορές, ανεξάρτητα από τις αποτυχίες του. Επιμένει πως θα ζήσει το παραμύθι! Προσδοκά το super τέλειο, που δεν υπάρχει και κάπως έτσι σχέσεις πάθους και αγάπης.. τσουπ εξανεμίζονται.. και εκείνος γκρεμοτσακίζεται όμως έχει φτου και πάλι από την αρχή! 

Ο Ιχθύς από μόνος του ρίχνει στάχτη στα μάτια του, καθημερινά ελπίζει πως κάτι θα φτιάξει ως δια μαγείας.. για αυτό συνήθως είναι το θύμα σε μια σχέση. Πέφτει στα πατώματα για πολύ καιρό. 

Το σπίτι ενός Ιχθύ είναι κάπως ακατάστατο. Ανήσυχη φύση, καλλιτεχνική επίσης, του αρέσουν τα βιβλία, το χαρτομάνι, έχει παντού πράγματα παρατημένα, ξέρει πού θα τα βρει, κάθε στιγμή διαφορετική, θέλει να συνεχίσει από εκεί που τα έχει αφήσει.. Χαοτικό φουλ το συναίσθημα, αλλά όχι για εκείνον. Έχει τη δική του κοσμοθεωρία για την τάξη και την οργάνωση του χώρου του! Όχι δεν του αρέσει η βρωμιά, αντιθέτως, αλλά λίγη σκόνη και τι έγινε;;; 

Ο Ιχθύς είναι λάτρης του νερού. Δηλαδή καλοκαιρινές διακοπές σε νησί ή σε παραθαλάσσιο μέρος. Προτιμά να πάει κολυμπώντας παρά να μπει σε αεροπλάνο. Καράβι, καραβάκι μου και ας φτάσει όποτε.. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν του αρέσει η οδήγηση. Το αεροπλάνο τρομάζει εκεί ψηλά στους αέρηδες. Βέβαια, θα τα δοκιμάσει όλα για την εμπειρία, αλλά η χαρά του είναι το καράβι.. 😅! 

Ο Ιχθύς είναι ο ψευτράκος της παρέας! Χάνεται συνέχεια στον κόσμο του Ποσειδώνα, άλλα φαντάζεται, άλλη είναι η πραγματικότητα, συνεπώς οι πράξεις του παράξενες για πολλούς, ακόμα περισσότερο για το σύντροφό του. Προκειμένου να καλύψει τις αταξίες του, θα πει αθώα ψεματάκια, κάποια πιστευτά, κάποια όχι και τόσο. Σαν τα μικρά τα παιδιά, τα μάτια του, το χαμόγελό του, πάντα τον μαρτυρούν, όμως ποιος κρατάει κακία; Μαλαγάνας μέχρι εκεί που δε φτάνει! 

Ο Ιχθύς πιστεύει πως η αγάπη και ο έρωτας είναι το ίδιο πράγμα. Ένας ερωτευμένος Ιχθύς, αποζητά τα δυο κορμιά να γίνουν ένα, σε όλα τα επίπεδα. Ο Ιχθύς έχει απίστευτη διαίσθηση, φοβερή ενέργεια, οπότε όταν δίνεται στο σύντροφό του, η κορύφωση πέρα σαρκικά απολαυστική, είναι ιδιαίτερα πνευματική, πηγαίνει σε άλλη διάσταση λέμε.. 😎! 

Ο Ιχθύς είναι κουβαρντάς! Σπαταλά το χρήμα από δω και από εκεί, προκειμένου να ικανοποιεί τις επιθυμίες του και του συντρόφου του φυσικά και ας μην έχει την επόμενη ούτε για τσίχλες. Το σκορπά το χρήμα με μεγάλη άνεση.. Δεν αφήνει ποτέ καμιά γυναίκα του παραπονεμένη!

Θα μου πεις, έχει πολλές;;; 
Αμέτρητες! 
Να είσαι σίγουρη.. ένας Ιχθύς έχει έντονο και αξέχαστο ερωτικό παρελθόν. Το θέμα είναι σήμερα τι κάνει.. 
Θα με ρωτήσεις, τον ενοχλούν ακόμα;;; 
Πού και πού..! 
Μην τρελαίνεσαι! Δεν το απαντά! Η κλήση είναι αρκετή για εκείνο το χαμόγελο.. τύπου είμαι αξέχαστος.. 😂! 

Ο Ιχθύς έχει όλα τα χαρίσματα για να γίνει ένας φανταστικός πατέρας! Όχι δεν είναι από εκείνους τους καταπιεστικούς χαρακτήρες, αντιθέτως μοιάζει πιο πολύ με τον Πίτερ Παν! Ο Ιχθύς είναι το αιώνιο παιδί, που ονειρεύεται και φαντάζεται, συνεπώς με το παιδί του, γίνεται ακόμα πιο παιδί, χρόνος να υπάρχει και καλή διάθεση. 

Στον Ιχθύ αρέσει πολύ η μαγειρική. Όχι όμως τα κλασικά, οι παραλλαγές. Όταν πηγαίνει στο supermarket, μπορεί να πάρει τα πάντα όλα, δίχως τα απαραίτητα! Είναι χαοτικός στις επιλογές του. Του αρέσουν οι σούπες, τα θαλασσινά, τα καρυκεύματα και το αλκοόλ! Το αθώο καθημερινό κρασάκι, μπορεί να γίνει μπουκάλι ολόκληρο! Αναλόγως τις ανησυχίες του! 

Και φτάνουμε στο ερώτημα της Ταυρίνας, που αγαπά έναν Ιχθύ, που νιώθει πως ταιριάζουν, αλλά κάπου το χάνει το θέμα; 

Ο Ταύρος ενθουσιάζεται από τον Ιχθύ, θεραπεύεται από την αγάπη του, χαμογελά από τα αστεία του, έχουν μια σχέση θαυμάσια. Όσο ο Ταύρος παρασύρεται στον κόσμο του ονείρου, είναι όλα τέλεια! Υπάρχει μια γοητεία στην ατμόσφαιρα. Είναι ωραία τα «Σε αγαπώ» αλλά με μέτρο. 

Ο Ταύρος είναι πολυάσχολος, έχει τη δουλειά του πάνω από όλα, ενώ ο Ιχθύς είναι πιο ανέμελος, πιο ανεξάρτητος, η φύση της δουλειάς του, του επιτρέπει να έχει χρόνο. Σε τέτοιες μέρες, σε τέτοιες εποχές, ο Ταύρος αποζητάει τα «Σε αγαπώ» και ας μην τα προσφέρει απλόχερα. Ο Ιχθύς πληγώνεται, φαντάζεται δράκους.. Κουραστική η επεξήγηση της κατάστασης! 
Η αδικαιολόγητη γκρίνια δεν αρέσει στον Ταύρο. Και ο Ταύρος γκρινιάζει, όταν όμως υπάρχει πρόβλημα. Όταν κάτι τον ενοχλεί. Ο ένας προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του άλλου, για διαφορετικές αιτίες, με αποτέλεσμα ο Ιχθύς να πληγωθεί και ο Ταύρος να θυμώσει. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο πάθος! Εδώ ο Ιχθύς ξετυλίγει τα χαρίσματά του.. Σωστά; 

Ο Ταύρος παθαίνει εγκεφαλικό όταν πρώτο συζεί με έναν Ιχθύ! Ναι μεν η καθαριότητα πάνω από όλα, αλλά και η τάξη είναι απαραίτητη. Δε γίνεται να υπάρχουν παντού παρατημένα πράγματα, ρούχα, βιβλία, τσάντες, παπούτσια και τα σχετικά! Πρέπει όλα να είναι στη θέση τους! Δύσκολη η εκπαίδευση, όχι ακατόρθωτη. Ο τρόπος που θα επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος, πολύ ιδιαίτερος, όρεξη να υπάρχει και μπόλικη αγάπη. 

Ο Ταύρος λατρεύει την αποταμίευση. Πρέπει στην άκρη να υπάρχουν πέντε φράγκα, που θα γίνουν δεκαπέντε και πολλά παραπάνω! Έτσι νιώθει ασφάλεια. Στην αρχή ναι, θα δεχτεί δώρα, ταξίδια, βόλτες, εστιατόρια, αλλά στη συνέχεια θα αρχίσει να τα κόβει σιγά-σιγά. Ή ανοίγεις σπιτικό, ή ας το αφήσουμε καλύτερα. Και εκεί θέλει τρόπο, μη νιώσει ο Ιχθύς απόρριψη, αντί για προστασία. Πάντα πρέπει να υπάρχουν τα δώρα και η καλοπέραση, αλλά σε μικρότερη συχνότητα.. Εννοείται πως το ταμείο είναι ο Ταύρος. Ο Ιχθύς θα εντυπωσιαστεί όταν ανακαλύψει έναν κρυμμένο θησαυρό μέσα στο σπίτι του! Ο Ταύρος θα τον κρύψει αλλού.. αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία! 😅 

Ο Ταύρος είναι κατά βάση κρεατοφάγος και πολύ λιχούδης. Τα ψάρια προτιμά να τα βλέπει να κολυμπούν. Οι σούπες, είναι για να ανοίγουν την όρεξη. Το junk food, είναι λατρεία μεγάλη, συνεπώς στο θέμα του φαγητού.. ναι μεν αλλά! Όποιος θέλει ψάρια, ή στην ταβέρνα ή τα καθαρίζει και τα ψήνει μόνος του! Μυρίζουν κιόλας.. 😳! 

Ο Ταύρος είναι ο αυστηρός, συντηρητικός γονιός, ο φωνακλάς, ο υστερικός, που διατάζει και προστάζει! Ο Ιχθύς από την άλλη είναι ότι πιο τέλειο για ένα παιδί! Ο καλός, ο αστείος, ο υπομονετικός, εκείνος που θα καλύψει τις ζαβολιές, μια και έξω.! 

Ισορροπία.. Ταύρος και Ιχθύς. 

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Ταύρος με τον Ιχθύ ταιριάζουν πολύ. Συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Μεταξύ τους υπάρχει βαθιά αγάπη, εμπιστοσύνη και αλληλοθαυμασμός. Ο Ταύρος ξεχνιέται από τα καθημερινά του βάσανα, μέσα από έναν Ιχθύ και ο Ιχθύς συνέρχεται από το φευγάτο μέσα στην αγκαλιά ενός Ταύρου. Υπάρχει ισορροπία, όταν υπάρχει κατανόηση και αγάπη. Και τα δυο ζώδια κάνουν έρωτα με πάθος, υπάρχει έντονα το στοιχείο της διαίσθησης, αποζητούν τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα από το παραμύθι.. Και ανακαλύπτουν τους χαρακτήρες αυτούς, ο ένας στον άλλον.. Μπορεί ο Ταύρος να απεχθάνεται τα ψέματα, όμως τα αθώα τον ψυχαγωγούν, αφού πάντα γνωρίζει την αλήθεια. 

Ο χωρισμός μεταξύ Ταύρου και Ιχθύ, απίστευτα δύσκολος. Ίσως και εκδικητικός. Αλλά έτσι είναι οι σχέσεις.. μια ρόδινες, μια ένα κακό όνειρο.. 

Άμα υπάρχει αγάπη, όλα ξεπερνιούνται! 

magicfariel

Φωτογραφία από ThankYouFantasyPictures από το Pixabay